fredag 11 juni 2010

Vår kakelugn är klar!


Hejsan!

Igår blev den äntligen klar!!!! Vår nya, fina kakelugn från Cronspisen! Inga fler värmefläktar på nedervåningen i vinter, som det var den föregående.... 23 grader på ovanvåningen och 16 grader på nedervåningen när det var som kallast! Brrr! Vi har vattenburen elvärme i huset och det har kostat den här vintern kan man väl lugnt påstå! Men det har vi ju inte varit ensamma om... det har varit en tung vinter för många.I vilket fall är vi hur nöjda och tacksamma som helst! Den är verkligen urvacker och väldigt effektiv. Supertack till Johan och Eldabutiken i Växjö samt de duktiga hantverkarna Andreas, Claes och Kenneth. Det visade sig faktiskt att en av hantverkarnas sambor brukar vara inne, här på min blogg med jämna mellanrum, det gjorde mig lite lätt generad men väldigt glad så därför hälsar jag lite extra till Emelie.... TACK för att du är en trogen läsare! =)


Det känns lite konstigt när man pratar med människor som man inte känner, men som känner till ens blogg, det är verkligen spännande! Och visst undrar jag vilka ni alla är som besöker mig med jämna mellanrum... Några lämnar ju avtryck... och några gör det inte, men är så klart lika välkomna ändå! Det hade dock varit roligt om ni hade velat skriva en liten hälsning till mig i just det här inlägget, så att jag vet att ni finns! =) Men det är såklart frivilligt!Jättekram och tack till alla mina läsare, jag är så glad att ni vill besöka min blogg!

/Victoria

16 kommentarer:

Under en vind sa...

Vad fin den blev!!!

Jag är här med jämna mellanrum, men det vet du ju! Däremot så blir det ju lite sådär med avtryck efter mig....

Hoppas allt är bra med dig! Här är dte bram förutom att vädret är vansinnigt tjatigt! Längtar ju bara efter aktiviteter som kräver solen just nu!:)

Ha en go helg! Kram!

Synnøve. sa...

Vilken stilig värmekälla. Samtidigt är det ju ett smycke tycker jag. Den gör sig där i hörnet. Kan nästan se er till hösten, när ni sitter framför den med en god kopp te, det blåser och regnar ute och ni njuter av värmen....
Du har möjligen inte ett extra rum att hyra ut hihi...

Visst är det spännande att möta folk som läser ens blogg.
Som man sen får äran att möta i verkligheten.
Vi hade ett sånt möte här igår.
Plötsligt på dagen knackar det på dörren.
Jag öppnar och utanför står det en karl jag inte kände igen.
Så presenterar han sig och polletten ramlar ner.
Han är svensk som vi och bor i samma fylke. Vi har läst varandras bloggar under ett par års tid. Maken kände honom sen han körde för en transportfirma här. Han har levererat varot till Hs arbetsplats.
H hade varit i Charlottenberg och tänke att nu när han åkte hem skulle han överraska oss. Det gjorde han verkligen. Men vi hade en otroligt trevlig stund vid fikabordet. Så nästa gång vi ses då är även hans fru med.
Ibland är världen liten.

Nu ska jag försöka kurera min förkylning. Ont i halsen, snuffsig, skallebank och feber..
Men det går väl över tror jag.
Ha en skön helg nu och njut av kakelugnen.
Kramen från paraplyet.

Helene sa...

Vilken härlig kakelugn, så fin!
Jag tycker din blogg är mysig och trevlig så jag brukar titta in till dig regelbundet.
Hoppas att du får en härlig helg!
Kram, Helene

Marina sa...

Fint blev det! Passar ju bra med lite axtra värme nu när solen inte vill värma så mycket. Kram!

Karin - Mina Rum sa...

Det är något visst med kakelugnar och fantastiskt med den värme de ger under så lång tid. Ni kommer nog att få stor glädje av er.
Ha en fortsatt fin helg. Kram!

Suzan sa...

Hej!
Jag besöker din blogg regelbundet men har varit dålig på att lämna kommentarer, lovar bot och bättring. Mysigt med en kakelugn som extra värmekälla och så vacker. Det blir nog många mysiga stunder framför eller ifrån värmen av den.
Ha en skön helg!
//Suzan

Anneli sa...

Grattis vännen, den har ni ju längtat efter! Kommer snart o inspekterar!

Anna sa...

Hej
jag är här inne och kikar titt som tätt men är dålig på att kommentera. Vi träffades i Växjö genom Jenny F. Blir väldigt inspirerad av ert vackra hem!

kram Anna Fagö fd Mokvist

NinaH sa...

Garttis! Så härligt med ny kakelugn!! Vacker!!!

NinaH sa...

Nä...men... "grattis"!;-) Fast det förstod du nog....;-)

lisa sa...

Din blogg inspirerar. Har köpt ett stort gammalt köpmannahus och håller på att planera all renovering.Jag får en massa ideer av din blogg

Millan sa...

Så fint det blev.
Ha det bäst!
Kram

Anonym sa...

Hej hej, jag är en helt ny beundrare som genom omnämnda Emelie halkade in här! Har än så länge bara hunnit titta igenom de senaste veckornas inlägg, men du har en väldigt trevlig blogg (för att inte tala om ditt fina hus) som jag redan känner att jag fått massa inspiration ifrån! Så där ja, detta blev min första kommentar i en blogg någonsin:-). Vänliga hälsningar från Hanna, bosatt i Växjö-trakten.

Emelie Jonasson sa...

Hej
Tack för den fina hälsningen!!
När min man kom hem förra veckan efter en dag i din hus, så sa han att om du hade gått in där så hade du vägrat att gå ut....så mycket vitt o lantligt!!
När han sen sa vart det låg blev jag fundersam, sen var jag ju tvungen att visa honom denna underbara blogg o ja där var det...de underbara huset!!

Din blogg är så fylld av inspiration och fantasi.
Så tack för en härlig blogg!!
Hoppas kakelugnen kom till glädje

Kram Emelie

Livet på Vestergård sa...

Jag har varit in ett par gånger här på din blogg och nu kan det vara dags att lämna en hälsning :)
Så fint med kakelugn.Den kommer att ge er skön värme.
Ha det gott! Kram Kicki

Louise sa...

Självklart hänger jag med och ser vad du hittar på ..ska se om jag kommer upp till dina trakter i sommar. Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails