söndag 18 september 2011

Vårt nya vardagsrum!

Hej mina goa vänner!

Äntligen så har vardagsrummet blivit färdigmålat och de nya sofforna har kommit på plats. Visst är det ett par tavlor och lite andra dekorationer som fattas, men i stort sett så är allt klart!

Vardagsrummet har varit det rum, här hemma, som jag inte riktigt har trivts i och det har mycket berott på de två, ärvda, röda sofforna som vi hade. Någon ny soffa, vid tiden för bygget, var det inte tal om då vi hade en- och sedan två bebisar/barn i huset. Några pengar till en ny soffa fanns det så klart inte heller efter allt byggande... men med hjälp av några vita sofföverdrag så gick det ändå ganska bra. Nu efter ytterligare fyra år så har de röda sofforna verkligen gjort sitt och håller på att gå i småbitar och då blev det äntligen dags för att köpa nya. Maken och jag kom snabbt överens om vilka soffor vi ville ha och här syns lite av resultatet efter vår "make over" av rummet:

Till och med makens trofé fick komma upp på väggen...


Över pianot ska det snart bli en underbar tavla från:Lina Gardelid


Även de andra tre tavlorna jag har här inne är av henne....


Här är de två nya sofforna, de heter Oxford och är i en klassisk engelsk stil. Klädseln är i en varmt grå-röd-aubergine färg som är helt underbar, men det kommer inte riktigt fram på bilden. Här fattas också en tavelvägg bredvid fönstret.


Här tittar vi åt höger mot kakelugnen och tv´n. Tv-apparaten hade jag gärna stängt in i ett skåp för att slippa se den... men den har ändå blivit lite mer okej efter renoveringen.Jag är jättenöjd och glad över resultatet. Rummet känns modernt men ändå lite klassiskt och lite lantligt. Ni ska få se mer en annan dag när resten är på plats.Idag har vi också, äntligen, flyttat lekstugan till den plats där den ska stå - uppe i bokbacken. Det ska ni också få se en annan dag.Nu ska jag börja lägga barnen. Vi ses snart igen!Kram!

7 kommentarer:

Susanne sa...

Godkväll...ser verkligen fint ut..tycker om soffan den skulle jag kunnat tänkt mig här.Kram

Edtiaflicka sa...

Ser superfint ut! Vad roligt att göra om lite!

Kram Ida

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Sofforna är verkligen en dröm jag har! Tyvärr behöver vi en stor soffa. Har inte plats för två 3:or, så det blir någon form av hörnsoffa för oss..

I stugan är dock drömmen en Howard i slitet brunt skinn:)

Kram Susanne

Trädgårdsdrömmar sa...

Så fint!!!Vilka soffor!!!!Tyckte mig skymta Ölandskudden i en utav sofforna.Kramar Carina

Karin - Mina Rum sa...

Så snyggt och fräscht det ser ut. Sofforna är jättesnygga. Grå soffa är min dröm. Den jag har nu är grön!

Ha en fin vecka. Kram!

Lina Gardelid sa...

Det är så fiiiint älskade syster! :D
Duktiga du! :D

Tack för i helgen också... ni är änglar! :D Love U!!
Och tack för smygreklamen! ;)

PUSS!

Lantliv på Änglagård sa...

Vad fint det blev. Måste varit superskönt att slänga ut de röda sofforna =) Synd bara med Laura Ashley tapeten...men man ångrar ju sig ibland eller hur ;)och vill ha på annat vis. Jag gillar Daniels egna troféhörna! Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails