måndag 13 juli 2009

Hallsoffa, blommor och Rosenknoppar

Hej på er!

Hoppas att ni har det skönt och förhoppningsvis lite ledigt! Här börjar solen att titta fram igen efter mågra mulna och småregniga dagar så det är skönt! Längtar till stranden....

För någon vecka sedan fick vi hem vår nya hallmöbel- en träsoffa med lock från företaget Kayenne. Den blev verkligen jättefin i vår hall. På den har jag för tillfället lagt en strandfilt från Green Gate och en liten kanin från Maileg.Ute i trädgården blommar det nu ordentligt här hos oss och det är verkligen hur roligt som helst att se då trädgården är knappt ett år gammal!

Större Blåklocka

Bionca

och en jättesöt ros som jag förtillfället har glömt namnet på...

I den här plåthinken trodde vi att vi hade satt en "New Dawn" för det stod det på lappen som satt i... men jag börjar faktiskt undra om det inte är någon annan sort? Vad tror ni? Rosorna är ganska stora och börjar dra mer åt vitt än åt rosa. Många av bladen är också mer runda än musöronformade.


Bild: Millan
Igår var vi också på en liten träff med vår trädgårdsförening. Den här gången var vi hemma i Nina H´s underbara rosenträdgård. Nina har bloggen Ninas Garden-tankar. Här ser ni henne i full fart med att berätta om alla hennes fantastiska blommor med lika fantastiska namn. ;O)


Bild: Nina
Här är vi fem, av de sex som var hos Nina.
Från vänster: Marina, Millan, Birgitta, Malin och så jag.
Kramis!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Trädgården börjar ta form. Vad roligt för er. Kan bara informera om att New dawn rosor brukar bli mer ljus, ljusrosa och nästan ibland vita. De doftar dock väldigt gott. Färgen kan bero på vilket läge plantan planterats, i förhållande till solen och zoner. Kan också hänga på vilken "jord" den planterats i och vilken näring det är i just den jorden. Detta kan även påverka hur stor eller liten växten blir. Hoppas iallafall att du får jättestora och jättefina rosor.
Kram Svägerskan Fatima

Louise sa...

Håller med föregående angående din ros - vill du ha mer åt det rosa hållet så kan du ju sätta en annan sort. Själva ska vi försöka få tag i en Leonardo da Vinci som är en riktigt starkt rosa ros som komplement. Leonardo-rosen blev för övrigt den mest populära rosen på Fredriksdals rosdagar i år(i Helsingborg)Men den klättrar inte som New dawn, är istället en buskros att ha direkt i rabatten. Lycka till
Kram Louise

Marina sa...

New Dawn drar åt vitt när blommorna varit utslagna ett tag men jag är absolut ingen rosexpert så jag ska inte uttala mig mer än så.
Kul att det växer hos er i er såpass nya trädgård.

Så fint det blev med soffan där i hallen. Vår hall är pyttepytteliten så där finns ingen plats för något (knappt skorna!). Har ju verandan också så där kan man pyssla till det lite mer.

Kram!

Madicken sa...

Tack för era svar... men jag är fortfarande mycket tveksam till att det är en New Dawn ros det där! Vi har två andra rosor i trädgården som också sägs vara klätter New Dawn... och när jag jämför bladen på den i hinken och de andra två så skiljer sig bladen åt i både färg och form. Rosen i hinken har både rundare, mer mörkgröna och mindre taggiga blad! Undrar såååå.... Nina vet du????

NinaH sa...

Fniss- ni (du & Millan) lyckades verkligen fånga mig i en dötrist min!;-) Ser jag så tråkig ut?!;-) Hoppas inte hela tiden i alla fall!;-) Det var så roligt ha er här!
Hm... Kan inte säkert säga om det är en New Dawn eller ej.
Men... Vill du ha en mer rosa ros så är tex. Albertine-rosorna - de som klättrar på vår blå båge vid rosdungen här hos oss- också Wichuraiana-rosor (som New Dawn). Ännu "knalligare" rosa är American Pillar som klättrar längst ut på vårt plank. "Mitt-emellan-rosa" är Minnehaha som klättrar på entrebågen likaså. De är också wischuraiana-rosor som N.D. Finns att många rosa klättrare välja på menar jag!;-) (Förstås många fler än de jag räknar upp!) Inte alltid tillgängliga i de "vanliga" plantskolorna. Men under vår tur på fredag kommer du finna flera!
Tag med blad (och bild?) till din N.D. & fråga dem. De vet!
Vilken underbar hallsoffa! Också fint med Greengate-strand-dyna på den!

NinaH sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
NinaH sa...

Här länk till bild att jämföra din ros med (bladen):
http://images.mooseyscountrygarden.com/gardening-journals/garden-journal-05/rose-wisteria-new-dawn.jpg.
Men... det finns flera N.D. Kan det säljas olika sorter av den mellan plantskolorna?...javascript:void(0). Inte omöjligt.....

Hem och Lycka sa...

Underbar soffa, så snygg!

kram Mia

Johanna sa...

Åh, vilken mysig och fin blogg du har! Här tänker jag titta in flera gånger! MVH//Johanna

Mittljuvaskafferi sa...

Vilken snygg soffa.. den passar perfekt där=0)
Vet inte om du tänkte på min ros som är till höger innan trappan, det är en New dawn stod det på lappen som hängde med när jag köpte den. Den går mer åtdet vita hållet sen är det en del som är mer rosa när den är i knopp. Stanna gärna och kika på den när du kör förbi.
Ha de bra..
Kram Birgitta

Millan sa...

Visst är det kul när vi träffas, jag är så glad att ni fick ihop vår lilla grupp!
Hoppas ni får en bra resa neråt, synd att jag inte kan följa med.

Nu såg jag stolen ni pratade om hade nog läst lite väl snabbt för jag kom bara ihåg det skrev om songs from... den var mycket snygg, jag hittade ritning på en liknande förra sommaren som jag tyckte min man skulle bygga men han nappade aldrig på den ideen tyvärr.

Ha det gott!
Kram

synne sa...

Så fint du har det i din trädgård.
Vill ha en riktig trädgård med.
Inte bara gräs och två äppleträd...
Men det kommer.
Ha nu en fin torsdag.
Kram Synne.

Randi sa...

Tack själv - det var så mysigt att få ha er här på besök. Jag är verkligen glad över att ni tog er tid att stanna till här, trots att ni hade haft en lång och spännande dag. Hoppas verkligen att vi träffas igen!
Ska nu skicka en karta till Nina, så jag vet att ni hittar rätt...*ler*.
Kram Randi

Marie sa...

Snygg soffa i hallen, trevlig blogg och ert hus ser hur mysigt ut som helst!

Anonym sa...

Hej igen!
Är det en ros från min gamla trädgård så är det garanterat en new dawn. Iallafall så stod det det på den men man vet aldrig.
Mvh Svägerskan

Anonym sa...

Hej Victoria,

Vilken fin hallsoffa du fått tag på!
Jag söker en kökssoffa (som helst inte för ha ett större djup än 50 cm) i äldre stil, men hittar inte Kayenne på nätet? Var hittade du din soffa?

Undrar Lisa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails