måndag 12 december 2011

Lucia

Vår lilla Linnea till höger med sin kompis Julia
Hejsan!

Tänk, nu är det redan Lucia igen... och om ett par veckor så är det julhelg. Myyys!

Lucia har alltid känts viktig för mig. Om jag inte var uppe i ottan själv för att gå Lucia så tittade jag givetvis alltid på Luciamorgon och gör så än idag. Men oftast, under åren från det att jag var sju år tills dess att jag gick på gymnasiet, så var jag aktiv i byns olika flickkörer och därför också i Luciatågen. Jag fick aldrig själv den äran att få bära kronan, men det gick bra ändå. =)

Annars älskar jag när de gör "riktiga" Luciaprogram på tv. Det bästa jag har sett i den vägen var när de filmade från Jarl Kulles hem någon gång på 90-talet. Jag hade önskat att de gjorde sådana program varje år, som det kan ha sett ut förr... Ett Luciatåg som väcker några som sover på morgonen, smeder i en smedja som tillverkade Luciakronan, barn som bakade och sjöng i köket, hästar med släde osv. Det programet är perfekt! Det, eller något liknande, borde de sända varje Lucia. Jag minns också ett speciellt Luciaprogram från när jag var barn. Lucia på Carl Larssongården... den gillade jag också väldigt mycket! Hoppas att det blir ett fint program det här året. =)

Imorgon blir det annars en julklappsrunda på stan och på eftermiddagen blir det Luciauppträdande på barnens förskola, det ska bli jättekul! På onsdag tänkte vi åka en sväng till underbara Öhrs lantcafé för att få lite extra julmysstämning.

Ha en underbar dag imorgon, med många goda Lussebullar! =)
Kram!

3 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

Du verkar, precis som jag, ha ganska bestämda åsikter om vad som är "riktig" lucia. Jag tycker att årets lucia från Göteborgs domkyrka var väldigt fint. Jag är ju dessutom väldigt förtjust i Sofia Karlsson, så det var ju en bonus för mig. Men förra årets program från Kungsholmskyrkan var nog ändå strået vassare. Eller så är jag bara lokalpatriot, stockholmare som jag är!

Kram!

Marie/Underbara Juletid sa...

Lucia på Carl Larsson gården minns jag också som min stora favorit från barndomen.

Madicken sa...

Ja, Karin! Årets var verkligen bra! Fina arrangemang till traditionella Luciasånger. Ja fjolårets och den från Växjö, året innan, var också jättefina... men jag saknar lite av den lantliga inramningen! =)

Marie: Ja, vi har faktiskt Lucia på Carl Larsson-gården på kassettband. Det var så många härliga barnsånger med i det Luciatåget och mysig miljö. =)

Kram till er båda!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails