måndag 25 januari 2010

Fest i rosa

Hejsan svejsan!

Igår hade vi ett 1-årskalas med "Rosenknopparna". Det är vår lilla förening som nu i dag faktiskt, har funnits till i precis ett år .


För lite mer än ett år sedan så sade min väninna Nettan att det skulle vara så kul att vara med i en trädgårdsförening och när vi hade pratat om det bara i en liten stund så bestämdes det att vi tillsammans skulle starta en. Rosenknopparna tyckte vi lät gulligt och visst är det väl så att vi alla i gruppen är mer eller mindre utslagna knoppar i vår strävan att bli en fulländad blomma. Fulländad blomma= blomsterexpert! ;O) Men saken är väl den att även den mest kunnige har mer att lära eller hur?! =O) Jag är i alla fall det tidigaste stadiet av en knopp! =O)


Åtta av våra tio medlemmar var alltså på plats här hemma hos mig igår klockan 13. Eller nästan alla åtta i alla fall... ;O) Vi började med en liten välkomstdrink och sedan åt vi en smaskig pastasallad.


Dukningen gick i vårliga toner, mest i rosa, men också i lite ljusgrönt. Istället för ljus så fick ljushållarna på tallrikarna en liten ros i sig.


För att alla skulle känna att vi sakta men säkert går mot ljusare tider och en vår... så köpte vi en mängd blommor att pynta med... här syns ett av våra tulpanfång. Den härliga, vita glasvasen har min syster Lina gjort när hon läste glasdesign!



Nettan gjorde några fina arrangemang, här med små påskliljor, pärlhyacinter, murgröna och trollhassel. Man blir verkligen glad i hela kroppen när man ser vårblommor, eller hur?!


Av Millan och Marina fick Nettan och jag varsin miniros... i rosa så klart! De vet nog hur mycket jag älskar rosa!!!! Tack!


Den här fina lilla blomman har Nina gjort till mig! Jag blev så glad... den ska bland annat få pryda den nya, vita vårkoftan.

Vi försökte oss också på "paketleken" som många gör i juletid... vi köpte varsin present för runt 30:- och så slog vi tärning och snodde paket från varann under tio minuter... men då inte alla fick ett paket när tiden var ute så fick vi göra ett gott slut så att alla fick varsin! ;O)

Jag fick den här härliga tvålen och nagelborsten från Millans paket! Tusen tack!

Vi avslutade med kaffe och födelsedagstårta!

Kram på er alla och tack alla Rosenknoppar för en härlig fest!

P.s Vill du läsa mer om festen så kan du läsa lite här hos Marina! D.s

15 kommentarer:

Hem och Harmoni Marie sa...

Gud, va kul det lät... En mysig trädgårdsförening med lagom många medlemmar.... :)

Ha det gott, kram Marie

Marina sa...

Tack för i går! Jag är så glad att jag lyckades få till det så att jag kunde komma. Jag känner mig så laddad nu, både av att ha träffat så goa och trevliga människor men även av trädgårdspratet.
Ingen blir fullärd tror jag, vi har alla något att lära i mötet med varandra.

Kram!

Karin - Mina Rum sa...

Ni verkar ha haft ett riktigt mysigt kalas. Fler bilder på din fina dukning och härliga hem har jag tjuvkikat på, på annat håll (dvs. hos Marina).
Ha en fin vecka! Kram

Millan sa...

Tusen tack för vi fick komma hem till dig igår, det var som alltid så inspirerande och kul att träffa er alla det är verkligen en mysig samling människor ni har fått ihop.

Jag var ute och köpte jord idag för nu är det snart dax med lite plantering ändå.

Kramar på dig

Mittljuvaskafferi sa...

Tack så jätte mycket för i går! det var som alltid lika roligt att träffa allihopa.
Kram på er/ Birgitta

Susanne sa...

Låter så mysigt..Ja jag såg bilder där i går..ser så fint ut hemma hos dig..Kram

miss marple sa...

...så koselig med egen hageforening,det blir liksom litt morsommere å planlegge vårens "hagesprell" med likesinnede!..og når man kan sitte og planlegge i den flotte spisestuen din så må jo dagen bli helt perfekt;-)
Klem:-)

NinaH sa...

Ja! Så trevligt det var! Tack för allt gott och fint ni ordnat! Och så trevligt att möta er alal!

Men vadå?! Kom inte alla när de skulle?!?!;-) Hm....;-) Nå....;-) Bättre lycka nästa gång!;-)

Synnøve. sa...

Så kul att starta en egen förening.
Ni ser ju ut att ha det mysigt på era träffar. Säger grattis på ettårsdagen.

Härliga vårfärger.

Vilken vacker vas din syster gjort.
Det är kul att ha något ingen annan har.

Här är det inte mycket vårkänslor ska jag säga.
17 minus ute. Skulle visst komma snö med.
Får se hur det blir med det.

Ha en strålande glad tisdag min vän.
Kramen Synnöve.

. sa...

Så fin dukning! Så mysigt ni verkar ha det. Kram Camilla

Amanda :) sa...

Hej!
Super fina bilder! Vad har du för kamera? :D
Kram: Amanda på Mollke!

Unknown sa...

Hej sötaste lilla Madicken!!

Guuud så vackert och fint du gjort!! Hade varit såååå mysigt att sitta där..ti-hi...=)

Det var länge sedan vi sågs...Boken blev ju verkligen sååå fin!!! Rolig..=)

Tack gulliga du för din fina kommentar med!! Blev sååå glad!! Är såå spännande att se vad det blir av detta...Håll tummarna!! =)

kramar Malin ♥

Emma sa...

**Hejsan, fick ett gott råd, att gå inom din blogg, o vilken tur, så fint här o man fick massor av inspiration, funderar på om vi inte bor rätt så nära varandra, själv bor jag i broby.
kan ge dig ett tips på en underbar affär som vi har här i alla fall, ( om du inte redan har varit där så klart:-) ) Tusen ting här i Broby. Kommer självklart att följa dig o din fina blogg, kram Emma**

susanne sa...

Vilken trevlig och fin blogg du har! jag undrar vad våtrumstapeten från Forbo heter (från-07) Letar förgäves efter snygg tapet och denna var den enda jag träffat på som är snygg i jusst våtrum.Var fick ni tag i den? Underbart om du kan hjälpa mig med detta!

Madicken sa...

Hej Marie! Jag är ledsen, men jag kommer tyvärr inte ihåg vad våtrumstapeten heter! Du kanske kan ringa till Colorama, Olssons golv i Osby och höra om de har kvar uppgifterna kring den. Det var där jag köpte vår 2007. Lycka till! Kram Victoria

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails