fredag 3 december 2010

Äntligen dags för pyssel!

Hej!

Nu har det varit ett par dagar där jag faktiskt har hunnit med lite pyssel! Varje gång jag t ex sätter mig vid symaskinen så tänker jag "Varför gör jag inte det här oftare! Jag älskar ju det!" Det började med att sonen kom och sa att han ville ha en ny julstrumpa... den han hade haft de senaste åren var min gamla som faktiskt är i lite tjejigaste laget! ;O) Den får nu Linnea ta över och Johannes fick en som passar in i hans lite "marina" tema på rummet. Han blev nöjd och det var ju tur...


Igår började jag fundera på vad barnens skulle ha på huvudet på lucia när de ska vara pepparkakor i luciatåget. Då fick jag mig ett ryck och stack till tygaffären där jag köpte lite brunt filttyg och vlieseline för att göra mössan extra stadig. Så här coola blev mössorna... det fina vita kristyr-bandet hade min mamma i gömmorna! Jag blev jättenöjd.... Toppen ska skrynkla så där... jag satte till och med en tråd från toppen på insidan och drog ned mot nederkanten där jag fäste den för att få ett härligt, permanent skrynkel! =)Söt och go´ som en pepparkaka!

Kvällen avslutades hos Anna på Present och dekor i Osby, där jag och några till fick lära oss att göra marsipanfigurer av lite olika slag. Det blev en julnalle och en gris. =)
Sicken latpåse! Så skulle man vilja ligga ett tag!

Men idag är det ingen rast och ingen ro! Imorgon är det barnkalas här hemma och på söndag fyller sonen redan 5 år! Jag kan knappt tro att det är sant! Men som tur är så har ju varje ålder sin härliga charm!

Jaha, det får bli allt för idag! Dags att gå tillbaka till ballonger och spindelmannentårtan som är önskad! Gulp! Vi får väl se hur den blir.....

Kramis!
P.s Idag eller imorgon hoppas jag att jag hinner kora vinnarna i tävlingen samt att jag kommer att lägga ett inlägg om mina önskningar inför Vita Gåvor-swapen som har kört igång med temat jul! D.s

6 kommentarer:

Malin sa...

Julstrumpan blev ju jättefin, och de andra grejerna med. Det gäller ju som du sa bara att komma igång. Vilket ju inte alltid är det lättaste:)
Kram

IDA sa...

Åhh vilken söt pepparkaksflicka!
Marsipan figurerna är heeelt underbara! :)

Kram Ida

Marina sa...

Men vilken kreativitet! Imponerande minsann.

Jag gillar också att pyssla men det är itne jätteofta jag kommer till skott. Virkar en mössa nu men slutet är svårt att få till.

Kram!

Ninnis familjeliv sa...

Vilken fin julstrumpa du gjort! Pepparkaksflickan var sååå söt! Ha en fortsatt trevlig helg! kram Nina

NinaH sa...

Mysigt pyssel! "Pepparkakorna" blev så fina!;-) Och du vilka söta marsipanfigurer!

Mittljuvaskafferi sa...

Vilken lite söt peppakaksflicka! =0)
Strumpan blev ju super snygg.
Ha de bra!
Hälsa Grattis till J från mig!=0)
Kram/ Birgitta
Ps, Tack för hjälpen det blev jättebra!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails