lördag 16 januari 2010

Ett pojkrum

Hejsan!

Just nu står julens sista amaryllisklocka i fönstret och ringer ut det sista av julen för den här gången. Adventsljustakarna har slocknat och granen har sagt adjö. Det blev lite mörkt och tomt efter dem.... men ändå ganska skönt och fräscht. Det tog inte speciellt lång tid tills att jag, snabbt som vinden, for till en blomsteraffär för att få tag i lite vårliga toner. Valet föll som vanligt på rosa... och så Pärlhyacint förstås! Rosa tulpaner, en rosa azalea och små rosa våreldar pryder nu mitt annars så vita kök! =O) Fler bilder en annan dag!

I dag blev det en djupdykning ibland barnens leksaker... jag tänkte att jag en gång för alla skulle ta tag i de där babyleksakerna som fortfarande finns kvar och alla de söndriga stackarna som nu får åka till ett "bättre ställe"... Oh, vad skönt det var... och ordning och reda blev det!


Igår var jag en sväng på IKEA och skulle handla lite småsaker och då blev det att jag kom hem med ett skrivbord till Johannes! Det var så fint, och lagom, och billigt (typ 650:-) så jag kunde bara inte motstå det! Dessutom har vi ju sagt att han ska få vår gamla dator på sitt rum att ha sina spel på (så att jag kan blogga t ex.) ;O) och till det passade det ju perfekt!


Så här ser skrivbordet ut!

Vi har inte hunnit sätta dit datorn än...

Här hänger J´s pyttiga små första gympaskor.


Som en liten myshörna så har J´fått vår gamla mörkblå fotölj, den passar så bra in i rummets "New England-fäger" Den vänstra trätavlan har jag fyndat för en tia på loppis och de två andra har jag fyndat på rea på Hemtex. Kudden i fotöljen är en Greengate från en tidigare kollektion.


Tomten "Magnus" (J´s egenhändigt påhittade namn) från Maileg får sitta kvar trots att julen är slut för han har också "rätt färger"! ;O)


Den här lösningen tyckte jag blev väldigt bra! Jag tog vår gamla skoförvaring från IKEA och målade träet vitt. Nu fungerar den perfekt till förvaring av trätågbanan och dess tillbehör!Nu är jag ganska trött... men plockandet fortsätter imorgon! Snart är här så rent, så rent och det tycker jag är så skönt, så skönt!

Hoppas att ni har det bra!


Kramis!

9 kommentarer:

NinaH sa...

Nej men kors så fint J har fått det- tack var sin "pyssliga" mor!;-)Där måste han trivas väldigt bra! Bra bord- inte minst för en begynnande liten dator-användare!;-) Och fyndigt med "förvandligen" av skoförvaringen! Och "sagofåtöljen"! Ja allt blev så fint!

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Jag håller på med samma sak!
Började förra helgen, och i veckan var jag för trött efter jobbet, så jag fortsatte idag. Imorgon hoppas jag få det klart:)

Din sons rum blev super!
Susanne

Marina sa...

SÅ fint han har det, pojken er!

Hos våra tonåringar styr man itne så värst mycket längre (men jag gör så gott jag kan ibland!).

Det är skönt att röja lite emellanåt och få ordning.

Vårblommor har jag också börjat köpa hem nu. Härligt!

Kram!

Millan sa...

Skönt att få röja ut så nytt kan komma in.
Hoppas du har det gott i kylan
Kram

Karin - Mina Rum sa...

Det var ett fint och pojkigt pojkrum han har, sonen. Skrivbordet var riktigt fint. IKEA kan, de också.
Känner igen det där med rosa. Det blev rosa tulpaner här också. Men mina amaryllisar blommar för fullt.
Kram!

Under en vind sa...

Verkligen fint pojkrum!!! Visst är det skönt när man får upprensat på deras rum!

Gillar färgerna av det marina, ljusa och röda stänk!

Hoppas att din helg varit bra! Här går förkylningarna på rätt håll och en liten dam har lärt sig ställa sig upp överallt...beymkret är bara att hon släpper taget och då har hon inte lärt sig hålla balansen ännu....

Ha det gott! Kramar Sara

Mittljuvaskafferi sa...

Hej Victoria!
Vad fint det blev på J rum.
Riktigt pojkrum.
Jag var också en sväng på Ikea igår.
håller också på att rensa ut lite.

Ha de gott! Kram /Birgitta

Sjabbig men chic sa...

Vad underbart fint det är på J:s rum. Tycker om det massor.

Kram Lisa

Lilith sa...

Vilket snyggt pojkrum! Gillar new england-färgerna, riktigt snyggt!
Ha en fin vecka!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails