onsdag 1 december 2010

Advent i köket!

Hejsan!

Oh, vilken vacker dag det är idag! Solen skiner och massor av snö och frost! Visst är det kallt så fort man sätter näsan utanför huset, men det är helt okej!

Jag måste ju först berätta för er vad jag hittade på med syster Lina och två av våra kusiner i söndags! Först sjöng jag ju på en adventskonsert och det gick jättebra, när jag sjöng och tittade ut genom kyrkfönstren så föll snön så vackert. Det var stämningsfullt...
Men sedan började jag att gruva mig lite för den där snön, vi skulle ju åka rätt långt den där dagen. Först hämtade jag upp alla inblandade och så åkte vi i väg. Vi började vid vackra Bosjökloster nere i Höör, där det var julmarknad. Det var helt underbart där, riktig julstämning! Sedan åkte vi till Kristianstad, vi hade verkligen tur för det var först när vi kom dit som det riktiga snöovädret kom. Vi tog en runda på stan för att få lite julskyltningskänsla och det var verkligen som att gå runt i ett vykort. Snön föll tätt, tätt med ljusen och de vackra husen i bakgrunden.

Som tredje stopp på vägen hade jag valt att vi skulle spendera kvällen hos min moster och hennes man, den ena av kusinernas föräldrar. De bor i ett jättesött korsvirkeshus på landet, men innan vi kom dit så var det rätt så illa med vädret. Det hade börjat storma mitt i snöandet och det snöade helt på tvären. Det hade också blåst ut stora mängder snö från åkrarna som lagt sig på vägen. Vi kunde inte alls se den lilla skylten som talade om att vi skulle svänga! Det var med viss oro i kroppen som jag parkerade bilen... jag tänkte i mitt stilla sinne, att vi nog skulle få tillbringa natten där. Inte nog med att det blåste och snöade, hör och häpna, så åskade det också! Det har jag aldrig varit med om på vintern! Hur märkligt som helst! Himlen blev alldeles blå av ljuset. Det var dock skönt att komma in i stugvärmen... sååå mysigt! Min moster och hennes man hade tänt två härliga brasor, de hade julpyntat och spelade julmusik! En perfekt avslutning på kvällen den första advent! Och vi kom hem också! ;O)
Tack kära B och L för gästfriheten och tack L, S och T för en underbar dag tillsammans!

Här hemma har jag inte hunnit färdigt riktigt, men i köket börjar det ändå se ganska så bra ut. Det var ju tur, för idag kom de från en lokaltidning för att ta några bilder och skriva om mitt bloggande! Kul! Det blev nog några användbara vinklar i alla fall! ;O)
Ja, det får bli allt för idag! Nu ska vi ut i snön ett tag, barnen och jag!
Vi hörs imorgon igen!
Kramis!
P.s Idag är det sista chansen att vara med i tävlingen här på bloggen! Klicka på ljushuset här till höger så kommer du till tävlingen! D.s

7 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Du verkar ha haft en mysig stund.

Härligt bord med så fin kant nedtill. Färgerna i köket gör det verkligen juligt och en mjuk nyans mot det vita.

Kram

Vitt för själen sa...

Jättefint!!

IDA sa...

Åhh, vad fint du har det och vad spännande att få vara med i tidningen! :)
Annat som låter spännande var att det åskade!? Det har inte jag heller varit med om!

Kram Ida

LOTTAS HOME sa...

Vilket fantastiskt kök! Helt underbara bilder.
Kram Lotta

Susanne sa...

Oj ganska bra,,nej så kan du bara inte säga..det är så fint och jag är stum av beundran hur man kan ha det så fint med två små barn...Här går det bara inte ,,Mycket fint är det hos dig...När kan du komma hit och fixa?? :)
Kram

Madicken sa...

Tack urgulliga ni! Jag blir så glad över era fina ord!

Kramis!

Ninnis familjeliv sa...

Vilket underbart kök! Du har verkligen gjort jätte fint! ha en riktigt trevlig dag! kram Nina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails