tisdag 17 januari 2012

En mus åkte ut ur vårt hus!

Goddag och trevlig tisdag på er!


Visst är det skönt nu när ljuset börjar återvända till vårt land! En timme längre får vi dagsljus nu än i julas, så det går fort! =) Jag är en sådan person som påverkas mycket utav ljuset. Jag tror att det delvis är därför som jag trivs så bra med den ljusa inredningsstilen. För det andra är jag ju född på det ytterst mörka (inredningsmässigt sett) 70-talet med alla sina bruna och orangea skalor samt alla hysteriska mönster som gjorde en smått klaustrofobisk. =) Nej, tacka vet jag ljuset och vår Nordiska stil!Här stoltserar en av julens sista Amaryllisar! Jag tycker att de vita är sååå vackra, så de får gärna vara kvar hos mig ett tag till. Så här års behåller jag också gärna mossan, kottarna och en lite vintrig stämning i mina krukor. Det tycker jag passar så bra, även nu efter jul.
Gamla vackra papper har jag också gärna i min inrening. Här är det blad från en gammal småtrasig, kristen bok som jag har använt mig av. Den har ett helt fantastiskt typsnitt! Bladen brukar jag också ha i krukor runt lökar som Hyacinter m.m. samt som stutar eller annat pynt.Vet ni att jag, för ett par veckor sedan, hörde ett fasligt krafsande inne ovanför överskåpen i köket. Jag förstod ju att det var en mus, men det lät mest som en stor björn när den krafsade! Krafsandet fortsatte ihärdigt till långt ut på natten... jag låg i min säng och hörde på. Plötsligt ändrade ljudet karraktär och det lät som att musen (monstret) kom igenom. Mycket riktigt.... dagen efter, när maken skulle ta sin datorväska och åka till jobbet så såg han i ögonvrån hur något brunt slank iväg in bakom ett skåp. Huwa! Fram åkte såklart fällor och ostar i alla hast, men det skulle dröja nästan en vecka innan han var så hungrig så att han lockades av osten (musen alltså... inte maken). Ett tag trodde jag inte att han var i huset för det fanns liksom inga spår.... men rätt som det var så låg han där i fällan.... platt som en pannkaka! Stor, var den också.... men inte en björn i alla fall. =) Nu ligger dock musen kvar i fällan utanför huset som ett varnade exempel för andra möss som vill in till oss och kalasa! Moahahahahahahahaaaaaaaaaa! ;O)


Kram på er!

8 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

Ja, usch och fy för möss och sork. Jag har en hel del som springer i bjälklaget. Fram och tillbaka springer de. Inte kan man ju få kol dem heller när de håller sig där. Ett tips för att locka möss till fällor är annars nötter, det fungerar oftast bättre än ost.

Det vore ju bra om mössen kunde förstå det där med varnande exempel också.

Ha en fortsatt fin vecka. Kram!

Marina sa...

Inte kul med möss! Här har vi en del av och till. I sovrumsväggen bla.

Då ses vi snart!

Kram!

Nadja Fridström sa...

Neeej jag tycker så synd om mössen när dom åker i fällan =( Men jag skulle heller inte vilja ha en inne..men jag skulle nog fånga den..och sen släppa ut den i skogen någonstans..Ja dom vita amaryllisarna är fina..jag har en randig..Ha en bra dag..Kram

Madicken sa...

Åh, Nadja... jag håller verkligen med om att det är synd om mössen! Men tyvärr finns det inget annat val. Förr hade jag alltid "levandefällor" när jag tog möss... men har de hittat in en gång så gör de det igen, och igen och igen... och då gav jag upp den humana behandlingen sorgligt nog.

Kram!

Mariette sa...

Hej!

Möss är inte roligt att få in, de är så snabba och paniken kommer direkt...hjälp!!! Jag vet hur det är! Mötte en i köket för nåt år sedan, helt overkligt...den var rädd och tryckte under en stekpanna som låg upp och ner, måste tagit sig upp från källarluckan...Herregud vilken panik!!!!

Jag ska på mässan, men någon bloggträff har jag inte hört talas om...

Ha det fint vännen så kanske vi springer på varandra?!!

Kraam Mariette

Solsjö - Under en vind sa...

Usch och fy...möss vill jag inte ha på besök...hoppas katterna gör att jag slipper det.

Fina bilder!Visst är det skönt med mera ljus...jag är vår/sommar människa...

Kram kram!

Lilla Kullan sa...

Möss är söta... när de håller sig på rätt ställe.;-) Kram Stina

Lilla gårdshuset sa...

Hua vad äckligt med möss! Jag hade faktiskt besök av 2 råttor utanför mitt för 1 1/2 år sedan. Där kan vi också snacka äckligt. Blä!!!

Kramis/Heléne

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails