måndag 10 augusti 2009

Ett smultronställe ni inte får missa!

Hej på er! Det var länge sedan nu igen, men det kan bara inte hjälpas....
Idag vill jag visa ett härligt smultronställe som vi "ramlade" över när vi var på en Österlenresa (Skåne) för någon vecka sedan.

Med en dags varsel satt jag och maken en kväll och skulle boka ett hotellrum i Ystad-trakten och det visade sig vara lättare sagt än gjort när allt var upptaget! Men tillslut så fanns det ett hotell som kunde ta oss två och våra två små barn:

Örums Nygård, Gårdshotell, spa och konferens hette det och ligger ute på slätten ett par mil från Simrishamn, Tomelilla och Ystad. Detta visade sig bli ett riktigt smultronställe för mig!
När vi kom dit så såg det kanske inte så där iögonfallande ut, men när vi kom in så var det jättemysigt. Vi mötes av mannen, Sven-Åke, som ägde stället tillsammans med sin fru Birgitta och han hälsade personligen oss välkomna och tog oss i hand. Vi fick ett fint och fräscht rum med en liten uteplats utanför. Rummet som vi fick hade även ett litet pentry... Perfekt när man har småbarn. På hotellet finns bara 15 rum och det gör stället extra gemytligt.


När vi funnit oss tillrätta så gick vi ut i matsalen, Där åt vi en fantastiskt god, hemgjord kladdkaka... men vi kunde också ha ätit en bit mat om vi nu inte redan hade gjort det. Vi satt ute på hotellets terrass och kunde därifrån blicka ut över de vackra sädesfälten.
Efter kladdkakan bestämde vi oss för att bada i hotellets spa-avdelning. Där fanns det både en pool, bastu och ett bubbelbad men det kostade ingenting extra! Under tiden som vi klädde om oss så gick Birgitta runt och tände ljus och kandelabrar överallt. Det blev sååå mysigt! Vår lilla familj blev snart alldeles själva i poolen och barnen njöt i fulla drag!
Efter en god natts sömn åt vi frukost ute på terrassen och då var det hembakt igen! Underbart! Allt på det här stället görs med fingertoppskänsla och man känner sig så välkommen så! Jag och ett par vänninor planerar redan för ett besök där till hösten när vinden blåser snål kring knutarna! =O)


Jag kan alltså varmt rekommendera att det är här ni ska bo ifall ni hamnar i krokarna. Det är så avkopplande och trevligt och inte heller speciellt dyrt. Det häftigaste är när man tänker på att huset man bor i har varit svinstallar så sent som i början på 2000-talet!
Tack Sven-Åke och Birgitta, vi kommer tillbaka!
Hoppas att ni alla har det bra så här på sensommaren. Det har jag... än är det lite, lite semester kvar för mig! =O)
Kramis!

5 kommentarer:

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Verkar väldigt härligt och lyxigt!
Kul att ni hade så bra semester också:)
Susanne

Marina sa...

Ser ju fint ut! Jag letar efter något ställe inte allför långt bort för maken o mig. Bara en natt ska det vara och itne så dyrt. har du någon webadress?

Kram!

Mittljuvaskafferi sa...

Det såg jätte mysigt ut där. bra med lite sådana tips om man får för sig att ta en tur neråt.
Ha de bra på nästa tur också!
Kram! Birgitta

Millan sa...

Så underbart skönt och mysigt.

OF SPRING AND SUMMER sa...

Hejsan! Jag är tillbaka i London och har börjat blogga igen efter uppehållet medan jag var i Sverige. Så roligt och trevligt att träffas hos R. Vi kan kanske göra om det nästa sommar. Under tiden kan vi ju hålla kontakten via bloggandet. Fin och kul blogg du har, med mycket att titta på och att läsa. Ha det så bra. Kram Ingrid

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails