måndag 7 september 2009

Vita gåvor - september.

Hej på er!

Tiden bara flyger fram som vanligt.... Suck!

Som några av er säkert vet så är jag med i en swap som heter Vita gåvor. Är man med där så blir man tilldelad en bloggvän som man ska köpa en gåva till för 100:-. Jag ska alltså köpa till någon och någon ska köpa till mig! För att underlätta lite för den här personen, som är hemlig för mig, så tänkte jag nu tala om hur mitt förhållande till prickigt, randigt och rutigt ser ut! För det är just det som den här omgången går ut på!

Jag är jätteförtjust i prickigt, randigt och rutigt (och småblommigt). Många av de textilier och andra prylar som jag har här hemma består av dessa, men jag vill förtydliga att jag mest uppskattar när det är på ett lantligt sätt, med ljusa pastellfärger och vitt.

När det gäller prickigt så gillar jag mest vita prickar på pastellbotten och prickarna bör hellre var små än stora.

Mina äggkoppar från Greengate


När det gäller rutigt så är det inte skottskrutigt och knalliga färger som jag uppskattar i inredningen utan gärna gulligt, smårutigt.


En av mina nyomklädda stolar

När det gäller randigt så gillar jag mest de gammeldags ränderna... exempelvis färgade, smala ränder på ljus botten eller tvärt om.

Rutigt, randigt och prickigt har jag på kökshadukar, dukar, stolsdynor, vimpelrader, påslakanset till barnen, gardiner, grytlappar, förvaringslådor, burkar, tidskriftssamlare, presentpapper, barnkläder, egna kläder, kuddar, anteckningsblock, muffinsformar etc. och jag älskar det! =O)Kuddarna i barnens lekrum


Mina förebilder hittar du mest i Panduros Tilda-böcker och i viss mån också i Greengates produkter (de lite gulligare och pastelligare).

Hoppas att det här kan vara till hjälp!

MVH
Victoria

5 kommentarer:

Njut i din trädgård sa...

Hej! Här var det mysigt! Vilken fin blogg du har! Jag ser en bild på högerspalten med flaggor, det känns som det du beskriver i detta inlägg. Nu ska jag titta mer här hos dig, för det är så mycket fina bilder och inspirerande miljöer.

Plupps krypin sa...

Vilket härligt hus ni har. Får mig att tänka på Emil i Lönneberga när man ser utsidan. Jag tycker också om prickigt, är något jag tyckt om sedan barnsben. Ska bli kul att följa din blogg. Yvonne

Inredningsfrun sa...

Så söt blogg jag hittade !!! Tack så mycket för titten. Kram från mig

// Inredningsfrun

Ingela la la sa...

Nu är inte jag med i Vita gåvor men det där var väl klockrena tips :)

Ha en bra kväll!

Kram

Lilith sa...

Vilka gulliga prickar och rutor! :) Hoppas du får en riktigt fin gåva nu!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails