lördag 24 december 2011

God Jul 2011


God Jul!


Kram!



söndag 18 december 2011

Paket

"Juleklappar lackas in,

dörren stängs för näsan din...


Det är bara roligt!"


Hej på er!
Idag har det badats i papper, snören och ettiketter... jag tycker verkligen att det är kul att slå in paket. I år har jag dessutom fått hjälp av vår flicka som nu har blivit en stor tös, nästan fyra år, och kan hjälpa mamma! Lilla Linnéa var dock lite förbryllad över just dessa klappar.... för de har inget innehåll och ingen ska få dem! Det blev alltså några dekorationspaket. =)


De fina "tags:en" har jag hittat i en scrapbooking butik i Växjö. De satt alltså ihop, ca 15 stycken, på ett ark. Brunt papper var det inte heller lätt att hitta... jag var runt i massor av affärer innan jag tillslut hittade "vanliga" rullar på Rusta. De enda rullarna som jag tidigare hade hittat var gigantiska och kostade nästan trehundra! Gulp!



Min julklapp av gubben har jag redan fått... det var precis vad jag behöver, en inspelningsbar box till tv´n. Visst är det konstigt, jag bryr mig inte jättemycket om tv-program, men ibland är det något man kan tänka sig att se och då kommer det alltid något emellan! Helt plötsligt så förvandlas det inte alls så viktiga programmet till något superviktigt och jag märker hur frustrerad jag blir, just bara för att jag INTE KAN se det! Fånigt va???! Nu är det problemet ur värden och jag kan spela in och spela in. Kanske kommer jag aldrig att se just det där avsnittet, men bara vetskapen om att jag KAN se det gör mig lugn och välmående. Dessutom kan jag i spola förbi all reklam... då får jag lite EXTRA tid för något roligare! Hi hi hi! Fånig jag är, va??! Men ni kanske känner igen er?

Imorgon ska barnen ha ett par kompisar och deras mammor här för lite julklappsbyte. Myyys!

Ha en härlig måndag!

Kram!

lördag 17 december 2011

Kransar

Hej hopp!

Nu känns det som om man är uppe i full julvarv! De flesta paket är inköpta, granen står pyntad i vardagsrummet, julskivorna snurrar och alla dekorationer är snart på plats. Julkorten har jag också äntligen fått iväg... alltid en dag eller två försent.... men den här gången har jag vanliga frimärken på, så de kommer nog fram till jul! =) Dagens projekt har annars varit dörrkransar...egentligen ville jag ha haft dem färdiga till den första advent, men det blir inte riktigt alltid som man vill. Här kommer i alla fall resultaten:



Den här kransen sitter nu på vår groventrédörr. Det blev faktiskt ett tema i år på alla tre dörrkransarna och det är som ni ser gammeldags bjällror/klockor. Jag hittade dem alla i en secondhandbutik efter förra julen och nu har de hittat sin plats... i kransar!




Att spruta konstsnö eller vit målarfärg på kransar, granen eller på kottar i olika jul- och vinterarrangemang är jättefint tycker jag! Maken och jag kivas om det lite grand, då han tycker att det bara passar utomhus... men jag tycker även att det passar inomhus! =) Jag får väl smyga runt med min sprayburk i hemlighet här hemma i jul! =)







Så här ser det ut nu ikväll på våra pardörrar... kransarna syns kanske inte så väl, men det ger en välkomnande stämning i alla fall! Jag har alltid älskat just kransar!




Imorgon blir det ytterligare en pyssel och städdag, sedan tar vi slutspurten före jul! Det ska bli så kul! På torsdag har jag 22 gäster här hemma, så då får det allt vara klart!


KRAAAAM på er alla!

onsdag 14 december 2011

Lantliga butiker i Växjö

Hej! Var hittar man lantliga butiker i Växjö?


Jo, idag tänkte jag tipsa er om ett par lantliga butiker som ligger mitt i Växjö. De ligger i den nyrenoverade "Blända passagen" som har sin ingång mellan Intersport och Dressman på gågatan. Den första butiken som man möter i Blända passagen är:

Detta är en härlig inredningsbutik med fina lantliga inredningsdetaljer och lite kläder.
Här följer några nytagna bilder därifrån:









Denna butik låg tidigare lite utanför centrum, men nu finns den äntligen mitt i smeten. =) För dig som inte bor så nära Växjö så finns det också en webshop




Lite längre in i Blända passagen hittar vi nästa butik, som är en klädbutik med lite inredning. Butiken heter:


Här kommer lite bilder därifrån:




"I robe you" har jättefina kläder ifrån märken som Cream, Branting, Container m.fl.
Butiksinnehavarna hälsar er hjärtligt välkomna! =)Imorgon hoppas jag att granen får komma in i vårt hem! Myyys!

Kram på er alla!

måndag 12 december 2011

Lucia

Vår lilla Linnea till höger med sin kompis Julia
Hejsan!

Tänk, nu är det redan Lucia igen... och om ett par veckor så är det julhelg. Myyys!

Lucia har alltid känts viktig för mig. Om jag inte var uppe i ottan själv för att gå Lucia så tittade jag givetvis alltid på Luciamorgon och gör så än idag. Men oftast, under åren från det att jag var sju år tills dess att jag gick på gymnasiet, så var jag aktiv i byns olika flickkörer och därför också i Luciatågen. Jag fick aldrig själv den äran att få bära kronan, men det gick bra ändå. =)

Annars älskar jag när de gör "riktiga" Luciaprogram på tv. Det bästa jag har sett i den vägen var när de filmade från Jarl Kulles hem någon gång på 90-talet. Jag hade önskat att de gjorde sådana program varje år, som det kan ha sett ut förr... Ett Luciatåg som väcker några som sover på morgonen, smeder i en smedja som tillverkade Luciakronan, barn som bakade och sjöng i köket, hästar med släde osv. Det programet är perfekt! Det, eller något liknande, borde de sända varje Lucia. Jag minns också ett speciellt Luciaprogram från när jag var barn. Lucia på Carl Larssongården... den gillade jag också väldigt mycket! Hoppas att det blir ett fint program det här året. =)

Imorgon blir det annars en julklappsrunda på stan och på eftermiddagen blir det Luciauppträdande på barnens förskola, det ska bli jättekul! På onsdag tänkte vi åka en sväng till underbara Öhrs lantcafé för att få lite extra julmysstämning.

Ha en underbar dag imorgon, med många goda Lussebullar! =)
Kram!

Mer jul i köket

Hej!

Idag har det varit barnkalas och julpyntning för hela slanten... ja, lite vila har jag också hunnit med. Jag älskar verkligen den här tiden på året då man får mysa dagarna i ända... ja, i alla fall på helgerna.

I pysselväg har det mest blivit lite nya kransar här hemma, en stor ovanför köksön, en ny vid köksgardinen och två nya på ett vitrinskåp... de får ni dock se en annan dag... men här nedanför syns i alla fall den stora. Jag har alltid älskat kransar av lingonris eller Buxbom och därför är det mest den sorten som pryder vårt hem.














Nej, nu får jag allt gå och snusa! Imorgon bär det av till söta föräldrarna en sväng! =)


Kramis!

måndag 5 december 2011

Födelsedag i familjen



Hej hopp!

Idag har det faktiskt kommit lite snö här nere hos oss! Inte mycket... men ett litet tunnt puder ligger här så fint, så fint! Lite värre är det ute på vägarna har jag hört... maken är på väg hem från jobbet och slirar runt ordentligt.... hoppas att han snart är hemma!

Idag har vi en liten pojk här hemma som fyller år! Det är vår goa lilla Johannes som redan fyller sex år! Igår hade vi familjerna på kalas och det blev förstås en hel massa fina presenter. Idag har jag varit ledig med barnen och därför fått bygga lego och spela spel för nästan hela slanten! Det är verkligen urmysigt när man verkligen tar sig tid att göra sådana saker. Igår var det också julskyltning i vår lilla by. Vi var där nere en stund men höll helt på att blåsa och regna bort... men vi övervarade såklart det enorma godisregnet där det slängs ut massor av chips och godis uppifrån två stora brandbilar! Mycket uppskattat av barnen (och de vuxna märkte jag) =)

Nej, nu får det bli kvällsmat och lite eld i brasan!

Kram på er!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails