söndag 15 mars 2009

Trädgårdsmässan i Malmö

Hej på er!

Idag tänkte jag visa några bilder som vi tog igår när vi var på trädgårdsmässn Trädgårdsliv i Malmö. Vi som åkte dit var fem stycken medlemmar från den lilla trädgårdsföreningen Rosenknopparna.
Bild: Anne Geddes

Men innan det blev mässdags så åkte vi ut en sväng till Svågertorp och besökte där butikerna Ilva, Stoff och stil samt Plantagen. Efter att ha inhandlat diverse saker så for vi in till stan för lite mat och ett besök i den danska butiken Söstrene Grene. Men tyvärr hittade jag inget roligt där den här gången.

Vid halv två kom vi till mässan och här kommer lite bilder därifrån:

En del av mässhallen var uppbygd som en trädgård med levande Magnoliaträd, Julrosor etc. Där kändes det verkligen som vår!

Det här underbara växthuset hade jag gärna köpt men jag hade inte 199 000:- på fickan! ;O)

En av tjejerna som ställde ut hade en egen butik som heter Saras saker och ting. Hon har ganska nyligen startat en egen blogg och har också en webshop. Hon har jättemycket fint så titta gärna in där.

Även denna bild är från hennes monter. Tack Sara för en trevlig pratstund, hälsa också den trevliga damen som var med dig... din mamma kanske?


I Saras monter stod också fotografen Annika Christensen som har bloggen Naturliga ting och signerade den bok som hon och Eva Robild har gjort tillsammans. Denna bok är underbart fin och verkligen jättebra och praktisk så den rekommenderar jag varmt. Just nu kan ni vinna den boken på Annikas blogg här! Annika är verkligen precis lika go i verkligheten som när hon skriver på bloggarna.

Här ser ni Annika och mig samt ett par av de fina kort som vi fick av Annika!
Tusen tack...sååå kul att träffa dig!

Bilderna i den här rutan är tagna av Nina, Ninas Garden-tankar.

Här var det ett fint växthus på mässan.


Någon som vill gifta sig i den här klänningen kanske?

Oj, visst är det ett underbart planteringsbord det här! Det skull jag gärna äga! ;O)


Här är tre av oss fem som var med. Från vänster Malin, Nina och Nettan. Nina känner ni säkert från den härliga bloggen Ninas Garden-tankar.

Med hem från mässan kom den här söta lilla Julrosen som nu står i en kruka på trappan där ute. Tänk att den klarar frost och kyla så pass bra! Det är min första Julros någonsin... men någon gång måste ju bli den första! ;O)



Det fanns som ni ser en hel del fint på mässan, men den kunde ha varit sååå mycket bättre. Tänk vad knepigt att det inte fanns mer än pelargonfrön i fröväg att köpa på hela mässan så vi fick gå in på Coop Forum mitt emot för att köpa frön, sättlökar m.m. Inte helt lyckat kan man ju tycka! De borde nog sänka priset på monterplatserna något så att fler har råd att stå där.



På kvällen var det sedan dags för Schlagerfinalen! Jag tror nog att Sarah Dawn Finer hade funkat väldigt bra i Europafinalen men jag gillar Malena och hennes låt jättemycket också! GRATTIS MALENA ERNMAN och Lycka till!



Kramis!

14 kommentarer:

Millan sa...

Fina bilder från mässan och jag förstår vad du menar att man saknade vissa montrar, det var samma förra året.
Men hade jag varit hemma hade jag följt med er för sällskapets skull ;)

Malin - I min trädgård sa...

Åh vad kul att åka åp trädgårdsmässa! Jag är allt lite avis ;). Och såklart på er lilla trädgårdsförening - urgulligt namn, förresten.

Stor kram M

Mittljuvaskafferi sa...

vad fina bilder du tog på mässan! jag hade önskat att jag kunde följa med, men det får vara till ett annat år,ibland måste man prioritera =0)
Jag tänkte vi kunde fika och prata bort en stund på måndag den 23 mars hos mig om du vill?
Ha en bra dag!
Kram//Birgitta

Marina sa...

Vilket fint växthus och ja, andra fina saker på bilderna också. Låter som att ni hade en trevlig dag trots att mässan inte var någon "superhöjdare". Annika skulle jag gärna vilja träffa. Ha det så bra!

Anonym sa...

Vilka härliga bilder. Man riktigt längtar efter våren.
Kram Mia

LIVS LYST sa...

Hei!
For et utrolig nydelig hus dere bor i!! Drøm drøm.....

Hilsen Ljo :O)

Synnøve. sa...

Fina bilder från mässan.
Ser så vårligt ut. det kan jag behöva. För här är det minst en meter med snö.
Ha det så gott idag.
Kram Synne.

Stina sa...

Väldan mysigt verkar ni ha haft det. Fina bilder.:-) Kram

Annika Christensen sa...

Jag blir så generad när ni skriver så om mig. Det ni som förgyllde min dag må jag säga. Så kul att ni kom. Fy fabian vad jag var trött och det syns också. Bra att du tog en liten bild.
Sara har så fina saker så jag skulle kunna köpta allt.
Det där vita växthuset hade verkigen passat hemma hos dig.
Jag vann 50:- på ent triss så vi kan dela på det...
skämt å sido det var lite dyrt.
Ha det gott och många kramar
Annika

På min gatan i stan sa...

Vilka fina bilder!!! :)

Hoppas du får en fin dag!

Kram!

Saras saker och ting sa...

Hej!

Tack själv för en trevlig pratstund i helgen! Och tack för de fina bilderna och dina snälla kommentarer =) Det stämmer att det var min mor Christl som var med på mässan, hon hjälper mig en hel del med butiken.

Vilket härligt hus ni har förresten, verkligen jättefint! Jag tänke skapa en länklista med bloggar, får jag kanske lov att länka till din?

Hälsningar från
Sara

Lilla huset på prärien sa...

Kul att gå på mässa! Hade gärna åkt dit jag också men vi hade fullt upp hela helgen.

Jättevacker julros! Kan tänka att det fanns massor av fina blommor att bli inspirerad av där!

/ Jenny

mammigranten sa...

Åh vad underbar den första bilden är!

Fin blogg du har!

Vardagens guldkorn sa...

Vilka härliga bilder från mässan! Ååå vilket växthus, det är det nog många som drömmer om men 199 000!! Måste ju gå att göra själv! (läs maken) Ha en skön helg! Kram Linda

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails