lördag 30 april 2011

Vår och körsbärsblom!

Hej på er och glad vår!!!!

Man tror ju knappt att det är sant att man har haft runt 20 grader varmt i drygt en vecka redan! Allt slår ut och det är som en saga utanför fönstren. Björk och bok grönskar redan och knoppar öppnar sig på körsbärsträd, så väl som syréner. Jag njuter i fulla drag och myser så när jag får ta in allt det vackra.



Här är en bukett körsbärsblom som doftar underbart!



Även ute på verandan satte jag en bukett!




Vi har en skogstomt med en bokbacke och nu och ett par veckor framåt är det som vackrast där!


Jag tror också att det verkar vara ett riktigt vitsippsår i år, då vi aldrig har haft så här mycket vitsippor i vår trädgård! =)





Ikväll blir det valborgsfirande med mina föräldrar, det ska bli mysigt!

Glad maj på er!

Kram!

torsdag 21 april 2011

Glad Påsk och välkomna på konstutställning!

Hej på er i sommarvärmen!

Ja, här hos oss är det verkligen härligt varmt... runt 20 grader! Det är underbart att ha köksfönstret vidöppet och höra fågelsången ända hit där jag nu sitter.

Idag är det tvätt och röjning som gäller. Tidigare idag var barnens hos lekkamrater och klädde sig då till påskgubbe och påskkärring, det är alltid lika sött tycker jag! =)

Jag vill med detta inlägg också hälsa från min syster att ni alla är välkomna till Bäckaskogs slott, utanför Kristianstad nu i påsk. Lina ställer där ut sina fina originaltavlor i härlig miljö. Konstrundan på Österlen är fantastisk i det här vädret!



Tjuvkik från årets utställning på Bäckaskogs slott. Läs mer på Linas blogg



eller läs mer om hennes måleri i dagens nummer av Kristianstadbladet!



Med dessa två blider på våra två ögonstenar, vill jag önska er en riktigt varm, ljus, lat, rolig och mysig PÅSK!




Kram på er!



MVH
Victoria

måndag 18 april 2011

Påskpyssel

Hej! Oh, vad härligt väder vi har nu! Jag hoppas att det ska bli så där sommarvarmt som de pratar om! =) Om en stund ska barnen och jag till mina föräldrar, så att jag kan passa på att jobba lite ostört... men på förmiddagen idag hade vi det verkligen mysigt! Först tog vi frukost, framför tv´n, och tittade på Lotta på Bråkmakargatans påsk och sedan gick vi för att göra eget påskpyssel. Barnen gjorde påskkort och jag klädde ett gammalt, vanligt påskägg med vackra blad från en gammal trasig bok som jag har. Det var inte speciellt svårt och som pricken över i, så satte jag en ljusdekoration på toppen. Det blev faktiskt väldigt fint och franskt!

~~♥~~



Det är verkligen kul att pyssla... synd att jag inte tar mig mer tid till det. Kanske kan det bli lite mer tid framöver nu när barnen är lite äldre och kan pyssla vid sidan om.


Nu får vi ut i det fina vädret! Vi hörs snart igen! =)

Ha det så skönt!

Kram!

lördag 16 april 2011

Ett olivträd

Hej! Idag har det varit en lugn och skön dag. Vi har blivit bjudna på lunch och fått lite barnvakt av kära svärmor. På eftermiddagen blev det lite vårplanteringar och städning så nu känns det som om vi snart kan ta lördagkväll och njuta framför brasan. Vi är nu inne på sista boxen av serien Lark Rise to Candleford och det känns lite tråkigt att bara ha några avsnitt kvar. =( Det är en jättemysig serie som jag varmt rekommenderar!
I går berättade jag ju om att jag köpte ett större olivträd för bara 298:-. Det tyckte jag var billigt! Nu ger det sig bara om jag kan ta hand om det också eller hur det går.... ;O)
Idag har maken och jag också bestämt oss för vilken soffgrupp som vi ska köpa till vardagsrummet. Det var så underbart att bara gå in i en butik och säga DEN! Så var vi båda överens... det trodde jag aldrig skulle hända! Jag minns inte vad den heter, men ni kommer att få ta del av den framöver. Vi ska också måla väggarna så att det stämmer med soffan. Superspännande! I morgon blir det mer städning... det känns gott! Kramis!

fredag 15 april 2011

En liten necessär

Hejsan! Idag har jag varit i grannbyn för att gå till tandläkaren! Det är verkligen galet vad dyrt det är... men dyrare hade det väl blivit om man inte gick dit. =) Det visade sig att jag faktiskt hade ett hål! Jag tror att det var minst 20 år sedan jag hade det senast.... men ibland kommer man väl bara inte undan. Som lite plåster på såren så gick jag in till butiken Present och dekor och köpte en söt liten necessär. Den passar så fint in i vårt badrum. Jag hamnade också i en blomsteraffär och köpte fler vårblommor och ett större Olivträd. Jag har längtat efter det länge nu och jag blev verkligen paff när det "bara" kostade 298:-! Det ska ni få se en annan dag.
Här är den söta lilla Victorianska necessären.

Visst är det ljuvligt med värmen som kommer nu! Det ska visst bli sommarvärme här nere under den kommande veckan! Bäst att leta fram vårskor och annat som behövs. =)

Idag blev det fika ute på trappan. Det är det bästa vi vet.

Imorgon blir det allmänt stök här hemma. Det behövs verkligen vårstädas!

Vi ses hörs snart igen!

Kramis!

torsdag 7 april 2011

En stormig vårdag...

Hej! Idag får man verkligen hålla sig i ordentligt så att man inte blåser bort! På marknaden i morse var det många som fick springa efter både gräddebullsaskar och penséer i stormbyarna. En vän till oss, som var på besök, vittnade om att han höll på att köra rakt in i en stor studsmatta som kom rullandes över vägen!!!! Efter kom en smått panikslagen kvinna som tjoade och viftade! Som tur var hände det inget och studsmattan kunde bäras tillbaka in i trädgården. =) Ja, det gäller verkligen att se sig om sådana här dagar!
Annars känns det som att det är vår i luften. Fåglarna har återvänt och testar så smått stämbanden i trädtopparna ( sååå härligt). Jag har satt några vårblommor, men behöver många fler....


Jag har ju lovat er en bild på våra två nykomlingar på gården! Dessa två stiliga saker är systrar och heter så tjusiga namn som Polly och Dolly!!! Hi hi.... jag fnissar varje gång jag tänker på det! De har nu i alla fall börjat känna sig hemma med sina två nya vänner Medea och Lennon och vi kommer att få njuta av dem från våra fönster här hemma! Härligt!



Den här helgen blir äntligen lite lugnare! Visst har jag lite jobb att göra och ett barnkalas att gå på med barnen, men det är ju bara roligt! Funderar också på att gå på konståkningsuppvisning med lilla L. Kanske vill du mamma, sys och lilla Vera följa med?


Ha det så bra!


Kram på er!


måndag 4 april 2011

Pomp de lux

Hej alla! Igår var jag på ett barnklädesparty där jag nog satt och svimmade vid vart och vartannat plagg! Såååå fina kläder och inte dyrt heller... nästan H&M-priser!
Man kan ju ana att detta klädmärke har sitt ursprung i Danmark och är ganska nytt i Sverige. Jag är i alla fall helsåld! Kvaliteten på plaggen är också ljuvlig... Ifortsättningen blir det Pomp de lux för nästan hela slanten. Kolla gärna in deras hemsida, de har också en webshop! Där kan ni även dregla över den förra höstkatalogen som hade hur mycket snyggt som helst! Nej, nu måste jag jobba lite! Kram på er! (P.s hästarna få komma i nästa inlägg!)

lördag 2 april 2011

Underbar utflykt!

Hej alla söta! Tack för att ni har ett sådant tålamod med mig, när jag bara inte hinner uppdatera min blogg! Det är så ledsamt när det får prioriteras bort, men nu kommer det i alla fall en liten hälsning!
Bild från webshopen Tulipa.nu

I torsdags åkte jag, syrran och två vänninor till Ullared för lite shopping. Men på vägen dit så stannade vi först hos urgulliga Mariette och hennes mamma i butiken Tulipa i Knäred. Där blev det prat och lite mat samt lite shopping. Jag köpte mig själv en födelsedagspresent ifrån gubben (en månad för tidigt)! ;O) Ett gammeldags ur i en läderrem att ha runt halsen. Jag har önskat mig en sådan klocka i nästan 2 år nu, så jag är jätteglad! =) Jag har dock varit duktig och behållt den i sitt paket! Jag ska försöka hålla mig till födelsedagen innan jag öppnar den! =)


För er som inte har varit inne på Mariettes blogg eller hennes nyöppnade webshop måste göra ett besök där! Hon har en såå fin blogg, har många fina saker och tar så oerhört fina bilder tycker jag!


I Ullared hittade jag en hel del fina saker och där var precis lagom med folk. Jag brukar försöka att pricka de perioder som inte är så hysteriska där! =) Annars har det varit skönt med lite högre temperaturer idag. Jag saknar dock solen och den där riktiga vårvärmen, men den kommer nog snart.


Idag har det kommit två nya invånare till gården, inte just till vårt hus, men till svärmors och svärfars hus! Det var två nya hästar som har fått flytta hit. Två härligt stora tjejer som är korsningar mellan nordsvensk och shire. Sååå fina! De hade dock kanske inte de mest passande namnen då de heter Dolly och Polly!!! men ändå... =) Jag fnissade en god stund när jag hörde det.... Nu har vi då fyra hästar här igen och det känns kanon! I höstas hade vi bara den gamle trotjänaren, nordsvensken Lennon kvar då den andra nordsvensken som fanns här hastigt gick och dog. Men i februari så flyttade nordsvensk/travaren Medea hit och nu kom dessa två tjejer! Tänkte att jag kunde lägga ut någon bild på dem imorgon! =)


Nu måste jag dock sova! Natti natti!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails