tisdag 21 oktober 2008

Vad vill jag bli när jag blir stor?

Jaaa, det undrar jag verkligen! När jag inte är mammaledig så jobbar jag som förskollärare/lärare och trivs egentligen med det... men sedan barnen ploppade ut så känner jag inte riktigt samma outtröttliga hängivenhet som jag gjorde förr... jag vill ju lägga den mesta tiden hos mina egna små godingar ju!

Men något måste man ju jobba med och då vill jag mer än gärna göra något skapande och kreativt. Om och om igen rullar olika yrken upp för mitt inre och pockar på min uppmärksamhet... Jag vill ha inredningsbutik/leksaksbutik, eller... bli barnfotograf, eller.... skriva och illustrera barnböcker... skapa barninredningsprylar... bli florist... eller... det senaste nu... designa barnkläder á lá Noa Noa, Bonaparte etc. Klassiskt, traditionellt, romantiskt, lager på lager möter 2000 tal... jag kan liksom se det för mitt inre.... *drömeli dröm*!
(Oj, nästan allt jag vill jobba med handlade visst om barn)

Här ser ni då min nya kollektion..., nej just det det här är ju Noa Noa-kläder!Här är lite gulligt från Laredout-katalogen...


och här är fin fina saker från Bonaparte-katalogen
Ja, ni ser åt vart det lutar??? Men jag har inte hittat den designen som jag har i huvudet någon stans ännu! Jag undrar om det kan bli verklighet någon dag? Det hade varit roligt!
KRAMIS!

4 kommentarer:

Ett hem på landet sa...

Jag känner så väl igen mig i ditt inlägg. Även jag arbetar som förskollärare, men har en längtan efter ett mera självständigt och kreativs arbete. Jag får väl fortsätta drömma så länge...

Marina sa...

Så där tänker jag också nu faktiskt, eftersom jag är arbetslös till viss del och förmodligen kommer vara helt arbetslös till nästa sommar. Vad vill jag? Vad kan jag? Vad orkar kroppen med efter 14 år inom vården?
INte lätta frågor.
Nu när våra barn är stora kan jag känna att jag skulle kunna jobba med små barn. Det har jag aldrig harft lust för innan. När våra var små hamnade ju alla energi hos dem. Jag förstå alltså precis hur du känner.

Louise sa...

Du är stor och det är nu du realiserar dina drömmar...du är bara så fokuserad på annat än det du har..vi satt som yngre och jag minns att du då hade drömmar om att bygga ett eget Madickenhus där dina barn skulle få springa omkring. Du är ju där nu! Njut!!!
Med fyra fantastiska barn inser jag att visst är det bra att drömma... men ta tillvara på idag, imorgon är det försent.
Kram Louise

Annika Christensen sa...

Ja det är inte lätt att göra sina val. Jag kan bara säga - prova och gör något annat så slipper du sitta på hemmet och säga Ooo jag skulle ha jobbat med eget, varför gjorde jag inte det?
Jag saknar visserligen barnen på förskolan men jag hittade något annat.
Ha det gott
Annika

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails