lördag 20 december 2008

20 december: En barnslig jul!


Ohh, nu är det inte många dagar kvar och det märks lite på vår son, 3 år, som frågar om det är julafton varje dag!

Tänk när man själv var liten... vilken förväntan man byggde upp! Ja, inte bara jag själv, utan även omgivningen så klart. En mysig upptrappning med bak och stök, paketinslagning och väntan! Väntan är nog viktigt tror jag... än mer i dagens samhälle där vi får det mesta serverat här och nu! Barn, men även vuxna, behöver få vänta och längta och ha lite tråkigt... det är som Alfons Åbergs farmor säger... det är bra att ha tråkigt! Jo, för då blir det roliga mycket roligare för att man först har haft tråkigt... och det stämmer ju! Tänk vad man t ex. väntade till att det skulle bli barnprogram på TV på kvällen när man var liten.... halv fem och halv sex.... nu har vi kanaler som visar tecknat så länge barnen är vakna! Och när jag var riktigt liten så såg jag bara tecknad film från Disney på våran projektor ca. 2 ggr om året och så Kalle Ankas jul så klart! Det var tider det.... ;O)

När jag var barn ville jag gärna ha en egen gran... och ett tag hade jag en plastgran... men jag ville ju ha en riktig! Så det har mina barn fått nu! Och så här ser den ut...

Visst är den söt?


I den hänger den här underbara soldaten från Maileg som jag hittade i butik Sirlig i Stockholm. Jag ville gärna haft fler julgranspynt från Maileg men de var så klart slut... får bli till nästa år!


Den här lilla gunghästen hittade jag på rea på Åhléns.

Jag har förresten uppdaterat lucka 18 med bättre bilder på vår stora gran och så om ni vill se... de andra var ju bara för mörka!

Ha en härlig fjärde advent på er tills vi hörs igen!

Kramis!

3 kommentarer:

gittan sa...

En sån söt liten gran hade mina döttrar också när de var små. Längtan tror jag är viktig precis som du säger, man lär sig otroligt mycket av att inte få allt på en gång. Idag stannade jag lite längre hos dig och passade på att vika tvätt medan jag lyssnade på de vackra julsångerna du bjuder på, verkligen stämningsfullt! Inte gör det något att du inte lämnar någon kommentar varje gång du tittar förbi, jag vet hur svårt det kan vara att få tiden att räcka til när barnen är små. Det är ju deras tid som man ska passa på att njuta av, den kommer aldrig tillbaks. Jag hoppas ni också får en härlig fjärde advent. Här strålar solen, men eftersom jag är genomförkyld blir det till att stanna inne trots det vackra vädret / kram gittan

Marina sa...

Liten gran hade våra barn också när de var små. Där radades sen dockor o nallar upp och egen julafton firades i väntan på den riktiga julafton. Mysiga minnen!
När jag var liten minns jag att vi såg något som hette tecknade pärlor ibland på tv. Det var en höjdare! Annars var det nästan bara Kalle Anka på julafton.
Ha en mysig fjärdeadvent!

Bettans Bravader sa...

vad fint å mysigt med barnens gran.Klart man måste ha lite tråkigt först så man vet när det blir roligt.Tror man kan styra det där lite men inte är det lätt med all dvd,pc, alla tv kanaler,på min tid var det svart vit tv och sen Humle å Dumle, och teskedsgumman ! älskade den julkalendern,världen har snurrat på fort och ändå är man inte lastgammal!Ville egentligen bara önska dej en god Jul och ett Gott Nytt år/Kram lisbeth

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails