måndag 23 maj 2011

Vita gåvor - trädgård

Hej!


Oj, vad en vecka gick snabbt! =) Veckan som gick har varit full med jobb, men idag har jag en dags andhämtning.


Som ni säkert vet så är jag med i en swap som heter "Vita Gåvor" och den här omgången ska presenten handla om trädgård. Därför kommer jag nu i detta inlägg berätta lite för min hemlige vän och även för er andra som vill höra på, vad det är som jag tycker om när det gäller detta ämne.


Vårt hus är bygt på en plats ute på landet där det inte har stått ett hus sedan första halvan av sekelskiftet. Det gamla huset föll ihop någon gång på femtiotalet och sedan dess har här varit betesmark. Det enda som fanns kvar från den gamla trädgården var två uthus och ett gammalt äppelträd som vi har valt att behålla. När vårt hus stod färdigt, 2007, så var allt runt om kring huset en sand- och stenbacke. Vi fick lägga på ett tjockare lager jord för att kunna anlägga en gräsmatta och sedan har vi satt några fruktträd och buskar här ute sedan dess. Drömmen om en riktig trädgård finns, men vi är inte framme där ännu. Det liv som vi just nu lever, med små barn och arbete på annan ort gör att vi inte får till den tiden som krävs än. Ett annat problem som vi har är alla de vilda djuren kring vår tomt. Då vi egentligen bor på en gård som ligger mitt i skogen, så får vi ständigt påhälsningar av djur som vill äta upp allt vi planterar... och det är därför lite svårare för oss att få saker att växa upp! =)



Inom en tioårsperiod har vi drömmen om att anlägga en damm, skapa en rosenträdgård, bygga ett växthus samt ett orangeri. Vi tar en dag i taget och vi får helt enkelt se vad som hinns med i år! Den stora inspirationsboken för mig är den nya boken Drömmen om en vit trädgård. Ifall man tittar i den så förstår man precis vad det är jag önskar mig och vad jag strävar efter! En liknande stil som jag har inne kan man säga. =)




Ett orangeri där vi kan sitta och äta ute i trädgården står högt på önskelistan, men vårt får nog bli rött och vitt som vårt hus.





Så mitt råd till dig som ska köpa något till mig i den här swapomgången. Titta i boken, så hittar du säkert den inspiration som du behöver. Jag har säkert flera inlägg om trädgård här på bloggen också! Lycka till!



Till er andra! Vi ses snart igen!



Kram!

måndag 16 maj 2011

Anna Örnbergs nya och Cream!

Hej på er!



Idag har barnen och jag varit med kära syster i Åhus och Yngsjö, två härliga sommarsamhällen vid havet. Idag var där dock regnigt och lite kallt, men det gjorde ingenting. Det är alltid lika härligt att få umgås med syrran! =) Vårt första stopp blev vid en inredningsaffär som heter Änglablom och en klädaffär som heter House of Mi. De ligger vägg i vägg med varandra i Åhus och har jättehärliga saker.



Bild: House of Mi


I klädaffären hittade jag en underbar klänning från Cream med det roliga namnet Paris Hilton dress. Den är superfin i ljusgråblå färg med spetsar och lite tyll på. Bilden ger den inte riktig rättvisa för den är verkligen fin på.

Förra söndagen var syrran och jag på andra äventyr, då tillsammans med hennes kille. Vi började på Östregård antik och loppis utanför Moheda där det blev några småsaker, sedan åkte vi vidare till underbara Öhrs lantcafé där vi åt lunch och tittade på allt fint. Där finns både lantlig inredning, trädgårdshandel, loppis och café. På eftermiddagen åkte vi in till Växjö och det härliga Teleborgsslott, för att närvara då våra vänner Anna Örnberg och Tommy Durath hade releaseparty på sin senaste bok Inred lantligt på ditt eget sätt. Det är deras 25:te bok i ordningen och deras tredje bok om lantlig stil. En jättehärlig bok där man får mängder med tips på hur man kan fixa och dona fina saker på egen hand.







Både denna och de två andra om lantlig stil kan jag varmt rekommendera (sjävlklart de äldre också). Härlig inspiration och jättefina bilder. Det serverades både champagne och 7 sorters kakor på partyt, mums! Tack A och T för en härlig stund i fin miljö! Kvällen avslutades sedan med att min lilla familj + mamma och pappa kom upp till Växjö. Vi åt då på en restaurang för att fira mammas och pappas 45 åriga bröllopsdag! Hjärtligt grattis! Fantastiskt bra gjort, så här långt! =)

Vi hörs snart igen!

Kram!

söndag 15 maj 2011

Kalas!

Hej på er!

Äntligen igång med bloggandet igen! =)

Idag har jag haft ett litet födelsedagskalas för min familj - mor, far samt syster. Det blev en enkel marängtårta med chokladmousse och jordgubbar, men det var väldigt gott! =) Jag fyllde hela 38 år i onsdags, tänk vad tiden går.... men det gör inte så mycket tycker jag. Jag fick flera fina saker, men det får ni se i ett annat inlägg. Här kommer några bilder från dagens dukning:












Det är underbart med äppelblom, inte sant?!




I helgen som gick så var jag och syrran också på ett härligt releaseparty av Anna Örnbergs och Tommy Duraths senaste bok: Inred lantligt på ditt eget sätt. Men det får ni också höra mer om en annan dag.




Kram så länge!

Eurovision song contest 2011

Hej!


Äntligen tillbaka! Maj har rusat på i 180 km/h och jag springer på nästan lika snabbt! =) I farten så har jag helt tappat kontrollen över bloggen, men det ska jag ändra på fr o m idag. Det är mycket som har hänt sedan jag senast rapporterade härifrån. I dag kom t ex. jag och min lilla familj hem från en minisemester i Tyskland, med äventyrsbad i Stralsund. Jättemysigt!




Ikväll har jag, liksom alla år tidigare i mitt liv, suttit bänkad vid tv´n och den årliga schlagerfinalen. Min topp tre inför starten ikväll var Azerbaijan, Ukraina och vår egen Eric Saade och döm om min förvåning när jag för en gåns skull prickade toppen när halva tävlingen var avklarad. En mycket dålig "Italien" dök sedan upp från ingenstans och förstörde lite för mig, men vad gör det när det blev "svenskt" både på första och tredjeplatsen! Vinnarlåten var den bästa ikväll... enligt mig i alla fall! =) Synd att inte Norge fick vara med i finalen i år, den låten var klart bättre än flera av dem som kom med, t ex hemska Moldavien.


Nej, nu är det klart dags för bingen! Återkommer imorgon igen!


Kram från lilla mig!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails