söndag 21 december 2008

21 december: Julgodis!


Med risk för att göra några rejält gottesugna nu så visar jag här i lucka 21 vårt julgodis! Idag har det bakats en del och då bland annat knäck, Mozartkulor och lite annat smått. Här får ni se det hela men tyvärr kan ni ju inte få smaka! Den enda bloggerskan som troligtvis kommer att få sätta tänderna i det här är ju syrran, Lina på gården! Ni missar väl förresten inte att tävla om hennes fina reproduktion här i lucka 19?



Knäckformarna i affären var tyvärr slut så maken fick göra gigantiska knäck i år... men de blev goa! Han lyckades ju i alla fall klart mycket bättre än Sunes stackars pappa i Sunes Jul! ;O)




Ohhh, här älskar vi chokladbollar så det blev många!


De små runda sakerna där uppe är helt enkelt chokladdoppade hasselnötskärnor! Det är jättegott... Singelnöt får jag väl kalla dem då Aladin har trillingnöt! ;O)


Här är våra egenhändigt gjorda Mozartkulor! Man tar helt enkelt lite nougat och klär med marzipan eller mandelmassa och rullar till en boll. Sedan doppar man den bara i smält choklad! Klart!


Farligt gott är det med chokladbollar!
Det är tur att vi fixade julgodiset så här sent! Då finns det i alla fall en chans till att något är kvar på julafton!
Ja, idag blev det ju nästan en chokladkalender!
Ha det så gott och stressa nu inte i morgon och på tisdag!
Kramis!

8 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Ser smaskens ut! HÄr har vi oxå gjort julgodis men chokladbollarna ligger på de äldsta barnen att göra under dagen:)

Kram Annica

Synnøve. sa...

Hemma hos er kan man verkligen prata om GOD JUL.
Gissa att jag har lust att bara sträcka in handen och ta en liten smakbit.
Knäck är så gott, så gör det nått att de blev stora?
Önsker er en fin måndag nu.
Här ska göras jansson och bakas vörtbröd.
Kramen Synne.

Lina Gardelid sa...

Jag och min söt-tand ser MYCKET fram emot detta! :D
PUSS!

Unknown sa...

Vilka underbara jullika bilder. Har varit inne i din blogg vid något tillfälle tidigare. Du verkar hjälpa oss med det ljusa i tillvaron genom de färgval du gör i dina ineriörbilder. Vilken känsla..... Mycket vackert!
GOD JUL

Anonym sa...

Gud vad fint :-) Jag blir så avundsjuk på sådant här. Men man blir ju bara lycklig och inspirerad!

Jag kommer defenetivt tillbaka hit och kikar mer..
God jul önskar jag dig!
Kramar Benita

Emelie sa...

Hej Svejs!

Jasså du var det? Jag kommer ihåg att någon ersatte Asta men jag minns inte riktigt utseendet eller så. Men var det du som var så duktig på att rita? Jag vet att jag och några andra ofta satt i "Vita Huset" och ritade och att det var någon som ofta var med och gjorde jättefina teckningar och hängde upp där inne och jag tror det var hon som ersatte Asta så det var kanske du?.. I så fall så har jag ritat med dig när jag var liten. Hehe. Kommer inte ihåg ansiktet, namn eller så. ara att vi ritade med någon som kom efter Asta.

Tack så mycket! Jag och min sambo satt och ritade och målade hela dagen igår. Var en slö-dag i soffan bara. Han är superduktig och har ritat mycket med. Men han tycker det är kul och skissar ofta. Jag ritar sällan. Finer ingen ro. Det går verkligen i perioder. Men jag har anmält mig till tävlingen om den vackra tavlan. Hon är jätteduktig din syster. Kikade på hemsidan för någon vecka sedan. Superfint alltså!

Nej, jag är arbetssökande för tillfället. Inga roliga tider nu precis. Så det är tufft. Har arbetat som lagerarbetare lite här och var. Gick teaterlinjen på gymnasiet så man har väl ingen bra jobbgrund att stå på. Men roligt hade jag då jag älskar teater, musik och sånt. Har även funderat på att bli certifierad Massös. Är intresserad av så mycket, friskvård, inredning och allt.
Men vi får se vad som händer. Funderar på att hoppa på och plugga eftersom tiderna är som de är.! Men helst av allt vill jag ha ett jobb. Behöver en riktigt inkomst.

Gud vad julgodiset ser gott ut!
Jag önskar att mitt godis blev bra. Försökte mig på Vit chokladtryffel men det blev inte bra. Haha. Jag försökte och försökte sen blev jag ilsk så jag fick sluta. Men ni har verkligen lyckats bra ju! Ser verkligen smaskens ut!

Kramar och God Jul
Emelie

gittan sa...

Mums! Det ser verkligen inbjudande ut. Jag har en sort kvar som får vänta tills imorgon. Vi vill gärna att julgodiset ska räcka länge, därför gör jag den vita mintryffeln i sista stund. Står den för länge i kylen smälter de krossade karamellerna man har utanpå. Ha nu en riktigt skön jul / kram gittan

Stina sa...

Vad gott det där ser ut. Jag skulle skicka en kommentar från datorn när jag var med gubben idag. Men den gick ju inte fram såklart.
Pussa och krama lille gossen J. från Stina.
Stora kramen till Madicken också.;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails