onsdag 10 september 2008

En ickeexisterande trädgård...typ...

Hejsan!
Idag tänkte jag visa ett par bilder från vår "trädgård" som ännu ej knappt existerar. Jag tror att några av mina "trädgårdsbloggvänner" är lite nyfikna på hur den ser ut! ;O) Ni får helt enkelt se det här som ett "före-reportage". Det lär nog dröja till när "efter" kommer!

Det är verkligen med lite lätt ångest som jag ska börja ta tag i detta gigantiska projekt, men jag vet ju att jag åtminståne kan ta 14 år på mig innan den behöver se ut som Marinas! =o) Och då är jag nästan50 år! He he!

Är det någon som får någon idé rent spontant om vad man kan hitta på så tipsa mig gärna! Kanske finns det någon sådan där oumbärlig bok eller hemsida på nätet som man kan ta till?
Målet är en Tasha Tudor-trädgård! ;O)Sett från vägen...

Sett från huset...
Här är liksom en stor åkerlapp som vi kommer att ha betande hästar på så länge! Detta vetter mot söder och jag vill gärna i framtiden ha ett växthus, en damm samt en rosenträgård med syrénbersåer här nere.

Här på framsidan har det åtminståne kommit upp lite gräsmatta. Det ni ser på den är ett äppelträd som vi nyligen planterat samt en gammal ormbunke som stått där länge! Till vänster är ett hie med söta lila blommor... men de är nog egentligen ogräs. Maken älskar dem och vill till varje pris ha de kvar... vi får väl se hur vi kan få till det, kanske blanda med lite andra blommor!


Här ser ni huset från den norra gaveln. Här står vårt enda gamla äppelträd från förr. Bakom huset är det en backe upp med stora stenar och mycket krafs. Jag önskar att vi kan plantera fler fruktträd där bak en dag!

En bild på det som finns bakom huset+ en tvättlina!

Så här ser det ut framifrån, från vägen sett...

... och till vänster här syns den ljuvliga bokbacken!


Kram på er alla!

7 kommentarer:

Marina sa...

Helt klart stor potential där hos er! Kan ju bli jättefint! Börja med buskar och träd och gör sen någon rabatt. Ta det lugnt och börja inte på för många rabatter eller projekt åt gången. Lycka till!

gittan sa...

Jag blir ju inte alls grön av avund....du bor precis så vackert som jag drömmer om att få göra. Jag kan bara hålla med Marina, ta det lugnt och börja med träd och buskar. Vill du göra någon rabatt så börja i liten skala. Det ska nog gå bra för dig också. Sexton år har vi bott i vårt hus, fast den nya trädgådern är "bara" 7 år gammal och än finns det massor av ideer och outnyttjade ytor / gittan

Jenny sa...

Men nog finns det potential alltid! Vad underbart med en stor trädgård.

Önskar dig/er en trevlig helg!
Kram,
Jenny anamcara.blogg.se

Jenny sa...

Kolla in http://www.uppdragbarn.se/skriv-om-oss/ och länka du med!

Kram Jenny anamcara.blogg.se

camilla sa...

Ja, där har du verkligen ett projekt :) Men med ett sånt vackert hus och så vackra omgivningar antar jag att ni inte kommer att flytta i första taget och då är det ju ingen brådska. /Camilla

Livet i Gläntan! sa...

Hej! Vilket jättefint hus. Det liknar nästan vårat som också är nybyggt i gammal stil. Kul att se. Trädgården kommer att bli jättefin. Här finns det potential. Många kramar Jessica

Fredrika sa...

Hejsan, vilket underbart hus ni har. Ser såå scharmigt ut där i skogen!
/Fredrika

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails