måndag 29 december 2008

God fortsättning kära vänner!

Hej på er!


Hoppas att ni alla är mätta, glada och utvilade efter julhelgen som just passerat och att den blev just sådan som ni önskade. Här har allt varit ljuvligt skönt! Lagom av allting (okej då, kanske lite väl mycket godsaker då) ;O)...men annars sådär lagom fridfullt stökig som bara en jul kan bli.

På Julaftonen kom det faktiskt lite snö.... ohhh vad det gav stämning på en gång! Det signade ner sådär lagom efter Kalle Anka, då mörkret också just lagt sig. På dagen var mina föräldrar och syster här hos oss och på kvällen vandrade vi med snölyktan bort till barnens farmor och farfar för att fira kvällen där med dem och makens syskon. När vi just skulle gå så hördes vacker musik! Det var svärmor som stod på sin veranda och spelade "Oh, Helga natt" på trumpet för oss när vi kom! Mysigt va???! Och bra lät det!!! =O) Jag undrar om "Mitt ljuva skafferi" (bloggen) hörde det??? ;O) Vi hade sedan en skön och stämningsfull Julafton hos svärföräldrarna med julmat och julevangeliet.

Juldagen var en riktigt härlig vilodag på alla sätt och vis och på Annandagen hade vi gäster här hemma. Våra kära vänner J och J med deras lilla flicka J på drygt 2 år! Vi hade det sååå mysigt och tävlade i ljud och oljud på vårt Singstar! Vi åt kalkon och dukningen såg ut så här:

Ha ha, den uppmärksamme ser att det bara finns två tallrikar med julgransljus! Det beror på att det inte fanns några fler småljus att köpa! ;O) Frosten utanför var fantastiskt vacker... klicka på bilden så ser ni det lite tydligare!


Maten smakade utsökt och som vanligt bland grytlapparna så hittar vi kära gubben min här hemma! Han lagar hur god mat som helst... och glad är jag för det för jag tycker inte att det är speciellt kul att stå och röra i grytor. Nä, jag gillar att duka eller baka! Men tillsammans blir vi ett bra team och det är ju bra! ;O)

Annars har det mest varit vila... en liten sväng av sjuka har det också varit de senaste dagarna men det är över nu tack och lov.

Idag blev det en sväng på mellandagsrean och några små fynd hittade jag... men de visar jag en annan dag!



Vilken fantastisk uppslutning det har blivit runt tävlingen... och vad gulligt ni skriver om min syster och min blogg! Vi blir båda sååå glada! Tack! Ska besöka alla bloggarna framöver, det ska bli jättekul! På nyårsdagen dras vinnaren! Jag håller tummarna för er ALLA!
Och för er som inte anmält er än! Hjärtligt välkomna att göra det under lucka 19 i kalendern eller maila mig om tävlingen om ni inte har en blogg!

Kramis!

14 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Å vilken fin dukning Madicken! kram

Anonym sa...

härlig jul ni verkar haft.. mysigt med o helga natt på trumpet, tänker lite på pippis jul då :) spelar inte hon trumpet då?

fin dukning!!

ha ett gott nytt år!

stor kram sara

Eddan sa...

Vilken mysig och stämningsfull jul ni verkar ha haft det. Kan tänka mig att det var pampigt med trumpetspelandet där ni kom med era lyktor :-)!

God fortsättning och ett Gott Nytt År till dig och din familj!

Kram från Anette

gittan sa...

God fortsättning och Ett Gott Nytt År önskar jag dig och din familj. Vilket underbart mottagande ni fick på julafton. Jag kan bara föreställa mig hur vackert det var med ljudet av trumpeten och snön som föll så vackert.... En riktig sagojul. Så vacker din dukning var. Jag önskar att mina gamla ärvda tallrikar vore vita.... det blir helt klart snyggast så. Kram gittan

Marina sa...

Vacker enkel dukning. Det blir oftast bäst då.
Så mysigt det låter med trumpetspelande o allt. Vi har också haft det jättebra i jul men just idag verkar det som att vår tv har gått sönder. Så kan det gå!
Kram!

Nettan sa...

Så fin dukning du gjort ~ juligt & grannt !
Härlig jul verkar ni haft med trumpet & allt =0).

Vill oxå passa på & önska er ett " Gott Nytt År " & en nytt härligt bloggår...

Kram Nettan

In my house sa...

Kikar in & vill önska Gott Nytt År....
Kram Josse

Anonym sa...

Oh så fin dukning. Rent och enkelt, då blir det ofta bäst. Jag upptäckte också att vi har likadana stolar. Har du också målat om dina? Mina var tråkigt mellanbruna innan penseln och färgburken kom fram.
Ett gott nytt år....kram Mia

Mittljuvaskafferi sa...

Hejsan Madicken!
Det var tråkigt att höra att ni har varit sjuka, det har vi också här, det är förkylningstider nu. Men vi träffas efter nyår när alla har blivit friska, det ska bli trevligt. AHaa... Det var det som hördes så vackert hit när E..... spelade ;0)Hon är duktig på allt inom musik, jag hade E ....i musik på högstadiet. Håller hon några kurser?
Ni har ju verkligen haft en riktigt mysig jul.

Vilken fin dukning du har gjort.
Gott Nytt År!
Krya på er! Kram,kram

Synnøve. sa...

Hej på dig.
Så fint du dukat där.
Vi har det likadant hemma. Jag bakar och dukar och maken lagar mat. Som sagt bra teamwork hehe.
Kikade in för att önska dig ett gott nytt år.
Kramen Synne.

Anonym sa...

En fröjdeful jul som tyvärr var över alltför fort..ett nytt år står och bankar på dörren...
Låt oss alla njuta det nya året och fylla det med så mycket positiv energi som möjligt.
Kram

K sa...

WOW vilken härlig blogg o vilket vackert hem...suttit här o sugit i mej INSPIRATION ;D SJÄLVKLART vill man vara me på utlottning ... ääälskar den tavlan !!!
Länkar till tävlingen o hoppas på tuuur ;D Gott nytt år o kramis /K

NinaH sa...

Tack för gullig hälsning!
Javisst vill jag vara med i trädgårdsgruppen!
Gott Nytt År till er alla!

Himlarum sa...

Vilket underbart hus ni har!!! Det skulle jag gärna bo i!

Nyårskramar
Ann-Helen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails