lördag 19 december 2009

Julgran

Hej på er mina goa vänner!

När jag var liten så satte vi aldrig in granen före den 23 december, men det kunde jag inte hålla som vuxen! ;O) Hade det inte varit för att granen barrar efter ett par veckor eller så, så hade nog gärna granen kommit in hos oss vid lucia... men nu får jag nöja mig med en fem-sex dagar före julafton i alla fall! ;O) I går var dagen då den kom på plats!

Det var nog någon gång i oktober som vi började att leta efter en gran här runt ikring... men det var mycket svårt att hitta en välvuxen liten vildgran i år! Detta blev resultatet och jag tycker nog att vår lille vän klarade julgranstestet bra, eller vad tycker ni?De här vackra hängena hittade jag i butik "Di Moda" i Växjö.Ja, och så var det ju det här med julgransfot! Förra året minns jag att jag blev sjuk efter jul. Jag låg och försökte kurera mig i vardagsrumssoffan, men blev bara sjukare och sjukare vid tillfället. I samma takt med att jag blev sjukare så började vår dåvarande gran att luta och ju sjukare jag blev desto mer lutade granen... och tillslut föll den... då var jag verkligen eländig! ;O) Vi bestämde dock att vi aldrig mer skulle ha den där vackra, men odugliga julgransfoten så i år köpte vi en ny! Och vilket köp!!!!! Jag kan inget annat än att rekommendera denna skapelse djupt! Den kommer att rädda många äktenskap! ;O)

Julgransfoten heter "Elving" och det man gör är att man först sätter fast en mojäng kring stammen när granen ligger ner. När man sedan sätter ner den i vattenbehållaren så står den klockrent fast och lutar den lite så är det bara att rikta in hela vattenbehållaren rätt. Den har nämligen en kulled! Hur smart som helst! Tack för det!

Kramis!

11 kommentarer:

Åsa sa...

Visst är det mysigt med gran och våran kom upp för några dagar sedan, tyvärr i plast, men så är det när man är allergisk. Ute har vi iallafall en riktig gran med ljusslinga i. Kram Åsa

Anonym sa...

Du fuskar vännen! Ingen gran innan jag har fyllt år! Varmt välkommen på tisdag! Kram A

Marina sa...

Fin gran! Vi köpte vår hos granodlaren en bit bort i går och den kommer nog in i morgon skulle jag tro. Det är ju det där att den barrar innan julen är slut som gör att jag inte vill ta in den för tidigt.

Här gör vi julgodis idag! Kram!

CaramellePastelle sa...

Hårda bud i vår barndom, för oss 70-talister. Och aldrig fick man julklapparna förrän kl 19, så man kunde aldrig njuta av allt det andra på julafton. Traumatiska minnen, hihi! Skämt åsido, men man vet ju hur det känns, så våra barn får öppna sina julklappar direkt på morgonen.

Ha det bra!/Camilla

Caroline sa...

Vilken rolig (kanske inte för dig) berättelse om när du var sjuk och granen som lutade. Har jobbat i en Di Moda butik här i Skåne, hälften av mitt julpynt kommer från deras megarea dom hade förr efter julen, vet inte om det är lika dant fortfarande men jag gjorde många bra fynd! Ha det fint! /Caroline

Karin - Mina Rum sa...

Vilket bra tips om julgransfot. Min nuvarande julgransfot är egentligen alldeles för liten för min robusta kungsgran. Hela granen välte också igår när jag skulle få den på plats, så nästa år måste det bli en ny fot. Var får man ta på Elving? "Han" verkar jättebra.
Kram!

Mom´s kitchen sa...

Hej!
Så trevligt med julgran hemma! Jag kan stå ut med frestelsen ;)
Men imorgon tänkte jag köpa en. Så vi kan tina upp den och sen pyssla om den ;)
Fin smycke du visar!
kramar Olg@

Anneli sa...

Tusen tack för idag vännen! Nu kan jag snart ta in min gran! Elving inköpes i morgon!
God Jul o Kram A

Millan sa...

En sådan julgransfot behöver vi nog i år, tror att vår gran kommer att ramla innan nyår om vi inte får rätt på den.=)
Hoppas ni får en lugn och skön jul!
Kram

Åsa sa...

Kikar in och önskar dig en God Jul.

Sjabbig men chic sa...

Låter som en riktigt smart julgransfot det där!
Önskar dig och de dina en superskön jul!

Kram Lisa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails