söndag 6 december 2009

Kalas i dagarna tre och ett litet recept.

Hej alla mina goa vänner!

Puh, det här har varit en intensiv men helt underbar helg. Vår son, lilla J, fyllde fyra år igår och vi har haft kalas i dagarna tre. I fredags var det barnkalas, igår var det släkt från makens sida och idag hade vi en stor adventsfest och lite födelsedagskalas med min släkt! Vi var 18 stycken här ikväll och fyra av dem var barn! Full rulle som ni kan förstå, men som sagt helt underbart!

Nu sitter jag ensam kvar här i köket och varvar ner med ett blogginlägg... det är lite disk och stök kvar, men min man och min mor har verkligen dragit det tunga lasset med att hålla undan all disk under kvällen. Tack!
Och tack också älskade D för dina fantastiska pajer! Mums!


Här är några av J´s paket... det blev många.... och snart är det jul! Det blir nästan lite väl bra, men man kan ju inte hjälpa när man är född! Vi hade ju planerat honom i mars! ;O) (Vår lille gosse kom tre månader för tidigt för er som inte vet det, men det har gått hur bra som helst, inga men alls! Vi är såååå tacksamma!)


Här är en bild från kanelbullsbaket! Jag brukar ta både kanel och kardemumma i bullarna för det tycker jag är godast.. och så smör och socker såklart!

Den här tårtan ser ju ganska hyfsad ut på bilden, men hjälp vad jag stressade! Jag kom inte igång med tårtan förrän en timme innan gästerna kom! Puh! Man behöver verkligen längre tid på sig för att göra en tårta med överdrag... tur att det mesta var halvfabrikat! Tårtan bestod av tre sockerkaksbottnar, ett lager grädde och ett lager chokladmousse med crisp samt lite chokladsmörkräm för att hålla det gräddiga på plats. Överdraget är sedan vit marsipan som jag dekorerade med mönster, silverkulor och med leksaker... jag hade inte tid kvar för några skulpturer.. hi hi.


Det här är också en egen komposition som inte blev så dum! Jag gjorde vanliga sockerkaksmuffins men innan jag gräddade dem så stoppade jag först i lite grovhackad blockchoklad. När de sedan var klara så dekorerade jag dem med samma chokladsmörkräm som i tårtan... sedan kom silverkulorna på här också!
Tomten är köpt och är av kristyr.
Receptet på chokladsmörkrämen hittade jag på Anna H´s tårtdekoreringssida. Jag dubblade receptet och då räckte det till 20 muffins. En sats räcker dock till att fodra en tårta.
Chokladsmörkräm:
100 gram mjukt smör
4,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk mjölk
4 msk kakao.
Mums!
Vi ses imorgon! Nu måste jag nog knoppa!
Kramis!

10 kommentarer:

NinaH sa...

Uhm - känner till den sortens "f-dags-problem"!;-) Likadant för N vid novembers slut.... Många kalas. många paket... och så julen strax efter. Vi kommer att begränsa julpaketen - blir inget nöje kvar per paket annars för dem... liksom !
Fin tårta & andra bakverk som du gjort!!
Tack för grattis-et till rubin-åren!;-) Och ja du- byn Lönsboda har verkligen blivit något helt annat för oss med åren - mot vad vi först en gång upplevde!;-)

Karin - Mina Rum sa...

Vilken fin tårta och gulliga bakelser! Syns inte alls att du hade ont om tid.
Ha en fin vecka! Kram

Anonym sa...

Din hemliga vän på swapen vita gåvor har med glädje följt din blogg och idag bestället en julklapp till dig. Hoppas att den kommer till dig inom kort och att du bli glad. God jul!

Millan sa...

Grattis till den lille! Vilka fina kakor och tårta du har gjort. Vi har liknande "paketproblem" med våran Ville han fyller år den 28 dec.
Hoppas du får en skön vecka!
Kram

Livet på Vestergård sa...

Å vad mycket gott! Tårtan ser ut som ett riktigt mästerverk!
Ha det bra!

. sa...

"Tårtan ser ganska hyfsad ut"???!!! Hmm, nu är du onödigt blygsam. Den är ju helt fantastisk! Du är sååå inspirerande!/Camilla

Madicken sa...

Åhh, tack vad ni är gulliga!!!
Jättekramis!

Madicken sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marina sa...

Vilken tårta! Wow!
Man brukar bli ganska matt av kala, jag i alla fall. Men visst är det kul att ordna för barnen.


Ha det rba! Kram!

Anna H - Tårtdekorering sa...

Hej vännen!
Så fantastiskt kul att se att du har gett dig in i tårtvärlden. Riktigt bra för att vara första tårtan tycker jag. Att göra tårta till sina barn är det allra roligaste man kan göra.
Ha det så fint!
Kram Anna H

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails