måndag 23 maj 2011

Vita gåvor - trädgård

Hej!


Oj, vad en vecka gick snabbt! =) Veckan som gick har varit full med jobb, men idag har jag en dags andhämtning.


Som ni säkert vet så är jag med i en swap som heter "Vita Gåvor" och den här omgången ska presenten handla om trädgård. Därför kommer jag nu i detta inlägg berätta lite för min hemlige vän och även för er andra som vill höra på, vad det är som jag tycker om när det gäller detta ämne.


Vårt hus är bygt på en plats ute på landet där det inte har stått ett hus sedan första halvan av sekelskiftet. Det gamla huset föll ihop någon gång på femtiotalet och sedan dess har här varit betesmark. Det enda som fanns kvar från den gamla trädgården var två uthus och ett gammalt äppelträd som vi har valt att behålla. När vårt hus stod färdigt, 2007, så var allt runt om kring huset en sand- och stenbacke. Vi fick lägga på ett tjockare lager jord för att kunna anlägga en gräsmatta och sedan har vi satt några fruktträd och buskar här ute sedan dess. Drömmen om en riktig trädgård finns, men vi är inte framme där ännu. Det liv som vi just nu lever, med små barn och arbete på annan ort gör att vi inte får till den tiden som krävs än. Ett annat problem som vi har är alla de vilda djuren kring vår tomt. Då vi egentligen bor på en gård som ligger mitt i skogen, så får vi ständigt påhälsningar av djur som vill äta upp allt vi planterar... och det är därför lite svårare för oss att få saker att växa upp! =)Inom en tioårsperiod har vi drömmen om att anlägga en damm, skapa en rosenträdgård, bygga ett växthus samt ett orangeri. Vi tar en dag i taget och vi får helt enkelt se vad som hinns med i år! Den stora inspirationsboken för mig är den nya boken Drömmen om en vit trädgård. Ifall man tittar i den så förstår man precis vad det är jag önskar mig och vad jag strävar efter! En liknande stil som jag har inne kan man säga. =)
Ett orangeri där vi kan sitta och äta ute i trädgården står högt på önskelistan, men vårt får nog bli rött och vitt som vårt hus.

Så mitt råd till dig som ska köpa något till mig i den här swapomgången. Titta i boken, så hittar du säkert den inspiration som du behöver. Jag har säkert flera inlägg om trädgård här på bloggen också! Lycka till!Till er andra! Vi ses snart igen!Kram!

2 kommentarer:

Livet i träsket sa...

Vilket bra tips om att köpa från webbshop till din hemlige vän i swappen. Jättehärlig blogg du har!

Mittljuvaskafferi sa...

Du bor helt underbart mitt ute i skogen och jag som alltid beundrade ditt hus och undrade vem som bodde där;))
Den boken är helt underbar.
Kram min vän!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails