söndag 26 april 2009

En underbar dag!

Hejsan!

Vilken härlig dag det har varit idag! Solen har skinit nästan hela dagen och det har varit runt 20 grader varmt... vad mer kan man önska? Jo, en härlig shoppingresa med goa trädgårdsvänner kanske?! Och det var precis det jag gjorde idag också! ;O)
Klockan 08.00 i morse rullade bilen iväg norr ut, med 4 glada pinglor som längtade uuuuut som kossor på grönbete ungefär! ;O) Först for bilen genom ett sydsmåländskt landskap med jättefina hos och gårdar och senare ut på E 4:an en sväng. Nästan framme i Värnamo så snirklade vi iväg ut på landet och kom förbi ännu vackrare hus. Snart nådde vi fram till vårt första mål på resan som var butik Unik! På lång väg syntes den lilla underbara affären som jag så många gånger sett på bild men aldrig i verkligheten. Ut ur affären kom den sötaste lilla bakelse fram och vinkade glatt mot oss. Det var Malin som var så go och öppnade enbart för oss den här dagen. Tack för det! Tänk att man aldrig har träffats, men när man ses så känns det som den naturligaste sak i världen att krama varandra?! Visst är det fantastiskt! Tänk att bloggandet verkligen bygger vänskapsbroar som man aldrig kunde drömma om för tio år sedan!


Glad som en lärka och söt som en prinsessa var Malin i sin vita tunika och mamelucker. Det senare kommer troligtvis att bli den nya trenden om vi får välja, hur fint som helst. Hon öppnade butiken för oss och vi handlade och babblade.


Bild: Malin/Butik Unik


TACK vännen för stunden tillsammans idag... jag kan inte förstå hur jag kunde glömma att fotografera men så är det när man är så uppslukad av nuet! =O) Vi ses den 17 maj!


Efter butik Unik så for vi mot Östregård Antik och loppmarknad. Där var vi i god tid för att hinna springa in när klockan ringde. Ohhh, vad det var mycket man skulle ha velat ha men det var inte mycket som kunde rymmas i en kombi med redan fyra personer i. Men lite fick vi med oss och jag fick med mig en vacker stol som snart kommer att bli vit... ja, vad trodde ni? ;O)


Mina goa vänner och medresenärer Jennie, Malin P och Nettan tar en fikapaus i vitsippsbacken.


Nästa anhalt blev det lilla samhället Öhr lite norr om Växjö och dess fina lantcafé och trädgårdsbutik. Här försvann ytterligare lite rara slantar innan vi kände att det var dags att fara hemmåt. På hemvägen blev det ännu en Antik och loppisaffär som vi kikade in i... men nu var dagskassan så gått som slut och vi var också ganska slut.Hemma hade gubben åter varit flitig med spaden och hade idag ordnat med ett nytt land och planterat ett plommonträd och ett körsbärsträd. Jag satte också genast igång med planterandet och fick löjtnandshjärtanen och de nyinköpta vårplantorna i jorden.


Ohhhh, vilken härlig dag! Här ser ni vad som följde med mig hem:


En vacker stol, ett silverfat, ett monogramlakan och ett strykjärnsunderlägg från Östregård. En ljuvlig, vit påse, ett &-tecken och ett plåt B från butik Unik samt en ljuslila sjal från Öhr.
Vi hörs imorgon igen... då vankas här städning så det ryker så som Bamses farmor på höga berget brukar göra! ;O)

Jättekramis!

7 kommentarer:

Under en vind sa...

Vilken mysig dag det blev och så fina inköp du gjorde!

Lycka till med städandet! Kram!

Lilla Fröken Bråttom sa...

En perfekt dag låter det som! Härligt. Fina saker fick du med dej hem också.
Kram A-S

Mittljuvaskafferi sa...

Vad mysigt ni har det i gröngräset. Jätte fina saker du hade köpt. Stolen på minner om den jag har i grått som min farfar gjort.
Det är alltid roligt att städa när man har något nytt och ställa fram =0)
Ha de bra kram Birgitta

Marina sa...

Där hade man ju gärna varit med!!! MEn så är det, man kan inte få allt. Kram!

Louise sa...

Härligt att se att din blogg är igång igen och få njuta av att följa dina dagar...det är mycket plantering både här och där - visst njuter man av allt det vackra våren har att ge!
kram Louise

Susanne sa...

Vad mer kan man säga än att ÅHH vilken härlig dag!!!Jag bara måste åka till hennes butik det är ju inte så jätte långt här ifrån heller..Ser så mysigt ut där..Och allt annat härligt som ni hann med..Kramisar

NinaH sa...

Så trevligt ni verkar ha haft! Och så fina saker som kom med dig hem!! Grattis till en lyckad dag!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails