onsdag 6 maj 2009

En mäktig upplevelse... Songs from the wood

Hejsan, här kommer ett helt unikt sommartips för er som kommer att befinna er inom en radie av 10 mil runt Älmhult (södra Småland) den 26 eller 27 juni i år:
Det är sen sommarkväll helgen efter midsommar. Vi befinner oss i en liten by som heter Lönsboda precis i det nordöstra hörnet av Skåne. Det börjar skymma så smått och runt om oss står det glada, uppspelta människor och väntar på att en buss ska ta dem ut i skogen. Några har picknick-korgar och stolar med sig och de flesta har extratröjor och jackor. På fötterna har de varma och sköna skor utan höga klackar. Vad ska de göra ute så här dags?

Vi väljer att följa med en av bussarna som hämtar upp människorna runt om oss, det är nu nästan helt mörkt och bussen tar oss ut från samhället och in på ringlande grusvägar. Efter några kilometer stannar bussen och vi blir avsläppta. Vi ser då hur människorna sakta går iväg upp på en väg som börjar omges av marshaller och facklor... vi måste bara följa efter. Det pirrar i magen av spänning och det går rysningar genom kroppen när skuggorna efter facklorna avtecknar sig på det ruffa, steniga landskapet runt oss. Man får se upp lite var man sätter sina fötter på den karga, mörka marken. Bredvid oss ser vi nu ett stenbrott. I ett slag så är det som om man tappar andan! Mitt i denna oländiga terräng reser sig nu en gigantisk scen som för tillfället är täckt av ett stort, svart skynke med texten "Songs from the wood". Nu tätnar också folkmassan och vi häpnar när vi inser att det är ett par tusen personer som befinner sig här denna kväll! Det luktar grillat och runt om oss sitter människor i olika gruppkonstalationer och pratar och äter. Klockan närmar sig 24.00 på natten och spänningen stiger när alla människor intar platser framför scenen. Det finns sittplatser för ca 1500 personer men många får stå eller sitta på de ev. medhavda stolarna. När klockan slår tolv smäller stora ljusbomber av, skynket faller och scenen strålar i fantastiska ljusspel i regnbågens alla färger. Det är en otrolig syn och ut ur högtalarna ljuder stark, mäktig musik som får alla håren att resa sig och jag lovar... så där kommer håren att få stå resten av natten då toner, ljud, ljus och effekter avlöser varandra i hela tre timmar med undantag för en paus på mitten. Ett femtiotal medverkande gör denna kväll totalt oförglömlig. Sångare, dansare, musiker, stråk och blås bjuder på en kaskad av olika typer av musikaliska framträdanden. Under natten får vi höra all möjlig musik som exempelvis mer stämningsfulla klassiska tongångar, symfonirock, musikal o folkmusik etc. i akt 1 och pop, rock, 60-, 70- och 80-tals låtar blandat med nutida hits och röjarlåtar i akt 2. Vid flera tillfällen blir vi oerhört förvånade över de överraskningar som bjuds oss här ute i den karga ödemarken. Något var till och med så häpnadsveckande så man fick gnugga sig i ögonen för att över huvud taget förstå att det var sant! Vid tre-tiden på morgonen tystnar sedan musiken... dimmorna lyfter magiskt över de omgivande ängarna och folket försvinner alla bort i den gryende morgonen. Den här kvällen kommer vi att minnas för livet och till sommaren är tillfället tillbaka under två nätter... så missa inte det! Det är ett av sydsveriges största händelser den här sommaren och jag har fått den äran att vara en del av detta enorma evenemang som i år omsätter ca 1 100 000 kronor.

Mer info. hittar ni på http://www.songsfromthewood.se/ .

Varmt välkomna!
Kram Victoria

5 kommentarer:

Sussie sa...

Låter ju alldeles, alldeles underbart.

NinaH sa...

Köpte just tio biljetter till premiären!;-)

Millan sa...

Om jag bara kan byta min en kväll till en dagtur så kommer jag upp med hela familjen. Jag hoppas det blir av.

Anonym sa...

Så massa fina presenter din dotter fått :) Vart kan man köpa gungstolen? :P hade bra

Älskar sött/ Unik kollektion sa...

Hej Käraste Victoria!!!

Vilken fin text du skrev om min butik!! ti-hi...Den kom ut en liten bakelse ha-ha...=)

Såg att ni verkade ha en mysig fortsättning på dagen i Moheda mm..Underbara saker du köpt!! Älskar sådana stolar..köper på mig en varje gång..till min kära sambos förtret!!! =)

Dom kan man ha lite här och där..

Ska bli sååå kul att se ditt lilla söta ansikte snart igen!! Jippie..=)
Ha en härlig helg! kramar Malin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails