söndag 26 december 2010

Lite pynt och Vita Gåvor

Gääääsp! Hej på er alla!
Oh, vad seg man är nu... det är skönt på ett sätt men jag känner mig samtidigt så ineffektiv. Jag vill liksom komma igång med något projekt nu, när man äntligen är lite ledig. Uppdragen står på rad och jag vet knappt var jag ska börja.... Lillans rum behöver bli färdigt, liksom gästrummet. J.s gardiner behöver sys och fotografier bör snarast läggas över på den externa hårddisken, det var allt för länge sedan nu. =) Vi får väl se imorgon vad som blir första prioritet. Det bör nog bli gästrummet då vi får övernattande gäster på tisdag! =)


Här ovanför ser ni morgondagens datum i en gammal bok som jag hittade förra året i en second hand-butik. Det är så vacker text i den.

Här under ser ni också min älskade kyrka som jag köpte på Tradera i fjol. Den lille prästen har jag målat själv, men han har ännu inte fått någon församling... det uppdraget får nog ta och hamna på min "att göra-lista". ;O)



Här är ett litet stileben med julevangeliet på lappen under. De följande bilderna är fina saker som jag nyss fått av min hemlige vän i swapen Vita Gåvor! Tusen tack för det!






Ha det så bra ikväll! Vi ska på bjudning... det ska bli mysigt!
Kram på er alla!

lördag 25 december 2010

God Jul

Hej söta ni och en riktigt god jul på er alla!


Vips, sa det... och julafton är över! =) Tiden rusar verkligen när man har roligt. Här sitter man nu framför datorn, glad, nöjd och mätt, men också ganska så trött! Nu infinner sig vilan efter allt ståhej. Det ska bli mycket skönt! I julklapp fick jag bland annat en engelsk kostymfilm á la Stolthet och fördom som jag längtar efter att sätta tänderna i.

Det var också två mycket trötta men glada små gullungar som snabbt somnade i sina sängar när vi kom hem! Jultomten kom ju på besök och fina klappar öppnades. Jag skrattade så dant åt våra son J, fem år, när han förväntansfullt stod i fönstret och just fick syn på tomtelyktans sken. Jag sa då: -Nu är du väl allt spänd va? Vilket på han snabbt svarar: Nej, chockad!!! =)

Så här ser det ut, på några ställen, just nu i vårt hus:


Allt är så skönt och mysigt! Maken sover redan.... men jag måste nog ta och njuta en stund till!

Vi ses imorgon!

Kram och god natt!

tisdag 21 december 2010

Vinnare i tävlingen om Anna Ö´s berlocker

Hej!

Den här tävlingen fick tyvärr gå lite snabbt för att vinsten skall ha en chans att komma fram före jul så redan nu är vinnarna dragna! =)

Dragningen gick till på följande sätt att ni som valt att vara med i tävlingen fick fysiska "lotter" med ert namn på. Några av er fick tre-, några två- och några en var. Dessa drogs sedan inom varje önskesmycke. Så ni som helst ville ha bulle, faightades om den och ni som ville ha kringlan faightades om den. Ni som inte skrivit vilken vinst ni ville ha, eller kunde tänka er båda, hamnade slumpmässigt under det ena eller andra smycket.

Nu över till vinnarna!

Vinnaren av berlocken "Bulle" blev:


Hjärtero!!!


och vinnaren av berlocken "Kringla" blev:


Maritta!!!


Supergrattis till er båda!
Hör gärna av er direkt till mig med era adresser, så ska jag se om det går att ordna så att ni får smyckena före jul! Annars kommer de ju till er så fort det går.

Till er andra så får jag säga: Tack för att ni var med och bättre lycka nästa gång! För under 2011 blir det fler tävlingar här på bloggen! Hjärtligt välkomna att vara med då!

Kram
Victoria

söndag 19 december 2010

Granen står så grön och grann...

Hej!

I dagarna två har det putsats och fejats här hemma! Sofföverdrag har tvättats, både en och två gånger ( pg a en liten "flickläcka") ;O), damsugaren har gått varm och jag har sprungit maraton i trappan, upp och ned. Det är klart lite jobbigt, men mest kul! Speciellt när man glad får sätta sig ned i den nytvättade soffan med en kopp varmchoklad i handen och bara njuta av allt det fina och juliga. Nu i eftermiddag tog vi in granen och klädde den. Det blev så härligt ljus i rummet! *myyys* Det blev faktiskt ingen "köpegran" i år heller... maken hade haft korpgluggarna öppna redan i september och sett den här granen. Den blev faktiskt inte så dum! Liknar kanske lite en gran tagen ur Pettson och Findus?!.... =)



Idag har vi också tittat på underbara gamla julkalendern Sunes jul och den gamla 80-talsfilmen "Trolltyg i tomteskogen". Det är så kul när de gamla filmerna och serierna från barndomen kommer ut på dvd.

Visst är det konstigt att hur man än försöker att planera allt, så blir det alltid i sista sekunden så här före jul! Årets julkort gick på lådan dagen efter "sista julfrimärkesdagen" och paketet till Vita Gåvor-swapen hamnade på posten dagen efter "skickdatum". Jag hoppas dock att dessa ska komma fram i tid till jul i alla fall. Alla paket är heller inte inhandlade, men som tur är så är det ju några dagar kvar! Sådant här får dock inte ta allt för stor plats i tillvaron, utan det måste finnas rum för vila och njutning också, eller hur? Jag ska därför nu ta och sätta mig och läsa en stund framför brasan och försöka att bara njuta! Hoppas att ni också har fått njuta idag!

Glad fjärde advent på er alla! Missa nu inte att imorgon är sista dagen för tävlingen om berlockerna från Anna Ö, här under.

Kramis!

fredag 17 december 2010

Tävling

Hej!

Här kommer nu årets sista tävling och en chans för er att vinna en julklapp till er själva eller till någon som ni tycker om. Den här omgångens vinster är ett par söta berlocker/hängsmycken i silver av designern Anna Örnberg.


Vinst 1: Kringla

Vinst 2: Bulle



För att ha chans att vinna en av dessa två berlocker, kringla eller bulle, så ska ni göra så här:
För 1 st lott: Gå in på Annas hemsida: AÖ-silver och välj ut ditt favoritsmycke bland alla smycken. Skriv en kommentar här under inlägget och berätta vilket smycke som är din favorit. Du behöver inte ha en blogg för att delta i utlottningen. Heter du ett vanligt namn, så kan du döpa dig själv till ett alias, så blir det ingen förvirring om t ex tre stycken Annika är med i tävlingen. (Obs, det är alltså enbart hängsmycket "bulle" eller "kringla" som är vinsten!)
För 2 st lotter: Gör som ovanstående, men här behöver du ha en blogg. Länka till den här tävlingen på din blogg, så får du en extra chans att vinna!
För 3 st lotter: Gör som under 1 lott, men länka både till tävlingen och till AÖ-silver. Då får du möjlighet till tre lotter.
Skriv i din kommentar vilken som är ditt favoritsmycke på hemsidan, vilken av dessa två berlocker, kringla eller bulle, som du vill vinna samt hur många lotter du satsar på.
Tävlingen avslutas på måndag den 20 dec. kl. 23.59 och får två vinnare! En av varje berlocksort.
Lycka till!
Kram!

Tidning!

Hej!

Fotokursen igår gick alldeles strålande! Syrran och jag hade vip-lektioner av vår kusin T som är en otroligt duktig pedagog och fotograf. Vi får väl se om mina framtida bilder här på bloggen blir extra snygga nu efter det här! ;O)

En annan som tar mycket fina bilder är en kille som heter Peter Olofsson. Han jobbar på en lokal tidning som vi har här i trakten och igår fick jag vara med i den tidningen! Det var jättefina bilder som han tog hemma hos oss. Här får ni se tre av dem:







I och med tidningen så är det flera av er läsare som har tillkommit pga ni har läst om mig, och ni är så klart jättevälkomna hit! Det är förstås även ni andra som är nya här! Jag uppskattar er alla så mycket, både nya och gamla! Var inte rädda för att lämna en kommentar om ni vill, det tycker jag är extra kul!
Senare idag blir det en ny tävling här på bloggen! Då kan ni tävla om fina halssmycken/berlocker från designern Anna Örnberg. Hjärtligt välkomna att vara med! =)
~♥~
Ha det så bra!
Kram!
~♥~

onsdag 15 december 2010

Den gamla lådan

Hejsan!

Idag är det äntligen en dag av vila! Min hektiska period på jobbet är nu klart och jag är ledig! =) Men när jag blickar ut över hemmet, så ser jag att det finns en hel del städning att göra... det ska faktiskt bli riktigt skönt att gå runt och "pula" lite här hemma. I eftermiddag ska vi (barnen och jag) hem till en väninna och fika lite. Sedan bär det av hem till mina föräldrar, för barnen ska vara där när jag ska gå på en fotokurs och lära mig mer om min nya, fina, efterlängtade kamera! Det ser jag fram emot! =)



I somras hittade jag ju en fin gammal låda i ett uthus och nu har den blivit till ett litet stileben här hemma. Jag älskar gamla saker, silverbestick, spetsar m.m och de blir så fina i den här lådan eller hur?!








Jag avslutar dagens inlägg med en bild från hallen. Där har jag ställt en pyttegran på hallbordet, det är så sött. Ja, nu är det alldeles snart dags för den stora granen att göra entré, men den blir inte lätt att hitta ute på markerna med all den här snön! Det får nog bli en "köpegran" i år i stället.


Ha det så gott, så hörs vi snart igen! Det drar ihop sig till en ny tävling här på bloggen, där ni kan vinna vackra halsbandsberlocker från Anna Örnberg!

Kram Victoria

måndag 13 december 2010

Kalashelg



Hej hopp och glad Lucia på er alla!

Här går livet i 180 i ett par dagar till, men sedan så infinner sig äntligen julefriden!

I förra veckan var jag i Stockholm en sväng och det var jättemysigt att gå runt där, men efter dådet i förrgår känns det mest bara olustigt att man gick just där bara två dagar tidigare. Det är verkligen skrämmande!

I helgen har det varit fullt upp med fester och kalas! I lördags firade vi sonens födelsedag ännu en gång, med några som inte varit hemma på själva födelsedagen och igår hade vi en stor del av min släkt på mammas sida på besök, det var också jättemysigt! 17 personer var vi då!
Min kusin T. tog den här fina bilden på gårdagens dukning:




Tack alla ni som kom och förgyllde dagen!
Så här blev Johannes barnkalastårta! Det var Spindelmannen för hela slanten! ;O)

Nej, nu är det dags att köpa ett par julklappar och sedan ska jag till barnens förskola för att titta på deras luciatåg! Myyyys!

Vi hörs snart igen!

Kramis!

onsdag 8 december 2010

Vita gåvor - jul

Hej alla!
Just nu sitter jag på ett hotellrum i Stockholm och skriver mitt inlägg. Jag ska snart springa gatulopp (shopping) i några timmar, det ska bli riktigt kul!



Just nu håller en ny omgång av Vita gåvor på och jag måste meddela min "hemlige vän" vad jag tycker om för julsaker. Jag har tidigare år skrivit en del om vad jag gillar, men jag kan komplettera lite här till dig.
Min jul blir en blandning av franskt, vitt-beige-brun och skandinaviskt vitt med lite rött o grönt. Jag älskar båda stilarna och får ha dem lite på olika ställen i huset. Hur jag än försöker göra julen vit så kommer det alltid någon liten röd detalj som vill hoppa fram. Hur jag än bläddrar i Jeanne D´arc living och försöker få till ett härligt stileben så är det en liten Carl Larsson-gubbe som sitter på min axel och vips ser det ut som ett svenskt gammalt hem igen, med lingonkransar och rödrutiga band. ;O) Jag älskar verkligen julen och har nog adventsljusstakar i varje rum. Jag använder mig också av små granar, blomsterarrangemang, mistlar, kransar, och lite röda detaljer till allt det vita. Jag har nästan inga tomtar, det var några år sedan som de fick ligga kvar i lådan... jag har inte riktigt velat ha dem framme. Däremot är julkrubban, några änglar och figurer från "Maileg" mycket välkomna. Vill min vän ge mig något därifrån så lär jag nog inte bli ledsen. ;O) Jag dras också till kulor i fattigmanssilver och saker i brun plåt eller zink. Jag tycker också om små skyltar där det står God Jul osv.
Jag hoppas att du, med hjälp av bloggens tidigare inlägg, kan se min stil. Lycka till!
Kram Victoria som nu drar på stan! =)

lördag 4 december 2010

Vinnarna i tävlingen!

Hej!

Den här dagen flög iväg fortare än jag hade hoppats, men jag ska i alla fall inte svika er när det gäller de tre vinnarna i tävlingen som jag har lovat att avslöja senast idag! ;O)

Vinsterna är skänkta av Anna med butiken Present och dekor i Osby. Hon har både en fysisk butik och en webshop. I butiken finns både inredning och allt du kan tänka dig som gäller bakning av tårtor, muffins etc. Gå gärna in på hennes hemsida och låt dig inspireras!


Vinnare av zinkhuset blev:
Teres med bloggen "Lantligt i smultronbacken" !

Vinnare av det här setet med grejer blev:
Mimmi med bloggen "Zink och vita ting"!

och slutligen, det vita korset går till:

Mia Mariann (har ingen blogg)


De både tröstprisen: Julkortspaket från Lina Gardelid går till följande två personer:

Heaven and earth och Hemma hos Millan!

Ett stort grattis till er och tack till alla som var med i tävlingen! Vann ni inte denna gång så får ni hålla utkik efter nästa tävling! =) Ni som har vunnit får gärna maila mig era adresser så att jag kan skicka gåvan till er!

Imorgon är det födelsedag här hemma! Då fyller vår älskade J. 5 år! en stor dag för en liten pojke! Hi hi!

Kram!

fredag 3 december 2010

Äntligen dags för pyssel!

Hej!

Nu har det varit ett par dagar där jag faktiskt har hunnit med lite pyssel! Varje gång jag t ex sätter mig vid symaskinen så tänker jag "Varför gör jag inte det här oftare! Jag älskar ju det!" Det började med att sonen kom och sa att han ville ha en ny julstrumpa... den han hade haft de senaste åren var min gamla som faktiskt är i lite tjejigaste laget! ;O) Den får nu Linnea ta över och Johannes fick en som passar in i hans lite "marina" tema på rummet. Han blev nöjd och det var ju tur...


Igår började jag fundera på vad barnens skulle ha på huvudet på lucia när de ska vara pepparkakor i luciatåget. Då fick jag mig ett ryck och stack till tygaffären där jag köpte lite brunt filttyg och vlieseline för att göra mössan extra stadig. Så här coola blev mössorna... det fina vita kristyr-bandet hade min mamma i gömmorna! Jag blev jättenöjd.... Toppen ska skrynkla så där... jag satte till och med en tråd från toppen på insidan och drog ned mot nederkanten där jag fäste den för att få ett härligt, permanent skrynkel! =)



Söt och go´ som en pepparkaka!

Kvällen avslutades hos Anna på Present och dekor i Osby, där jag och några till fick lära oss att göra marsipanfigurer av lite olika slag. Det blev en julnalle och en gris. =)




Sicken latpåse! Så skulle man vilja ligga ett tag!

Men idag är det ingen rast och ingen ro! Imorgon är det barnkalas här hemma och på söndag fyller sonen redan 5 år! Jag kan knappt tro att det är sant! Men som tur är så har ju varje ålder sin härliga charm!

Jaha, det får bli allt för idag! Dags att gå tillbaka till ballonger och spindelmannentårtan som är önskad! Gulp! Vi får väl se hur den blir.....

Kramis!
P.s Idag eller imorgon hoppas jag att jag hinner kora vinnarna i tävlingen samt att jag kommer att lägga ett inlägg om mina önskningar inför Vita Gåvor-swapen som har kört igång med temat jul! D.s

onsdag 1 december 2010

Advent i köket!

Hejsan!

Oh, vilken vacker dag det är idag! Solen skiner och massor av snö och frost! Visst är det kallt så fort man sätter näsan utanför huset, men det är helt okej!

Jag måste ju först berätta för er vad jag hittade på med syster Lina och två av våra kusiner i söndags! Först sjöng jag ju på en adventskonsert och det gick jättebra, när jag sjöng och tittade ut genom kyrkfönstren så föll snön så vackert. Det var stämningsfullt...
Men sedan började jag att gruva mig lite för den där snön, vi skulle ju åka rätt långt den där dagen. Först hämtade jag upp alla inblandade och så åkte vi i väg. Vi började vid vackra Bosjökloster nere i Höör, där det var julmarknad. Det var helt underbart där, riktig julstämning! Sedan åkte vi till Kristianstad, vi hade verkligen tur för det var först när vi kom dit som det riktiga snöovädret kom. Vi tog en runda på stan för att få lite julskyltningskänsla och det var verkligen som att gå runt i ett vykort. Snön föll tätt, tätt med ljusen och de vackra husen i bakgrunden.

Som tredje stopp på vägen hade jag valt att vi skulle spendera kvällen hos min moster och hennes man, den ena av kusinernas föräldrar. De bor i ett jättesött korsvirkeshus på landet, men innan vi kom dit så var det rätt så illa med vädret. Det hade börjat storma mitt i snöandet och det snöade helt på tvären. Det hade också blåst ut stora mängder snö från åkrarna som lagt sig på vägen. Vi kunde inte alls se den lilla skylten som talade om att vi skulle svänga! Det var med viss oro i kroppen som jag parkerade bilen... jag tänkte i mitt stilla sinne, att vi nog skulle få tillbringa natten där. Inte nog med att det blåste och snöade, hör och häpna, så åskade det också! Det har jag aldrig varit med om på vintern! Hur märkligt som helst! Himlen blev alldeles blå av ljuset. Det var dock skönt att komma in i stugvärmen... sååå mysigt! Min moster och hennes man hade tänt två härliga brasor, de hade julpyntat och spelade julmusik! En perfekt avslutning på kvällen den första advent! Och vi kom hem också! ;O)
Tack kära B och L för gästfriheten och tack L, S och T för en underbar dag tillsammans!

Här hemma har jag inte hunnit färdigt riktigt, men i köket börjar det ändå se ganska så bra ut. Det var ju tur, för idag kom de från en lokaltidning för att ta några bilder och skriva om mitt bloggande! Kul! Det blev nog några användbara vinklar i alla fall! ;O)












Ja, det får bli allt för idag! Nu ska vi ut i snön ett tag, barnen och jag!
Vi hörs imorgon igen!
Kramis!
P.s Idag är det sista chansen att vara med i tävlingen här på bloggen! Klicka på ljushuset här till höger så kommer du till tävlingen! D.s

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails