söndag 20 mars 2011

Tankar om tid

Godkväll!

Här sitter jag i den sena timmen och funderar på tid.... Visst är det ett märkligt fenomen när man tänker efter?!

Just de senaste dagarna har jag märkt att mycket här hemma har handlat om tid på olika sätt. På kort tid nu så har det slumpat sig så att flera beslut ska fattas och några av dem kan vara avgörande i det långa loppet. Då var det så skönt att nu ikväll, ge sig ut på en promenad i solnedgången... det kändes då för en stund som om tiden stod still. Koltrastar, gäss och en sparvuggla sjöng sin kvällsserenad och jag bara andades frid en lång stund. Luften var varmare än på länge och vattenpölarna plaskade vänligt under mina stövlar... jag kunde bara inte låta bli att gå i varenda en av dem! Det var så skönt att höra ett plaskljud nu efter all is och snö!
Snön ja, den håller sig verkligen krampaktigt kvar på marken för att inte ryckas upp, men man kände i hela atmosfären att den snart skulle förlora sin kamp då tiden nu är inne för VÅR! Tack och lov!

Här är en liten söt klocka som jag har ärvt av min farmors syster... den tiden har stannat, vilket kan kännas rätt skönt att se ibland.

Här är samma klocka upphängd som dekoration.

Jag avslutar dagens inlägg med ett citat ur en bok som heter "Tag en dag i taget" ur serien Livsgnistor från KM-förlaget. Det är en av en mängd härliga visdomsböcker:
"Tag emot det här ögonblicket - och alla andra som du kommer att uppleva - som en gåva. Det är de som är ditt liv"
Ha en underbar vecka och glöm inte att fånga nuet!
Kram!

3 kommentarer:

Karin sa...

Go´måndags förmiddag!

Så skönt att läsa hur du tog dig tid, att gå ut och lyssna på naturen och tiden.
Ibland måste man ut för att finna ro. Naturen är underbar på att ge energi och perspektiv, sen kan man återvänd in till vardagen och då går det ofta så mycket lättare *ler*.

Själv har jag en go hund som hjälper mig ut varje dag, ljuvligt. Fast nu vet jag verkligen vad hundväder är...

Ditt citat var perfekt! Lånar..

Ha en bra vecka!
Kramar

Marina sa...

Tid kan man ha många tankar och funderingar kring. Att fånga tiden, nyttja tiden, använd tiden väl....
Jag försöker nog fånga tiden men unnar mig ändå att slappa och njuta, inte alltid prioritera att få så mycket som möjligt gjort hela tiden. Jag tror på att reflektera också och då behöver jag lugn.

Ses på söndag!
Kram!

Essay_writer sa...

nice posts

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails