lördag 12 december 2009

Vacker bok och pepparkaksmys

Hej på er!
Oh, vad veckan har sprungit på i all hast! Vi har varit i Växjö idagarna tre och en av dagarna besökte jag J´s och L´s förskola under en hel dag. Det var jättemysigt! Vi var bland annat på en julteater som hette "Britta och Melitta". =O) I fredags åkte jag en liten sväng till Osby och min favis-secondhandbutik som heter Filippos. Där fyndade jag lite ditt och datt... bland annat tre ljuvliga, vita kuddfodral med monogram, två vita urnor och en härlig, svart bok med gotiskt typsnitt från ibörjan av 1900-talet. Den pryder nu ett bord i vardagsrummet.
Ikväll luktar det underbart av bakning i hela huset! Barnen och jag tog en stund när vi myste med lite julmusik och pepparkaksbak. Maken stod i köksdelen och gjorde underbara chocolate chip cookies! Mums... jag fick till och med lite magknip på köpet... det var nog all degen! ;O)
Kvällen för barnen avslutades med att vi tittade på en julig film på tv´n tillsammans.
Här är båda barnen i full gång...





Kanske inte helt perfekta, men mycket goda!

Härom dagen provade jag att dekorera med kristyr... det var inte lätt... men jag kan ändå rekomendera färdig kristyr på tub! Det visste jag inte att det fanns, men det var väldigt nimt och inte så kladdigt.

Imorgon blir det upp tidigt till Luciamorgon på tv... det vill jag absolut INTE missa! Det sänds ju dessutom från min gamla hemstad Växjö och luciafirandet där i Domkyrkan brukar vara fantastiskt varje år... hoppas på att det blir det imorgon också!

Kramis!

3 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

Vad du verkar ha haft det mysigt med bakning och allt. Jag såg lucia-firandet på TV och det var ovanligt fint tycker jag. En bra blandning av tradition och lite nytt. Lucian såg dessutom väldigt "luciig" ut.
Kram!

Mittljuvaskafferi sa...

Ååå! Hej min vän så mysigt ni har det!
Barnen ser ut att ha det så roligt.
Det var väldigt vackert i från Växjö.
Ha de gott/ kram
Birgitta

gittan sa...

Hej! Jisses så lång tid som passerat sedan jag besökte dig senast. Lilla damen har ju hunnit bli stora damen! Visst är det härligt att baka tilsammans. Vi gjorde lussebullar och mjuk pepparkaka igår och det både doftade och smakade underbart. Ville bara titta inom och se hur ni har det och passar på att önska er en rikrtigt God Jul / gittan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails