torsdag 23 juli 2009

Lite smått och gott

Hejsan alla goa vänner! Hoppas ni har det skönt trots regn och rusk... fy! =O)

Jag kunde inte låta bli att skratta lite åt mina senaste blogginlägg.... det var typ 10 dagar mellan varje inlägg och så råkade det bli den här gången också! Trots dåligt väder så hinner jag inte blogga så mycket nu på sommaren, känner ni andra bloggare likadant eller är det bara jag som är ineffektiv?! ;O)

Den senaste 10 dagarsperioden så har jag försökt att besöka några riktigt somriga platser här i söder. Jag har myst i Hällevik utanför Sölvesborg, spelat minigolf i Tylösand utanför Halmstad och badat på Sibbarpsbadet vid Limhamn/Malmö men jag har också hunnit med en riktigt härlig trädgårdsresa med de kära Rosenknopparna (vår trädgårdsförening) till underbara Österlen-Skåne. Här följer några bilder från den resan:

Här besökte vi Raskarums plantskola som har specialiserat sig på rosor av alla de slag. Tyvärr fanns inte de rosor som jag önskade köpa kvar så jag får återvända i oktober igen när de nya plantorna är till försäljning! =O)


Här är en interiörbild från ett växthus i butiken "Haven" i Gärsnäs. Jättefint var det där!Där fanns också detta fina lusthus! Något att kika lite närmre på när vi ska bygga vårt orangeri om ett tag... eller något år... får se när det kan bli! =O)


Vi var på många fler platser men dagen avslutades i den här vackra, privata trädgården. Några kanske känner igen hos vem vi är... men jag tänker inte avsöja det. I alla fall var det underbart roligt att få lära känna denna mysiga kvinna och ta del av hennes fantastiska skapelser i trädgården. Tack för mat, fika och mys! ;O)
Kvällen avslutades här i detta vackra orangeri/växthus


Nu blev jag sugen på att visa er lite hur det ser ut här hemma nu för tiden:

Vårt hus har fått en ny solstol, ett segeltak över utemöblerna och en lite finare trädgård. Om ett par månader kommer det äntligen några snickare och fixar till det som fortfarande fattas, några vita knutar, vindskenor och krysstaketen. Det ska bli skönt!

Nu blommar våra fina klätterrosor som vi har fått från en annan trädgård. Tyvärr vet jag inte vad de heter men jag ska kolla upp vad det kan vara för en sort!

Här är den lite mer soliga rabatten framför huset... där blommar det lite grand men det saknas lite växter... jag hoppas på att snart få dit lite rosa malvor som jag ska hämta nu inom några dagar hos Nina. Vad tycker ni om min temporära rosklätterställning då? En gammal grind... lite sött tycker jag! ;O)

Här är den skuggiga rabatten på framsidan av huset.... jag har länge funderat på vad jag ska sätta där och nu när jag var i väg på vår resa så handlade jag följande på Åbergs/Öja utanför Ystad: Skuggviolruta, Brokbladig skuggröna och Höstfunkia. Jag hoppas att det blir bra!

Kram på er!

6 kommentarer:

Millan sa...

Det där med bloggande går upp och ner hos mej med, det får bli när jag har tid och inspiration att skriva något.
Vår semester började i måndags och lite sol nu hade inte varit fel, typ i tre veckor tack. ;)

Tror att det blir fint i din skuggrabatt, ja i de övriga med förstås men jag har märkt att jag dras mer och mer till det som gillar skugga de med fina bladverken.

Ha det gott!
Kram

NinaH sa...

Japp! Vissa dagar (veckor!) bara rullar dagarna iväg- andra har man lite mer tid för bloggning.... så är det. Hela tiden!
Ja, det var en mysig Österlen-resa! Och "matnyttig"! Fyllde "hål" bra- både på växtsidan & på annat sätt!;-)
Kul höra att ni fick det fint i Tylösand också! Och varit på fler mer somrigt avkopplande aktiviteter!
Välkommen/-na hit för växthämtning.... med mera!;-)

synne sa...

Morsning.
Det är sommar, då får man lata sig vet du.
Bloggen är inte det första jag tänker på då.
Det kommer ett inlägg lite då och då. Jag tror det är så hos de flesta.

Erat hus är så fint. Jag får lite Bullerbykänsla när jag ser det...
Där skulle jag trivas bra tror jag.
Din grind var så fin som spalje. Så låt den med gott samvete stå kvar där och göra tjänst som just det, spalje.

Nu ska jag snabba mig ut i solen en stund. Mörka moln rullar in igen...
Så jag säger tjingelig och på återseende.
Kramen Synne.

Anonym sa...

Hej!
Om det är klätterrosorna från min gamla trädgård så tror jag minsann att det ska finnas lappar från de inne på logen på det gamla planteringsbordet.
Mvh Svägerskan!

Marina sa...

Du är nog ineffektiv!!!!! Nä, de tär du säkert itne, man ska blogga när man vill och har lust (så borde det vara i hela livet - bara göra det man har lust med!!!)

Det där med grinden som stöd gillar jag, har det så på ett par ställen här. Fint!

Fina blad gillas alltid och framför allt i skuggan är det viktigt tycker jag.

Kram!

Anjo sa...

Hejsan...kikade på din ros...kan det inte vara en "Valdemar" en klätterros som kan bli kanonstor och fin!! Kunde inte klicka upp din bild på den men den påminner om den jag hade hemma...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails