lördag 12 juli 2008

En ny hobby!

Hejsan på er!

Här sitter jag vid datorn och intager en varm kanelbulle och lite jordgubbssaft. Smaskens!

I dag är det en sådan där regnig dag där man knappt hinner sticka ut huvudet utanför dörren innan det kommer en skur som gör att man mest ser ut som en dränkt katt.... Då är det mysigt att kura ihop sig vid datorn och låta sig inspireras av härliga bloggar och hemsidor. Det var just en sådan hemsida som gjorde att jag nu har blivit smått besatt av tanken på en ny hobby... (maken kommer att tycka att jag är knäppare än vanligt). Jag ska börja den långa resan med att göra ett alldeles underbart, gammeldags dockskåp! Kanske något för Lillan att ärva så småning om. Inte visste jag att det fanns så mycket fint att köpa från nätet... jag trodde nästan att det bara var gamla hederliga Lundby som gällde... men där hade jag fel! Inte visst jag heller att det finns en internationell skala att välja för storleken på möbler och dockor... jo, 1:12 ska det visst vara. =o)

Här följer lite av den inspiration som jag har funnit:Ett dockskåp från: http://www.skalaminimal.se/

Det finns en norsk tidning om det här som heter "Et Dukkehjem"

Något att prenumerera på kanske?

Även i den här världen finns det lantlig stil! ;o)Bilderna är hämtade från: www.skalaminimal.se

Mysigt va? Visst blir man sugen? Ja, har man inte råd att köpa drömsoffan i verkligheten så kanske man har råd att köpa den i miniatyr kanske! Ha ha! ;o)

Kramis3 kommentarer:

Vecka - Vecka sa...

Oj en sån hobby skulle jag också vilja ha! Men jag tror inte att mitt tålamod skulle räcka.. Men jag älskar dockhus!

kram,Lotta

Sol sa...

Tusen hjertelige takk for koselig kommentar påbloggen min ;-} Nå har jeg sittet og koset meg med å se gjennom bloggen din, og jeg måsi at du har et vakkert hus,akkurat sånn somjeg selv drømmer om *sukk* Du har nok rett,vi liker den samme stilen.Sommerklem.

Jenny Oak Fae sa...

Jag skulle också vilja ha ett stort fint dockskåp, helst ett vitt i Victoriansk stil..!

Kram, Jenny

<3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails