fredag 2 januari 2009

En vacker, frostig dag på landet

I dag har det verkligen varit riktigt fint väder här hemma! Kallt, men soligt och friskt! Det var inte så länge man kunde vara ute med barnen men när vi väl kom in igen så var jag bara tvungen att springa ut än en gång med kameran i högsta hugg för att föreviga den vackra frosten.





Visst är det vackert! Jag är helt fascinerad av frost och hur otrolig den är på nära håll! Titta efter riktigt noga nästa gång ni har frost hos er och försvinn in i en ny förtrollad värld, det är nästan som i en saga!
Mår ni bra? Och hur går det med nyårslöftena...än så länge inga problem eller? Jag "fegar" som vanligt, men jag tycker att det är bättre att ändra på något litet än på en hel ovana... det är i alla fall i rätt riktning! ;O) Mitt nyårslöfte (förrutom att jag ska bli en bättre fru, mamma, dotter, syster, vän och medmänniska....) är att jag ska bli lite bättre på allting egentligen! Äta lite bättre och nyttigare t ex, röra mig lite mer, kunna spela lite bättre piano... osv osv. Men det behöver bara vara "lite" det är det som är det viktiga... blir det sedan mer så är det bara bonus! ;O)
I morgon kommer min härliga släkthalva från norr ner på besök... det gör de varje Trettonhelg och då brukar det bli härlig stämning, sång, musik, sällskapsspel, god mat och många skratt! Det ska bli härligt!
Kramis!

17 kommentarer:

Eddan sa...

Visst är det vackert med frost. Här är det dock snöstorm så man ser inte så mycket utanför fönsterrutan.
Vad mysigt med släkten som är på väg. Roligt med återkommande traditioner så där. Hoppas ni får riktigt trevligt allihopa.

God fortsättning på det nya året!

/Anette

Marina sa...

Jodå, här är det bra. Ska på kalas ikväll, mamma fyller år.
Vi har också kallt och frostigt idag. Din andra bild ser precis ut som en av dem jag tog här för ca 1 timme sedan. Frost är helt otroligt vackert! Ha en trevlig o mysig helg! Kram!

gamla skolan sa...

Ja ! Frost är så otroligt vackert , jag var också ute och fotade för någon vecka sedan . Hoppas ni får trevliga dagar med släktbesöket !! Kramar Susanne / den gamla skolan

Mittljuvaskafferi sa...

Visst det är jätte mysigt med frost!
Vad roligt och träffas alla sådär vi gjorde så i somras med min mans släkt från Malmö vi hade inte setts på 25 år.
Idag har jag gett mig på min säng gavel nu är den grundmålad i vitt det ser riktigt snyggt ut redan , men!!! nu får jag måla om hela sovrummet jag har en lite gulare ton där och det var inte snyggt nu, vågar knappt säga det till mannen i huset, han blir så trött på mig och mitt ändrande hela tiden. haha
Jag och maken har sagt att vårt nyårslöfte är att fixa allt inne som inte har blivit färdigt innan.

Javisst vi hörs efter tretton helgen!
Ha en trevlig helg!
Kram

Lina ♥ C´est la vie sa...

Så vackert! Kikar in och önskar God Fortsättning på 2009! Kram Lina

Ingela la la sa...

Vilka härliga bilder!

Hoppas ni får en trevlig helg!

Kram Ingela

Mia, New Room Interior sa...

Koselig blogg du har! La merke til navnet først, for jeg elsker Astrid Lindgrens Madicken og Lisabeth!! :-) Mange fine bilder her! Klem-Mia

NinaH sa...

Ja det är vekligen vackert med rimfrosten! Tyvärr har jag varit dålig med att fota. Tur andra har!;-)
Du - hur går det till med den där t-föreningen? Ha funderat lite....
Hälsningar från hela vår familj till hela er om en god fortsättning på det nya året!

Ateljé Flitiga Fingrar sa...

Va fin "min" soffa blev gumman! Måste bli bättre på att läsa din blogg och linas me förståss. Du e såååå duktig,
Kram Anneli

kullervilla sa...

Kan du tänka dig när vi ser dina bilder så kommer sommaren i våra tankar :=))) Den rostiga lyktan, har en som vi använder ofta, den bär vi alltid med oss när vi går till sjön nattetid och badar på sommare…
Håller med dig om att frost är underbart.
Önskar er en trevlig helg.
Kramiz//kullervilla

Skogsdoft & havsbris sa...

Tittade in här för att ta en titt på din blogg... Vilka underbara vinterbilder! Så vacker vintern kan vara när den visar sig från sin bästa sida! Kroken som stormlyktan hänger på är nästan likadan som de jag har på framsidan av huset! Tycker jättemycket om dem...
Inga nyårslöften för min del i år, man slipper enklast undan på det viset... ;)
Ha en god fortsättning på det nya året! :)

Ett skönare liv sa...

vilken mysig blogg du har, å jätte vackra bilder :)

önskar dej ett gott nytt 2009 !

kram nadja :)

"M" sa...

Vilka fina bilder....visst är det fint med frosten....vackert....

Annelie Bergman (än så länge, förhoppningsvis Ahlström snart) sa...

Hej tjejen, ville bara säga att jag tycker att du har såå vackra bilder på din sida...Du har verkligen god smak vad det gäller inredning, önskar att jag själv hade möjlighet att bo i sånt fint hus!!
Annelie

Vero sa...

Jättefina bilder. Här var också en härlig dag idag.

Önskar dig en fin söndagskväll!

Emelie sa...

Visst är det vackert med vinter, frost oh snö! För att inte tala om hösten med de vackra röda löven som lyser i höstsolen. Varje årstid har verkligen sin charm.
Det mest negativa med vintern för min del är att det blir så fruktansvärt kallt här inomhus. Vi bor i ett gammalt hus som är dåligt isolerat så det känns som det blåser rakt igenom. Nu har jag beställt ett par nya tjockare mysmyxor så jag överlever. Vi har ju en bra anledning att få tända mycket ljus och mys om eftermiddagarna ;).

Nyårslöftet har jag hållit än så länge. Brukar bryta det dagen efter annars då det brukar vara "äta lite mindre socker och träna mer". Det funkar inte. Det var likabra att dra igång med drastiska åtgärder och lägga av med alla sötsaker. Det jag är något fruktansvärt sugen på just nu är Plopp... åååååh vad jag vill ha plopp och coca cola. Den godaste drycken enligt mig. Det är verkligen supersvårt men något jag måste ta itu med. Avgifta kroppen.

God fortsättning på nya året! :)
kramar Emelie

Susanne sa...

Jag älskar verkligen oxå frost ,det är så vackert när det blir som på dina bilder..Härligt..Fast idag är det långt ifrån frost .Dimma regn..Jag hoppas att det blir bättre snart.Kram Susanne

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails