måndag 28 juni 2010

Härliga sommardag!

Hej!

Nu har verkligen sommaren kommit på riktigt! Ute är det 25 grader varmt och inte ett moln på himlen! Igår hade min lilla familj, min syster och två av våra kusiner en underbar dag. Vi fick in hur mycket sommar som helst under dagen!

Ett litet bordsarrangemang. Flickan är nyinköpt på Blomsterlandet faktiskt!..

.... även rullen med spets kan ni hitta där.
Först på morgonen så cyklade jag drygt en halvmil genom åkrar, skog och ängar. Där fick jag både se kor och hästar. Kl. 13 kom gästerna och vi grillade och åt glass! Efter det bar det iväg till en sjö och där satte vi i motorbåten och åkte ut till en ö. Där fikade vi lite och några tog en tur med vattenskidorna. Jag har fortfarande aldrig provat.... undrar när jag ska våga?! ;O)

Idag är det höskörd hos mina svärföräldrar, då väntar hölassen för barnen ikväll! Mysigt!
Hoppas att ni har det bra!
Kram Victoria

fredag 25 juni 2010

Glad midsommar!

Hej!

Idag vill jag bara önska er en riktigt härlig och varm midsommarhelg!

Här nere har vädret varit underbart hela dagen och vi har varit iväg och dansat med barnen i en fin Hembygdsgård. Mina föräldrar har också varit med och det har blivit både sill och jordgubbar som sig bör! =O) Imorgon blir det en lugn dag här hemma och på söndag blir det en härlig grillfest här hos oss tillsammans med syster + pojkvän samt två av våra kusiner! Jättemysigt!


Här är vår lilla söta L. idag!

Jag måste ju bara få säga något om förra veckans härliga kungabröllop också! Det går att summera det hela med ordet Underbart! Jag satt bänkad framför teven i princip hela dagen och bara myste. Det är så härligt att de är så kära! Victoria var underbart vacker och hela bröllopet var som en enda stor smällkaramell! De kommer att bli så lyckliga tillsammans! =O)

Kram på er alla!

lördag 19 juni 2010

Victoria och Daniel

Hej!

Vilken härlig dag det är idag! Det känns verkligen som att det är bröllopskänslor i hela luften och jag blir lite nostalgisk när jag tänker tillbaka på vårt bröllop för nästan precis tio år sedan. Det lite lustiga i sammanhanget är ju att vi är namne med det blivande kronprinsessparet och redan då red vi på det kungliga temat. Några dagar efter vår förlovning så skrev skvallerpressen om en hemlig förlovning mellan Kronprinsessan och en Daniel, men den gången var det Daniel Collert som avsågs. Nu tio år senare så är det en ny Daniel vid hennes sida, som vi alla vet.
Det jag med säkerhet vet, är att namnen passar jättefint ihop och vi är lika lyckliga nu som då! En liten prins och en liten sessa har också sett dagens ljus under dessa underbara år tillsammans.

Vårt program såg ut så här:

Två av melodierna spelades på underbar nyckelharpa!

Brudbuketten:

Bröllopsbilen:


Klänningen:


Tiaran:

Nu är det spänd förväntan över att få se hur vårt fina Kronprinsesspar kommer att se ut idag!
Jag önskar er all lycka och allt gott!


Bild: Pontus Lundahl, Scanpix

Kram Victoria

fredag 11 juni 2010

Vår kakelugn är klar!


Hejsan!

Igår blev den äntligen klar!!!! Vår nya, fina kakelugn från Cronspisen! Inga fler värmefläktar på nedervåningen i vinter, som det var den föregående.... 23 grader på ovanvåningen och 16 grader på nedervåningen när det var som kallast! Brrr! Vi har vattenburen elvärme i huset och det har kostat den här vintern kan man väl lugnt påstå! Men det har vi ju inte varit ensamma om... det har varit en tung vinter för många.



I vilket fall är vi hur nöjda och tacksamma som helst! Den är verkligen urvacker och väldigt effektiv. Supertack till Johan och Eldabutiken i Växjö samt de duktiga hantverkarna Andreas, Claes och Kenneth. Det visade sig faktiskt att en av hantverkarnas sambor brukar vara inne, här på min blogg med jämna mellanrum, det gjorde mig lite lätt generad men väldigt glad så därför hälsar jag lite extra till Emelie.... TACK för att du är en trogen läsare! =)


Det känns lite konstigt när man pratar med människor som man inte känner, men som känner till ens blogg, det är verkligen spännande! Och visst undrar jag vilka ni alla är som besöker mig med jämna mellanrum... Några lämnar ju avtryck... och några gör det inte, men är så klart lika välkomna ändå! Det hade dock varit roligt om ni hade velat skriva en liten hälsning till mig i just det här inlägget, så att jag vet att ni finns! =) Men det är såklart frivilligt!



Jättekram och tack till alla mina läsare, jag är så glad att ni vill besöka min blogg!

/Victoria

måndag 7 juni 2010

Rosenknoppsresa

Hej hopp!

Idag tänkte jag visa lite bilder från vår resa till Nordvästra Skåne. Det var i lördags som fyra av oss Rosenknoppar (trädgårdsföreningen) åkte till Trädgårdsdagarna där.

Här är några av de underbara saker som fick följa med mig hem!

Första stoppet på vägen blev Sofiero i Helsingborg.

Först tittade vi på olika vackra Rhododendron. Jag är egentligen inte så förtjust i dessa i normala fall, men jag får tillstå att jag ändrade mig lite i alla fall. Denna "Silberwolke" var jättefin!

I parken har de också en underbar utställning om figuren Maja!


Jag har alltid varit oerhört svag för Lena Anderssons teckningar och böcker, så för mig blev det verkligen en upplevelse. Drömmer ibland om att få skapa sådana här små barnboksvärldar själv.

Majas alldeles egna växthus...

... och hennes lilla trädgårdsodling.


"Här sitter jag och tänker det kan ni väl förstå, för någonting på I är inte lätt att hitta på,
men om ni skulle fråga mig så kan jag faktiskt två! Iris som är gula och Iris som är blå!"


Under skrivbordet låg den söta Herr Kanin och tog sig en lur.



Här är Majas rum:


Och en utställning...

En av favoritbilderna:



Vidare bar det av, via Ulla Mohlins trädgård och en av Rosenknopparnas föräldrar, till Munka Ljungby och den underbara butiken/webbutiken Bostället, Sköna ting! Där kunde jag ha ruinerat mig, men jag lyckades lägga band på mig. Den vackra fågelburen här ovan blev en lite försenad födelsedagspresent från maken! Jippiii!


Det här växthuset säljs via butiken och kan beställas och få det uppsatt där hemma!



I butiken har de inte bara trädgårdsrelaterade produkter utan även lite annat fint.

Här är den nya "svarta" baksidan!

Resan avslutades hos Rosenknoppen Helen, med hennes underbara trädgård.




Vilken dag vi har haft! Tack ni alla som var med och ni som bjöd på er gästvänlighet under resan!
Kram Victoria

fredag 4 juni 2010

Den blomstertid nu kommer

Hej söta ni!

Ohh, vad det är vackert ute nu! Riktig sommarvärme och den ljuvligast blomsterprakt! Avslutningstider i dess rätta skepnad! Jag är inte riktigt framme vid avslutning för egen del utan har ytterligare tre veckor kvar innan det blir ledigt på riktigt.

I dag ska jag måla utemöbler och handla en liten picknick till morgondagens resa tillsammans med Rosenknopparna, vår lilla trädgårdsförening. Det ska bli så härligt att få komma iväg och låta sig inspireras. Vi ska bl a åka till Sofiero i Helsingborg, Ulla Mohlins trädgård i Höganäs samt Bostället, Sköna ting i Munka Ljungby. Längtar....

Här följer lite härlig blomsterprakt både ute och inne...





Ljuvliga, ljuvliga äppelblom...




Här om dagen stannade jag till på Rusta i Växjö och kunde inte motstå denna lilla söta "picknickbänk" för barn. Mina två små, 2 år och 4 år, är i perfekt ålder för denna lilla söta sommarmöbel med parasoll. Endast 499:-!


Kram Victoria

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails