måndag 23 november 2009

Julinspiration och Vita Gåvor

Hej på er!

Oj, oj oj så många som vill vara med och tävla om zinkhuset från Walther och Co, så roligt! Har ni missat det, så får ni titta på föregående inlägg.


Som många av er redan vet så är jag med i en swap som heter Vita Gåvor, lite kort betyder det att jag ska handla någonting till en hemlig vän som har en blogg och någon annan till mig. Är ni sugna på att vara med så kan man läsa om swapen och ställa sig på kö här.


Nu är det dags för en ny swap-omgång och den här gången är temat för gåvorna, Jul! För att hjälpa min vän lite på traven så har jag valt att här lägga in ett inlägg om vad julen betyder för mig och vilken stil jag vill ha den här julen. Men ni andra får gärna njuta av bilderna om ni vill! =)


Mina svar:

Vilken jul kommer du köra på hemma i år? Den röda traditionella, den svartvita moderna? Eller romantiskt vitt & silver? Eller något helt annat?
Oh, jag är lite smått tokig i julen! Har svårt att hålla fingrarna i styr så här en vecka före första advent! I år så blir det nog mest vitt och silver som kommer att dominera, förr hade jag alltid Carl Larsson-stuk på mina jular! Men det gillar jag fortfarande det också! =)

Vad gillar du i julpyntväg?
Jag är inte så mycket för att pynta med tomtar t. ex. men jag gillar kransar, små och stora granar, vackra julgranskulor, fina ljuslyktor etc. Det här året blir det som sagt mest vitt och silver, men det kommer nog in lite rött i några rum och på barnens rum blir det en "gullig" jul!


Dekorerar du hela huset/hemmet eller bara enstaka rum?
Det blir så klart mest på nedervåningen där vi vistas mest, men barnen kommer att få lite på sina rum och så lite i vårt sovrum. Adventsljusstakar finns i nästan alla rum!


Nämn dina favorit-juldekorationer.
Jag har ingen favorit, utan det blir fint när sakerna och ljusen, granarna, kransarna och julväxterna kommer tillsammans tycker jag!


Tycker du om tomtar? Dekorerar du med tomtar?
Några enstaka, men inte så mycket röda tomtar, utan mer små hustomtar - jag gillar dem mer. Barnen får dock några fler.


Hårda eller mjuka paket?
Både och ;o) Men oftast hårda...


Nämn något du inte kan vara utan på julen.
Julmusiken, granen, ljusen, chokladen, släkt och familj.
Här kommer lite inspirationsbilder, några har jag fotograferat ur de senaste julmagasinen, ett par är från web-butiker och resten är mitt eget hem:

Det här är mitt i prick! En vit Carl Larsson-stämning!

En underbar bild från bloggen Flitiga Fredrika som också har en webshop! Jag är ju lite barnsligt förtjust i Maileg-saker också!

Här är en bedårande julgranskula från Mixin.se
Barnen får en mer gullig och lekfull julstil!Här är vårt gottebord förra året, något jag inte kan vara utan! ;O)


Ja, det var lite om mig det! Nu ska här snart pyntas känner jag! ;O)


Kramis!

9 kommentarer:

DESIGN by B / Lantligt förälskad sa...

Hej! :-)

Jag vill välkomna dig till min nyskapande foto/inredningsblogg DESIGN by B. Hoppas du kikar förbi & glöm inte börja prenumerera. För snart kommer nya fräscha julfoton.

Kram Benita

Susanne sa...

Hej ..Ja men det är så fint så det är klart att vi vill vinna det=)
Ja visst är det svårt att se sig mätt på alla underbara bilder i Jultidningarna..Härligt..Själv har jag lite svårt att komma i gång med pyntandet,,jag tror det är vädret som är så oinspirerande ..Kram kram

Marina sa...

Så glad att du bloggar lite mer igen - gillar ditt sätt att skriva.
Kul att läsa om di jul även om jag inte är med i den där gåvogrejen. Jag gillar en gammaldags jul mest. Rött o vitt med lite zink o silver till. Inte jättemånga tomtar men gärna naturmaterial som ris av olika slag, blommor, kottar, mossa.... Kram!

Fredrika sa...

Hejsan, svejsan, Vilka fina bilder. Jag försöker hålla mig till fredag med pyntandet. Självklart blir jag bara glad som du lånar en bild av mig! JAg ska tävla om huset!!/Fredrika

Karin - Mina Rum sa...

Vad spännande det låter med swapen. Man måste bli väldigt nyfiken på vem som ordnat ens egen gåva.
Härliga bilder också, jag gillade verkligen gottebordet. Kram...

Karin - Mina Rum sa...

Hej igen!
Glömde att säga att jag har en award till dig, hos mig. Kram

OF SPRING AND SUMMER sa...

Härlig julinspiration! Ha det bra. Kram Ingrid

Anonym sa...

hej vilket gulligt hus skulle passa bra med mina mossbollar som jag lärde mig i lä hur man gjorde det var kul vill gärna vara med och tävla om det
kram yvonne

gustafsson.yvonne@telia.com

Anonym sa...

vilket gulligt litet hus passar bra med mina mossbollar jag vill gärna vara med och tävla
kram yvonne

gustafsson.yvonne@telia.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails