tisdag 20 april 2010

Sovrum och nyinköp (igen)

Hej mina goa vänner!

Nu blev det långt mellan gångerna igen, men här kommer i alla fall ett nytt inlägg. =)

Ohhh, vilken hjälp jag har fått av min kära mor de här två senaste dagarna! Hon har tagit hand om barnen, lagat mat och strukit kläder medan jag har röjt och röjt! Det behövdes verkligen efter den här vintern när man nästan har bott som i ide här i huset. Vilken lättnad! Nästan som man flyger... ;O) Tack mamma!

Men just som man tänker att vintern äntligen är slut så kommer det mer snö!!!!! Jag blir tokig! Utanför ligger det nästan två centimeter snö och vi bor ändå i norra Skåne!!!! Ja, ja den blir ju i alla fall inte långvarig! ;O)

Usch! Igår hade vår son, fyra år, verkligen änglavakt... han var i köket själv på kvällen och skulle leta efter lite ritpapper som brukar ligga i vår köksö. Jag vet inte hur han bar sig åt, men rätt som det var så hördes det ett rejält oljud och vi rusade ut i köket. Där stod lille J och grät uppträngd mot diskbänken... hela köksön har fallit mot honom men lådorna tog emot så att den inte tippade över helt utan stod lutad in mot honom utan att nudda honom!!! Troligtvis hade han dragit ut samtliga lådor och ev. klättrat upp på en av dem för att se i de översta lådorna... och ön är inte fastförankrad i golvet då det är värmeslingor där! Gissa om vi hade en stor klump i magen innan vi fick ut pojken ur röran och kunde resa upp ön igen. Tack gode Gud för beskyddet! Det får bli mottygder i ön så fort det bara går! Puh!

I tisdags var jag i Ullared och hittade som vanligt lite godbitar, bland annat ett par gardiner som ni får se i ett annat inlägg. Här följer några nyheter:


Det lila överkastet köpte jag för 299:- på Gekås! Jag tycker det blev fint på sängen!


Här är en detalj från sovrummet... en lång ranka som jag bundit ihop till en härlig krans!



Den här söta lampan med skärm har jag också köpt på Gekås i Ullared!



I helgen var jag på lite loppis och då fyndade jag den här silverljusstaken för 20:-!!! och det fina tårtfatet, också i silver, för 79:-

Ett annat fint tårtfat hittade jag i butiken Di Moda i Växjö! Det är det här i glas! Nu har jag helt plötsligt två tårtfat...jag som nyss inte hade något! ;O)



Jag måste också visa vad min goe make ordnade med härom dagen! Vi skulle ha gäster på kvällen och vi gick runt på Ikea på dagen... D. letade förbrilt efter nya dessertskålar, men hittade inga... då kom han gåendes med fyra syltburkar istället! -Va? Ska du göra sylt?, sa jag. -Nej, jag tänkte lägga efterrätten i dem, sa han då.... och så här mysigt blev det! Visst är han påhittig min man???


Hoppas att ni alla har det bra och ni inte är drabbade av vulkanaskan...
Kram Victoria

söndag 11 april 2010

Lite från köket

Hejsan!

Idag bjuder jag på några bilder från vårt kök! Men det blir tyvärr bara halva den här gången för själva köksdelen är full av disk! ;O)

Här är tallrikshyllan och den härliga avlastningsbänken. Ifall ni skulle vilja snickra någon av dem så finns de beskrivna i boken "Inred ljust och lantligt" av Anna Örnberg.


Ett litet stileben.


Vår glasade del med matbordet. Tillfälligt står strykbrädan där, men snart blir det bättre plats för den där den ska vara, i tvättrummet! ;O)

I fönstren brukar det alltid finnas många Mårbackapelargoner... men just nu är de flesta på tillväxt efter en omplantering och en nerklippning. I köket finns det i alla fall en som sprider mycket vårglädje!

Där ute försöker jag att plantera lite på helgen! Den här gången blev det en hink med underbart söta penséer i. Jag älskar de här lila och blåa som ser ut som violer!

Ha en härlig vecka tills vi ses här näst! På tisdag åker jag en sväng till Ullared! Då får vi se om det finns några lantliga små läckerbitar där!

Kramis!

lördag 10 april 2010

Nytt och sött

Hejsan!

Den här gången har jag ju lovat er att visa vad jag köpte när jag var på Fridas gård i påsk! Det ska jag göra också, men nu i veckan blev det även ett besök på Änglabacken i Växjö och då blev det lite till! Gulp! ;O) Här kommer det:


På det här skåpet så är nätklockan nyinköpt på Änglabacken, liksom det härliga korset på ljuset. Den lilla glasflaskan och kortet på flickan är köpt på Fridas gård.


Här är två närbilder....

På bordet i köket står det ett fat med lite småsaker på och då är det glasklockan som är ny.
Visst är det härligt när solen börjar skina in genom fönstren? (Ja, förutom att de är skitiga så klart) ;O)


Den här härliga tvättklämsburken kunde jag inte låta bli att köpa när jag var på Fridas gård. Jag tycker att den är så fin med sina präglade bokstäver "pinces à linge" och det fina handtaget med en liten krok som gör att man kan hänga den på tvättlinan!


Inte heller de här söta barnbilderna kunde jag motstå på Fridas gård. Visst är de ljuvliga! Nu sitter de lite varstanns här hemma och tittar fram!




Även där ute vill man ju ha fint och då hittade jag den här underbara stenkrukan på Änglabacken! Den kostade endast 119:-!

Sådana här söta skyltar säljer de på Fridas gård... och med den vill jag bara säga:

Vi ses snart igen!


måndag 5 april 2010

Annandag påsk

Hejsan!
Här sitter jag nu efter en härlig påsk! Tyvärr börjar jag känna mig mer och mer frusen och lite olustig i kroppen... hoppas inte att det är sjukdom på gång bara! =O(

Påsken har gått fort, men vi har ändå hunnit med en hel del. I torsdagskväll hade vi en familj på besök och barnen hade påskäggsskattjakt! På fredagen blev det en härlig dag med D.s familj och på lördagen en riktig "slappedag" med lite förberedande trädgårdsarbete! Det är så underbart att lyfta på löven och se livet spira där under! =O)

Igår, söndag, bar det av mot sydskåne och årets konstrunda! Tyvärr var vädret riktigt dåligt, iskallt och regnigt! Men det fanns ett par solskensstopp på vägen. Första stoppet var som en dröm.... Jag hade övertalat min underbare make att vi skulle åka om Trelleborg och butiken "FRIDAS GÅRD" som ju också finns som webshop! Gissa om jag blev lycklig när jag såg att de skulle hålla öppet i påsk! Butiken är bedårande... den ligger på landet utanför Trelleborg och är inte så jättestor... men fullproppad av himmelska varor. Det som är smart är att det på hyllorna oftast bara finns en, eller ett par saker av samma sort framme... det gör att en mängd varor får plats och man blir såååå sugen på att handla och det gjorde jag också... lite grand i alla fall! Det får ni se i nästkommande inlägg!

Färden gick sedan till plantskolan Åbergs, utanför Ystad! Där fanns det mycket redan nu, men tyvärr var det inte så många minuter som vi fixade att vara där! Det var så kallt och ruggigt!

Näst sista stoppet för dagen var i Bollerups konstborg. Där hade min syster, Lina på gården, sin tavelutställning. Hon hade verkligen åstadkommit många fina tavlor som hon visade upp. Här följer några:


Tavlan "Alae" (vingpar) 140x120 cm, såldes nästan direkt!

Här är några andra av Linas tavlor och reproduktioner...
kvällen avslutades med en härlig festmåltid hemma hos mina föräldrar!

Nu över till några påskbilder här hemmifrån:
Söta Maileg-kaniner i fönstret

Vackra vårtulpaner med fjädrar i.


Ett par påskkycklingar från min barndom

Och avslutningsvis en bild på mig som påskkärring 1975
Jättekram på er alla!

fredag 2 april 2010

Glad Påsk




Glad Påsk

alla mina goa vänner!

Kram Victoria

med familj! =O)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails