onsdag 18 augusti 2010

Bland linnen, spetsar och kantarellmarodörer

Hejsan!

Nu har man börjat jobbet igen och det känns faktiskt bara bra! Min arbetsplats ligger i Växjö så då blev det tid för en liten tur på stan också. ;O) Jag passade på att gå in på Änglabacken och Blomsterlandet m.m.

På eftermiddagen igår åkte jag och barnen till mina föräldrar för där fanns släktingar på besök. God mat och långa pratstunder blev det, men också en tur till Filippos second hand i Osby. Där hittade jag bland annat den här korgen, den söta spegeln och tallriken. Lakanen och det gamla nattlinnet kommer från min släkt uppe i Östergötland. De fick jag av min faster för någon vecka sedan, jag blev sååå glad!


Den lilla söta, virkade krukan hittade jag på Blomsterlandet för en billig peng. Den fanns i beige och ljusgrå färg. Inuti finns en genomskinlig plastkruka så att man kan ha blommor i dem. Det var fint med rosor i!


Jag blir inte så ofta sur och arg men aldeles nyss blev jag faktiskt lite sur på några pensionärer som formligen stod på näsan ner i utkanten av vår trädgård! Jag förstod snabbt att de snokade efter kantareller...Jag tänkte fråga om de hade tappat något??? Men jag vågade inte (är för feg) och så finns det ju allemansrätten! ;O) Men mitt utanför vårt hus??? De var då inte blyga!

Ha det så bra, denna fina sensommardag!

KRAAAM!

6 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Hihi, förstår dig. Inte för att prata illa om pensionärer men de är bra giriga ibland...

Fina fynd du gjorde, jättesöt korg

Kram

Emma sa...

**Så mycket fint, man ska kanske ta sig en tur till Fillipos det var ju ett tag sedan, fast nu har du väl hittat allt fin, hihi, ha det gott, kramen/Emma**

Karin - Mina Rum sa...

Det får väl ändå finnas gränser för allemansrätten. Man kan ju inte plocka svamp på någons tomt heller!!! Du skulle verkligen ha frågat om du kunde hjälpa dem att leta.
Kram!

Irene sa...

Kul när man hittar små fynd ibland!

Susanne sa...

Oj, den har jag alldeles missat, secondhandbutiken i Osby alltså. Var där hos sonen för några dagar sedan, Tack för tipset! Kram / Susanne

Tiger sa...

Jättefin blogg du har! Nu har jag tittat lite på de senaste inläggen.

Jag skulle nog ha frågat vad de letade efter i din tomtgräns... Har för mig att det finns något i allemansrätten om att man bör hålla sig utom synhåll från bebyggelse när man plockar bär och annat. Känner igen beteendet när det gäller blåbärsplockning alldeles intill vårt fritidshus.

Sensommarhälsningar
Elisabet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails