måndag 1 december 2008

1 dec. Julnostalgi
Hej på er alla och glad december!


Välkommen till Madickens adventskalender! I lucka ett hittar vi lite julnostalgi från barndomens dagar. Några jular hade vi en sådan där paketkalender med 24 paketer på och runt 1980-1981 ungefär så fanns där ibland, till min stora förtjusning en Strawberry Shortcake-figur! Ohhh, vad jag blev glad! Kommer ni i håg den gamla sorten och hennes vänner (Hon finns ju i en modernare, men inte lika söt version)??? och så gott de luktade! Några av mina luktar faktiskt fortfarande!!! Just nu har de fått en hedersplats i den lilla prylhyllan i lekrummet! Visst är de underbara?
Här ser ni henne i egen hög person!


Kommer ni i håg att även mon chi chi fanns som småfigurer! Här är två varianter från 80-talet... en i hårt gummimaterial och en i tyg!
;O)

Har ni fler minnen kring de här figurerna så kan ni ju skriva det under kommentarer! Det hade varit kul!

Kramis!

7 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Vilken nostalgitripp! Monchichi lekte jag också med som barn fast som större dockor.. Undra om de ligger kvar på vinden hos mamma och pappa, får nog kolla ;-) kram

Marina sa...

Den första figuren minns jag inte men Mon Chichi lekte jag jättemycket med och jag hade en som kunde blunda, Mon Ami. Jag hade inte de små som su visar men dom som var ca 15 sm höga kanske.
En härlig tid!

synne sa...

Jisses, jag hamnade i barndommen igen...
Monchici lekte man ju med jämt. Söta goa figurer.
den här kalender är spännande.
Återkommer för lucköppning i morgon.
kram synne.

Jessica sa...

Hej,
Vad kul att du har kvar dina figurer! Min dotter Julia har fått mycket av mina gamla leksaker, så kul!
Jag hade Mon Chichi, de var så söta.
Sen fanns det en figur som hette Holly Hobbie, tror jag. Det ser ut som den figuren du har högst upp till höger på bloggen.
Kram
Jessica

annashusidingtuna sa...

Hej!
Första gången som jag besöker din blogg, men det var inte sista gången kan jag lova så fint ni har.
Kommer inte ihåg de där dockorna men minns att jag också hade ngt liknande som luktade gott.
Kram Anna

Beas barnslikheter sa...

Åhhh...jag minns, jag minns. Jag köpte en Monchichi som fick heta "Putte" för egna pengar. Jag minns att det var det första jag köpte själv. Mamma virkade en röd mössa till honom. :-)

Den högra monchichin hade jag och lekte med i ettan. Det var min favorit, min satt fast som en nyckelring och jag och min kompis lekte med den bakom ett par buskar i hela ettan. :-)

Sedan fick vi en LP-skiva, jag och min lillebror, med "Monchichi" och Faster Minettes goda körsbärsmums. och den elaka Hubert Filimon Jönsson som stal alla körbärsmums inför hennes marknad. Han fick ont i magen och figurerna kom hem till honom på natten och fick honom att bli snäll genom att...ehhh..städa hans hus med såpa och vatten. Ehhh...då tänkte man inte att det var något konstigt att folk kunde bli snälla i en handvändning bara de hade lite rent omkring.
"Såpa, hink och vatten, här kommer en skur.
Bubblibubblibubblibubbla...hos Huber filur" :-D
Tack för nostalgitrippen! :-D

Madicken sa...

Ha ha ha, vilka underbara minnen ni delar av er med! Man blir så glad... och nostalgisk! Jag hade en större MonAmi docka också och den finns här en trappa ner...får väl visa den en annan dag! Kram och tack!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails