onsdag 17 december 2008

17 december: Julkalender

Hejsan! Idag har jag sprungit lite på stan med mor, far, syster och mina två små barn. Nu är jag "nästan" klar med alla julklapparna för i år! Puh! Vi kom hem ganska sent efter en heldag iväg så barnen var urtötta och helt ur balans en lång stund innan de fick ro att somna... suck! Men nu sover de så sött och jag kunde göra mig en underbar kopp med varm choklad...för det första så är det det bästa som finns att dricka på vintern och för det andra hjälper det mot all negativ sinnesstämning... så nu är allt bra igen! ;O) På sommaren är det kall chokladmjölk som gäller för mig! =O) O´boy, O´boy, O´boy!


Jag satt och funderade lite på TV´s alla Julkalendrar under åren! Vi är i år inne på den 49:de kalendern... men jag tycker inte att det är så många som har varit så där magiska.... Ni vet RIKTIGT bra... eller vad tycker ni? Visserligen så har jag dissat dem alla mer eller mindre sedan gulliga Pelle Svanslös -97 ...men jag har kanske inte gett dem en ärlig chans?!

Mina favoriter genom åren har varit Teskedsgumman-76, Fem myror-77, Trolltider-79 och -85, Albert och Herbert-82, Sunes Jul-91 och ovan nämnda Pelle Svanslös -97. Pettson och Findus var också helt underbart gjord och skulle ha varit hur bra som helst om inte Ika (Findus) hade överdrivit honom så mycket och skränat och låtit som hon gör... tyvärr!Jag förstår inte riktigt varför man inte kan göra en JULIG julkalender med lite Trolltiderkänsla. Hade JAG gjort en TV-kalender en gång så skulle jag be Sven Nordqvist ha skrivit till lite spännande händelser till berättelsen om "Julgröten" och sedan skulle det bli en kalender om den underbara boken! Har ni inte sett den så leta upp den! Svens underbara teckningar i den ger verkligen en härlig, gammeldags julstämning och man kan titta på alla detaljer länge, länge....
Nä, nu får det nog bli sängen!
Sköt om er! Kramis!

7 kommentarer:

synne sa...

Godmorgon.
Tänk att när man sitter och läser alla bloggar så säger alla samma sak.
Teskedsgumman, Trolltider, Albert och Herbert med flera. varför kan inte tv lyssna på oss tittare och visa dem i repris?
Tror inte någon skulle protestera faktiskt.
Den som går nu tycker jag bara är sk..t!
Vi får bombadera svt med brev, mail och telefoner om det så kanske det blir ändring till nästa år.
Önskar dig en fin torsdag nu.
Kramen Synne.

annashusidingtuna sa...

Jag kommer ihåg en favorit till angående julkalendrar, ett år fick barn skriva egna berättelser och svt filmade olika till varje avsnitt, men det var samma skådespelare hela tiden, det var också en bra julkalender.
Kram Anna

Mittljuvaskafferi sa...

Hejsan! vad roligt och hitta en blogg kompis så nära... Vem vet det kanske finns fler här uppe i skogarna...Jaha!! var det du som bodde i det vackra huset, det är inte ofta man kommer förbi ert hus men de gångerna jag gjort så har jag alltid tänkt, undra vem som bor där i det super snygga huset. jag gillar er glasveranda och det ligger så fint där i bokskogen.. nu när du vet var jag bor så skäms jag lite för vårt hus, vi har sagt sen vi flyttade in att vi ska byta fönster och klä om huset vi har bott här i 15år. Men jag brukar säga det mitt hus ska bli perfekt någon gång.. ;)

Jag håller med dig om julkalendern
de bästa var Teskedsgumman, Trolltider, men min favorit är Sunes jul det var den roligaste jag har sett...
Ha de bra!
Kram Birgitta

gittan sa...

Jag kan bara hålla med jag också. Sven Nordgvist är oslagbar som barnboksförfattare och att göra kalender av den tror jag hade varit succe. Varför ska kalendern vara så modern och trist? Det hör till med julmys och förtrollande spänning. Jag hade också en favorit sedan barnsben men minns inte vad den heter. Maken har ALLA sina kalendrar sparade längst in i klädkammaren, där kan man drömma tillnaka till "riktiga" kalendertider....

Mittljuvaskafferi sa...

Tala om att vara snurrig!
Jag hade glömt @ i mitt mail.
gittis66@gmail.com
Ha de bra!
Kram!

Emelie sa...

Hej Hej!

Kul att hitta någon bloggare på så nära håll! Jag är uppvuxen i Duvhult men bor nu i ett litet litet hus utanför Älmhult med min sambo. Men så småningom så ska jag väl få ett lika vackert hus som du har. Men det lär få vänta tills vi blir lit fler i familjen.

Jajamensan. Visst vet jag vem Linus är. Han är två år äldre än mig och vi åkte samma skolbuss. Elisabeth hade jag som musiklärare upp till 7e klass och jag har även badat i deras damm en gång för längesen :D.

Rött i granen är väl fint tycker jag men anledningen till att det blev just vitt, silver och gult i min gran var väl just för att det inte matchade med något annat i mitt vardagsrum. Jag tvingade mamma att virka stjärnor och hjärtan till min gran :D Så jag kom rätt billigt undan! ;)

NinaH sa...

Bra idé med Julgröten som julkalender! Hoppas någon nappar!;-)
Ha en skön julhelg... önskar jag hela er familj!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails