söndag 14 december 2008

14 december: Tillbaka från Stockholm


Hej på er! Då är jag tillbaka igen efter en mysig tripp till Stockholm!

Hoppas att ni har det bra och har överlevt min kära makes lite djuplodande inlägg. ;O)I Stockholm hade vi det såå bra, syrran och jag. Vi kom upp vid tvåtiden i fredags och efter det att vi instalerat oss på hotellet så tog vi genast T-banan till G.la stan. Vi började på Stora Nygatan där vi hittade en alldeles nyöppnad, jättefin, butik som heter "Countrylife Interior". Vi tog lite bilder där, men det ska jag visa en annan dag. Mitt emot har "Krabat"nyligen också slagit upp portarna till en helt lovely leksaksaffär. Dessa två ställen får ni inte missa nästa gång ni är i stan.
En stund senare bar det av emot "Kungens lilla Piga" och sedan även den fantastiska affären "Sirlig" uppe på Tyska Brinken 22. Sedan blev det även julmarknad på Stortorget samt de två lite shabbiga butikerna mittemot Kalikå på Österlånggatan. Det fanns mycket fint som man ville ha men jag fick nöja mig med några mindre inköp, men saker som jag längtat efter länge!

Det var skönt att få sova en natt utan barnen, men jag hade inte räknat med ömmande, mjölkstinna bröst som gjorde att jag vaknade lite väl tidigt. Men trots det så sprang jag gärna ut på stan igen... den här gången ensam då syrran skulle avsluta sin kurs på Berghs. Jag var runt lite på Norrmalm och Östermalm samt gick tillbaka till G.la stan för ett andravarv. Syster Lycklig med flera fick sig så klart ett besök. Jag hade en enorm tur när jag skulle in på toan på NK. Just då satte ett luciatåg igång vid stora entén och jag fick en riktigt härlig luciastund. Även på kvällen blev det luciatoner och julmys när jag tittade på Sveriges Lucia nere i Kungsträdgården.Det var så fint med alla lampor, vinterklädda människor och den vackra isbanan. Tyvärr fanns det ingen snö! Det konstiga är att vi har snö här nere... (den tog slut vid Norrköping ungefär) Synd... men syrran och jag fick i alla fall ett riktigt vintrigt besök i Gränna när vi skulle stanna där för att köpa polkagrisar... där är såååå ljuvligt så här års med de gamla fina trähusen.


Nu är lucia över för den här gången... lite synd då jag tycker så mycket om det, men nu ska jag ner och klä färdigt granen! Det sätter verkligen plåster på såren!Kram på er!

6 kommentarer:

synne sa...

Välkommen hem igen.
Det har gått bra med makens inlägg så det är ingen fara. Men du får nog passa dig så han inte tar över hela din blogg snart.
Visst är det mysigt att gå runt i Stockholm.
Synd ni inte hade snö där.
Skulle gärna varit i Gränna och handlar polkagrisar till jul. Det är så gott....
Nu får du ha en fin måndag hemma.
Klems Synne.

Hemma på Landet sa...

Tack söta vännen!

Vad kul ni har skrivit här då. Inte dåligt att få gubben att ta över.:-) Kram Stina

Hallongränd 4! sa...

Välkommen tillbaka! Men nog vikarierade maken din med den äran. Han har ju bjudit både på navelludd (skrattade högt) och jobbigt barndomsminne som tomte (blev litet beklämd).
Du verkar haft det bra i Stockholm. När jag läser ditt inlägg så märker att jag måste ta en tripp till Gamla Stan snart igen. Hann inte riktigt med det när jag var i Sthlm sist.
F ö så brukar jag också "pudra mig" på NK, eller Åhléns, när jag är i Sthlm. *fniss*
Kram!

gittan sa...

Så härligt med en massa Lussande. Det ger verkligen julstämning! Ni verkar ha haft en givande helg i storstan. Själv gjorde jag Lund i fredags och det var riktigt mysigt att gå in i alla härliga små butiker och bara titta i lugn och ro. Ha en bra dag / gittan

Under en vind sa...

Vilken mysigt tripp ni haft!!!

Kram kram!

Jessica sa...

hej,
det låter som du haft en fin helg.
Men det är alltid skönt att komma hem, eller hur?
Skrattade gott åt din makes inlägg. "russin, sockerbitar och navelludd"...
Tittade i Allas och såg de fina bilderna på er! Har du sytt täcket själv?
Må så gott,
Kram
Jessica

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails