lördag 30 juli 2011

Nya fina smycken hos Anna!

Hej!

Idag vill jag bjuda på några härliga nyheter från Anna Örnberg.
Porslinshjärtanen har ni säkert sett tidigare, men nu finns det nya typer av porslinsbitar med text på som är minst lika fina som de med blommor. Helt nya är porslinsansiktena, ringen och den andra, lite längre berlocken. Mer varianter av dessa + en massa andra fina smycken hittar du på hemsidan. Obs! Alla smycken ur kollektionen som är i porslin är unika, alltså är det först till kvarn som gäller! =)









Idag har det varit ännu en lugn dag då vi mest har myst. Jag bakade också Kärleksmums och tvättade minst 8 tvättar med tvätt! =)



Ha en skön lördagkväll!


Kram!

torsdag 28 juli 2011

En brasa mitt i sommaren...

Tänk att det är den 28 juli och nästan ingen sommar. Här bara regnar det och regnar det hela dagen! Igår var det i alla fall ett litet undantag och då hade vi en härlig grillunch hos våra goda vänner A och K med barn.

Idag har jag slappat precis hela dagen... sovit i två omgångar och myst framför en brasa. Den är verkligen go att ha under alla årstider! =)

Kram på er!

måndag 25 juli 2011

Lekstugan

Hej!

I fjol, i september, så köpte vi en lekstuga till barnen och det var så roligt. Jag har själv aldrig haft någon lekstuga så därför kändes det lite som en dröm även för mig. Man kan nästan se hur roligt "mamma" dvs. jag, har haft då det blev lite av ett miniatyrhus av vårt stora hus. =)
Det är inte riktigt färdigt ännu och ska flyttas till en ny plats, men jag hoppas att det kan bli av i sommar.



Diskbänken har ännu inte kommit på plats...


...men frukostbordet står uppdukat för den som vill smaka, och efter det får man en kaka!




Även väggord i miniatyr finns där ovanför dörren! =)




I postlådan, som syns lite bakom staketet, får barnen brev av sin farmor, sin moster eller någon kompis. Det är alltid lika spännande att se om det ligger något i!

Igår föddes det ett Shire-föl här på gården, tyvärr så blev det inte ens ett dygn gammalt trots veterinärens försök att rädda den. =( Mamman är en av de två hästar som kom till gården i april. Man hade då ingen som helst aning att hon var dräktig för hon hade bara gått med ett hingstföl tidigare, hennes bror. Man trodde inte att brodern var könsmogen ännu, men det visade sig ju vara helt fel. Kanske var fölet inte riktigt frisk på grund av denna oturliga inavel, men det kan vi aldrig få reda på. Det var dock synd att vi inte fick behålla det lilla livet. =(

Dessa dagar är annars goa dagar, inget bokat och inget bestämt! Men det är tyvärr ändå svårt att starta ett projekt... får nog ta och göra det ändå då listan är lång över sådant som behövs göras. Måla möbler t ex! =)

Kram!

lördag 23 juli 2011

Trädgårdsresa

Hej!

Den här dagen började, som ni alla vet, chockartat med beskedet om att 85 ungdomar hittats döda efter massakern i Norge igår. Det är verkligen helt omöjligt att förstå att en sådan sak kan hända.... så vidrigt! Mina tankar har varit hos er i Norge vid ett flertal tillfällen under dagen och jag ber för alla drabbade. Ni har mitt hjärta!




Idag har min syster och kompis Nettan varit på en liten trädgårdsresa till Ystad. Vädret var inte det bästa, men vi slapp det mesta av regnet i alla fall. Vi åkte först till Åbergs Trädgård och Café för att inhandla lite nya växter och sedan in till centrum där vi gick på stan och åt lunch. Bakom kyrkan hittade vi den underbara butiken "Levande hem" och de hade jättemycket fint! Där köpte jag en kudde med monogram på som jag gärna visar en annan dag. Dagen avslutades med dvs. små butiker, ett fik och en runda på "Grön livskraft/Kronotorp", en jättehärlig trädgård med runt 400 olika sorters rosor. Tyvärr är de flesta ju överblommade där nere nu, men det fanns en hel del annat fint och inspirationsrikt att vila ögonen på.

Tack alla ni som röstar på mig i tävlingen om Sveriges charmigaste hem! Jag är sååå tacksam!

Kram på er!

fredag 22 juli 2011

Husmys och tävling

Hej söta vänner!

Usch, vilket väder det har varit i några dagar nu! Tack och lov börjar solen titta fram nu ikväll så vi får hoppas på fint väder. Imorgon ska jag t ex med mina trädgårdsvänner till Ystad för en liten inspirationsrunda.

Hoppas att ni har det bra och att ni får vara lite lediga nu i sommar. Vi har varit på Öland i två veckor och gjort lite andra mysiga små utflykter. I förrgår var det dags för vår lilla "kusseträff" igen och det var jag som var värdinna den här gången. Som en överraskning för min syster och våra två kusiner så tog jag dem alla till en gård som heter Kvarnbacka och där red vi först Islandshästar. Sedan åkte vi till Hässleholm och ett spa som heter "Hälsooasen" och där tog vi ett 38 gradigt varmt bad i en bubbelpool som står ute i en bokskog. Det var hur underbart som helst! Jag har, bland annat efter denna tur, bestämt mig för att damma av mitt gamla hästintresse igen och börja rida Islanshäst på regelbunden basis, varje vecka! Det ska bli sååå kul!

För någon vecka sedan gick jag med i en tävling som heter Sveriges charmigaste hem! Inte för att jag tror att jag har någon stor chans att vinna, men det kändes ändå som en rolig grej. Och om du gillar vårt hus så blir jag såklart jätteglad ifall ni vill lägga en röst på mig. Ni hittar mig på sidan http://www.sverigescharmigastehem.se/ och söker på Victoria.... för det blev något tokigt när jag skulle anmäla mig till tävlingen. Min info. etc. försvann?!

Idag har jag fotat lite nya bilder hemmifrån:
























Ha det så skönt och njut riktigt mycket av sommaren som pågår just precis nu!






Vi hörs snart igen!



Kramis!

söndag 10 juli 2011

Älskar skyltar!

Hej!

Jag kan inte blunda för att jag är galen i skyltar och bokstäver... det märks nämligen tydligt här hemma! =) På min Ölandstripp blev det inte mindre än fem olika skyltar inköpta! Det är så svårt att hitta fina tavlor eller affischer tycker jag, så därför sätter jag hellre upp skyltar på väggarna. Nu har dock syrran, Lina Gardelid, bestämt sig för att göra betydligt fler reproduktioner och tryck till hennes webshop... så där får ni hålla utkik framöver! =)


Denna söta "skafferiskylt" hoppas jag kunna sätta på mitt framtida skafferi en dag!

Skylten köpte jag hos Gårdby kafé och lanthandel.

En av de snyggare plåttavlor som jag sett på länge! Köpt i Borgholm.



Denna fina handskrivna trätavla köpte jag hos Möbleri Mittbrodt´s i Borgholm.


Denna sötnos, också i Gårdby....



... och denna skylt i den lilla kläd- och inredningsbutiken på Löttorps camping.

Meddelandet känns sååå befriande! Här hemma är det inte städat (om någon nu skulle tro det) =)



Hoppas att ni har haft en underbar söndag. Vi har varit hos en liten gosse som heter Hugo som just idag har döpts till detta namn.


Ses snart! Kram!

lördag 9 juli 2011

Gårdby kafé och Kalmar slott

Hej!
Idag ska jag visa er ett verkligt smultronställe till på Öland och det är Gårdby kafé och lanthandel. Detta underbara ställe ligger på den östra sidan, inte så långt från Färjestaden och redan förra året fick det mig att tvärnita med bilen och nästan tappa hakan när jag kom in. Det är sååå mysigt och i år var det ännu finare och ännu större!

Huvudbygnaden är en lanthandel där man kan köpa diverse specerier och fika i form av smörgåsar, kakor m.m. Fikan kan man förtära i huset, i trädgården, i det fina orangeriet eller i det nybygda minifiket. Minifiket kan man välja ifall man inte vill ha någon smörgås eller om kön i lanthandeln är för lång. Bredvid minifiket finns en klädavdelning med urfina tunikor m.m. samt godis och lite leksaker. Där finns också två urfina toaletter, för den som har nöd! ;O) Bredvid klädhuset ligger den superfina inredningsavdelningen och det är den som jag i första hand kommer att visa er här i inlägget.


Varje gång blir jag lika glad över att det finns skuggplatser till en lite uttråkad make och lekstuga samt sandlåda till barnen. Det gör att jag kan gå där ännu längre och njuta!


Ska ni till Öland så får ni absolut inte missa detta paradis. Det har öppet året runt, varje dag. Jag önskar ägarna all lycka och välgång med allt!


Inne i inredningsdelen!



Här finns tusen saker som man bara "måste" ha! =)





Huvudbygnaden samt ingången till inredningsaffären.



Hemresan från Öland gick via Kalmar slott och där hade hela familjen det jättekul! Vår lilla riddare och prinsessa njöt i fulla drag över utklädningskläder, svärdfaighter och sagor. De som har hand om slottets aktiviteter gör helt rätt i att satsa mycket på barnen, då Salvestaden helt verkar ha gått i graven. Här följer två bilder på de två små:




J. håller på att bli en mycket stilig riddare!



Lilla L. som prinsessa! Visst blev fotot himla coolt? Ljuset och slutartiden på kameran gjorde så att det ser ut som en tavla från medeltiden, eller hur?!

Imorgon ska vi på barndop, det ska bli fint!


Kram på er alla!

torsdag 7 juli 2011

Öland

Hej söta ni!

Nu har jag varit på Öland i några dagar med familjen och vi har haft det underbart! Stugan som vi har bott i ligger på norra Öland, så det har blivit lite utflykter till bland annat Lådbilslandet och Löttorps camping. Vi har också varit i Borgholm och där hittade jag en helt underbar butik som till 100% har inredning helt i min smak och vilken lokal sedan!!!! Jag kunde gått där inne och suckat i flera timmar, men då hade jag nog blivit betraktad som lite konstig, =)! Jag fick i alla fall fotografera hit till bloggen och det gör jag ju gärna! Detta är en butik som jag varmt rekommenderar och jag lär komma tillbaka redan senare i sommar!












Butiken heter Möbleri Mittbrodt´s och finns också på denna hemsida. Här säljs all möjlig underbar inredning mest i lantlig stil och New England-stil. De har också lite konst och

egentillverkade möbler!


Adressen i Borgholm är:

Slottsgatan 22, mitt i centrum (något kvarter från Storgatan). Butiken är en "året runt-butik" och har under sommaren öppet måndag till lördag och under övrig säsong tisdag till fredag.


Ha det så gott, snart visar jag mina inköp från Ölandsturen! =)


Kram på er!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails