måndag 5 april 2010

Annandag påsk

Hejsan!
Här sitter jag nu efter en härlig påsk! Tyvärr börjar jag känna mig mer och mer frusen och lite olustig i kroppen... hoppas inte att det är sjukdom på gång bara! =O(

Påsken har gått fort, men vi har ändå hunnit med en hel del. I torsdagskväll hade vi en familj på besök och barnen hade påskäggsskattjakt! På fredagen blev det en härlig dag med D.s familj och på lördagen en riktig "slappedag" med lite förberedande trädgårdsarbete! Det är så underbart att lyfta på löven och se livet spira där under! =O)

Igår, söndag, bar det av mot sydskåne och årets konstrunda! Tyvärr var vädret riktigt dåligt, iskallt och regnigt! Men det fanns ett par solskensstopp på vägen. Första stoppet var som en dröm.... Jag hade övertalat min underbare make att vi skulle åka om Trelleborg och butiken "FRIDAS GÅRD" som ju också finns som webshop! Gissa om jag blev lycklig när jag såg att de skulle hålla öppet i påsk! Butiken är bedårande... den ligger på landet utanför Trelleborg och är inte så jättestor... men fullproppad av himmelska varor. Det som är smart är att det på hyllorna oftast bara finns en, eller ett par saker av samma sort framme... det gör att en mängd varor får plats och man blir såååå sugen på att handla och det gjorde jag också... lite grand i alla fall! Det får ni se i nästkommande inlägg!

Färden gick sedan till plantskolan Åbergs, utanför Ystad! Där fanns det mycket redan nu, men tyvärr var det inte så många minuter som vi fixade att vara där! Det var så kallt och ruggigt!

Näst sista stoppet för dagen var i Bollerups konstborg. Där hade min syster, Lina på gården, sin tavelutställning. Hon hade verkligen åstadkommit många fina tavlor som hon visade upp. Här följer några:


Tavlan "Alae" (vingpar) 140x120 cm, såldes nästan direkt!

Här är några andra av Linas tavlor och reproduktioner...
kvällen avslutades med en härlig festmåltid hemma hos mina föräldrar!

Nu över till några påskbilder här hemmifrån:
Söta Maileg-kaniner i fönstret

Vackra vårtulpaner med fjädrar i.


Ett par påskkycklingar från min barndom

Och avslutningsvis en bild på mig som påskkärring 1975
Jättekram på er alla!

9 kommentarer:

Marina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marina sa...

Söt du var som påskkärring!

Fridas gård har jag inte varit på men Åbergs älskar jag. Synd bara att där ofta är så kallt.

Kram!

Synnøve. sa...

Det var nog den sötaste påskkärring jag sett på länge tror jag.

Vilka härliga tavlor din syster gör,
Synd det är så långt ner till dig, annars hade jag kommit och tittat.

Visst är det skönt med påskledigt. Men nu drar vardagen in igen.
Skönt på sätt och vis.

Ha nu en helt fabelaktig fortsättning på kvällen.
Kramen Synnöve.

Home No.1 sa...

Hej=) Vilka vackra tavlor! och förstår att du ville in på Fridas gård, ska bli roligt att se vad du shoppade! Kram Annica.

http://mysbella.blogg.se/ sa...

Jättesöt påskkärring! :)

Fruädel sa...

Va fint ni verkar ha haft det! Vi har ätit massor och myst men även hunnit med lite med huset, garaget för att vara noga men ändå! Imorgon är det dock jobb igen! Kramelikram/Tess

Millan sa...

Åhh vad lika ni är, du och lillflickan.
Vi höll oss i trakterna och tittade på konst här i Köpinge, åker neråt i veckan hoppas jag och då hoppas jag även på lite sol.
Du får dricka mycket C-vitaminer nu så du håller dig frisk.
Kram

NinaH sa...

Härlig påskhelg ni haft! (...trots regnet...;-)...)
Och söta små kycklingar ... och -inte minst!- påska-kärringen!!... från 1970-talet!;-)
Synd vi inte kom iväg på konstrundan i år. Men vi kunde inte låta bli att prioritera trädgården under de soldagar som var!;-)

famjen sa...

Hej Vicke.
Åhhh vad kul att se bilden på dig som påskgumma. Inte helt olik den på din dotter. Vaddå lika?? Hoppas allt är bra. Åker till Osby snart för att vara med i årets isshow... det du. Di gamle di kan.
Kram Cilla

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails