lördag 22 november 2008

Ett underbart jultips!

Hejsan!

Ett av mina absolut bästa resemål både sommar och vid juletid är Systrarna Skogströms Lantcafé i Öhr. Det ligger ca 2 mil norr om Växjö om man kör mot Lammhult. När man kommer in genom de fina, gamla dörrarna så ser man en gammeldags köpmansdisk med tidsenliga karamellstrutar och annat mys. Sedan kommer man in i några rum som är direkt som hämtade ur Gubben Pettsons hus. Längre in finns ett större rum med öppenspis och lite presentartiklar och längre in finns ett fint inglasat rum där man har utsikt över den mysiga trädgården där man också kan sitta på sommaren!


Öppettider: Tisdag - Lördag 10.00 - 17.00, Söndagar 11.00 - 17.00, Onsdagar till 21.00,
Måndagar STÄNGT.
Cafét STÄNGT 24-26 dec, 31 dec och 1 jan.Vi har sedan öppet tom 4 jan 2009 och stänger därefter för säsongen för att öppna åter under vecka 14.

Det här stället är verkligen värt ett besök! Men inte nog med det....


för vägg i vägg ligger en helt ljuvlig trädgårdsbutik som heter Klockaregårdens trädgårdsbutik! Ohhh, säger jag bara! Här säljer de ljuvliga inom- och utomhusväxter och har fina trädgårdstillbehör av olika slag! De har bla sina varor i fina växthus!
Men som om inte det vore nog så ligger följande underbara pärla vägg i vägg med växterna:

Det är klockaregårdens presentbutik i lantlig stil som ligger i det gamla kyrkstallet!
Väldoftande tvålar, evighetsljus med invävda äkta blommor, filtar och plädar, vackra krukor, krukväxter och mycket mer finner du här. Stallet byter skepnad efter säsong och bruksföremålen dukas upp på smakfyllt vis. Lugn musik och vackra saker gör det gamla kyrkstallet till en njutning för själen. Välkommen in!

Öppettider för Klockargårdens båda butiker: Alla dagar 10-17 men onsdagar är det öppet till 19. OBS! Stängt:24/12 - 17/3!

Så här ser det ut om man ser det på en kartbild:


Bilderna är hämtade från resp. hemsida!

Där det står Lanthandel finner du en utsökt delikatessbutik med en massa livsmedel, härliga frukter, choklader, marmelader, sylter etc. etc. En upplevelse för både synen och smaken!För att ni bara MÅSTE åka hit så kan jag ju säga att det här smultronstället bara ligger någon mil från den välkända, stora sommarloppisen Östregård vid Moheda!Östregård är en jättestor loppis som hålls varje söndag 12-18 från april till september men även alla söndagar i november! På sommaren, vid fint väder, så är även hela gårdsplanen full med saker och bredvid ligger ett annat mysigt café. Hit måste ni bara åka till sommaren! Billigt är det också!

Där fick ni något att planera in framöver eller???? ;O)

KRAMIS!

5 kommentarer:

Marina sa...

Verkar vara jättebra ställen! Lite långt nu såhär i vinterväglag men till sommaren....

Gårdsromantik sa...

Åhhhh!

När skall jag komma mig dit????
Blir så sugen när du visar så fina bilder.

Kram Maud

zinkbaljan sa...

Mycket bra ställen, blir väldigt sugen att åka dit.
kramar

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Åh! Tack för tipset!
Skulle inte alls vara så dumt:)

Susanne

S o F sa...

Vilka jättefina tips!

Noteras direkt på min Sverigelista över inredningsbutiker och mysiga ställen.

Tack!

Ha det gott!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails