lördag 27 mars 2010

Givet stopp på Konstrundan, Österlen, 2010

Hej alla goa vänner!

Oj, nu har det varit en period med mycket och göra... det märks, om inte annat, här på mina inlägg! Ja, man får väl helt enkelt acceptera att det är så här i perioder!

Våren har nu anlänt på riktigt och med den de flesta vårfåglar! Bofink, Morkulla, Sädesärla, Trana, Rödhake och Stare har vi bl.a hört de senaste dagarna. Underbart!

I landen så sticker det nu också upp lökar! Man kan knappt tro att världen ska grönska om bara några veckor! Jag har planterat om och klippt ner mina pelargoner samt vårstädat lite i trädgården. I dag var jag och handlade lite härliga vårblommor till krukorna, men planteringen kom av sig i alla störtskurar och det åskväder som vi har haft här idag! Det var något helt annat igår när det var 15 grader varmt och vi tog årets första cykelrunda hela familjen.

Om bara några dagar är det påsk! En underbar högtid med glada färger och blommor. Det kommer nog att bli ett och annat inlägg här då kan jag tro! =O) Välkomna tillbaka!


Min syster, Lina Gardelid, vill också hälsa er alla hjärtligt välkomna till hennes konstutställning i påsk! Hon ställer ut i Bollerups konstborg (Skåne), tillsammans med andra konstnärer och hantverkare. Så ska ni ut på "Konstrundan, Österlen" i år så tag en sväng ner till Ystad-, Tomelilla-, Simrishamnstrakten där Bollerups konstborg ligger. Öppettider: Långfredag, Påskafton och Påskdagen 10-18, Annandag påsk 10-16. Vill ni se en tjuvkik från hennes nya alster så gå in på Linas blogg:" Lina på gården "och titta!



Ha en fortsatt skön helg!

Kramis!

lördag 20 mars 2010

Nya, unika, underbara smycken!




Nu är Anna Örnberg i hetluften igen! Det finns nog inget stopp i denna fantastiska mångsysslare! För ett par inlägg sedan så presenterade jag hennes nya inredningsbok som kommer om en dryg månad (3:dje maj) och nu kommer det underbara nyheter på hennes smyckeshemsida http://www.aosilver.se/ också!
Hjärtanen är gjorda från gamla, fina porslinssaker och det finns inte ett enda hjärta som är helt likt den andra! Hittar man sin favorit så får man vara snabb, för först till kvarn gäller! Det är redan strykande åtgång på de små "pärlorna".
I den undre raden presenteras några av de nya smycken som, många av dem, är inspirerade av sagans värld. Titta och njut! Verkligen något att önska sig! Fler av dessa fina nyheter finner du härhemsidan.
Åhh, nu märks det att våren står och knackar på... det regnar lite smått, snön smälter fort och det bästa av allt, FÅGLARNA har återvänt och sjunger hänförande vackert här utanför. Koltrast, Bofink, Gäss m. fl. samt små underbara snödroppar har verkligen bidragit till dagens vårkänslor. TACK!
I torsdags tog jag de första stapplande stegen (som vuxen) hos en sångpedagog! Och hjälp, vad roligt det var! Jag har alltid sjungit mycket och har även uppträtt i många olika sammanhang... men aldrig haft någon bra teknik. För min egen skull så vill jag bara få känna att jag har givit sången en riktig chans och det är därför jag unnar mig själv det här nu! Det är såååå roligt och Linda på Vocal Sense, som jag går hos är sååå duktig och snabb på att identifiera mina sångbekymmer! =O) Har ni inte allt för långt till Kristianstadtrakten (Skåne) så är det något jag varmt rekommenderar!
Ha en fortsatt mysig helg!
Kramis!

söndag 14 mars 2010

Liten ballerina har fyllt 2 år!

Hej alla mina goa vänner!

Puh, nu kan man andas ut efter att ha haft kalas i helgerna två. Vår lilla prinsessa har fyllt två år och det har maken med fast +31. ;O) De har samma födelsedag! D. har dock kapitulerat inför det faktum att det numera är vår dotter som får den största uppmärksamheten! ;O)

Att få fira en liten flicka på sin födelsedag är också ett stort glädjeämne för mamman i den här familjen, alltså jag! Min stora läggning åt rosa syns inte alls i temat för en sessas födelsedag, så ni som är emot att tjejer bara har rosa och killar blått kan pusta ut! Not! ;O) Gulp! Och inte fick hon flickrelaterade saker heller... bara ballerinakläder, vingar, trollspö, prinsesskrona, prinsesstält, dockkläder, Hello Kitty-väskor, kökstillbehör, smycken m.m och nästan ALLT i rosa! He he! Gästerna som har firat henne vågar nog inget annat, eller?! ;O)

Den här gången fick jag också tiden att göra en riktig drömtårta till lillan. Även den gick i rosa med lila och vita detaljer samt en liten häst av sockerpasta på toppen! Åh, vad det var roligt! Det är verkligen en ny hobby det här med tårtdekorering och det har jag Anna på AnnaH-Tårtdekorering att tacka för! Det är hon som har lärt mig allt jag kan! Och det ser svårare ut än det är! Hi hi!

Chokladmousse- och gräddtårta med marsipanöverdrag och marsipandekorationer. Bara hästen är i sockerpasta.

Dukningen gick i lila och rosa!

Det serverades också småkakor och chokladbollar.

Tulpanfrossan håller i sig!

En underbar Ranunkel blommar i fönstret.

Lilla L. fick riktiga ballerinaskor med lädersula från London av syrran. Helt bedårande!

Hela hon blev helt bedårande i skorna, ballerinakläderna, älvvingar och trollspö.
Maken fick en underbar låda fylld med kryddor!

Och jag fick en award från tre underbara bloggerskor:
Tess med bloggen Fru Ädel
Lotta med bloggen Mitt stugliv
och
Helene med bloggen Livets goda!
Tusen tack!
Jag har verkligen hur många som helst som jag skulle vilja ge den här awarden, men de flesta har nu fått den då den har gått runt ett litet tag så det känns lite mycket att ge den vidare. Hoppas att ni kan förlåta mig för det.
Och till sist över till melodifestivalfinalen. En besvikelse för min del då jag ringde som en galning på Salem Al Fakir. Jag tror tyvärr inte att Annas låt har den minsta chans i Eurovisionsfinalen även om hennes röst och utstrålning är underbar. Nej, Salems låt ligger på en helt annan nivå och hade troligtvis klarat sig bra i Norge. Min andra favorit är Darins låt som också håller efter många, många lyssningar.
Ja, vi får väl se hur det går för Anna! Har jag fel så är ingen gladare än jag!
JÄTTEKRAMEN!

söndag 7 mars 2010

Trädgårdsmässa och en stressig historia

Hej på er!

I torsdags åkte jag och min man på en liten tu-man-handresa till Malmö. Vi hade bokat in oss på de bästa platserna på bion "Avatar" i 3D och skulle sedan tillbringa natten på ett trevligt hotell.

Kvällen började med att vi kom iväg lite sent från mina föräldrars hus (de hade hand om barnen) då vår kille var lite hängig och sjuk. Vår tänkta middag för två, i Malmö före bion, blev snabbt till två tjugominutersburgare på Mc Donalds. ;O) Klockan blev tio i nio på kvällen och det var tio minuter till biostart. Glada i hågen lämnade vi fram biljetterna på Filmstaden i Malmö... men då tittar mannen lite bekymrat på oss och säger.... -Ni är på fel biograf mina vänner! Ni ska vara på biograf "Entré" dryga två kilometer bort i stan. VAAAA???!! Du skämtar... tänkte vi och svalde tungt. Vi hade ju så noga läst på våra biljetter och där stod så fint "Entré salong 1".... Inte BIOGRAF Entré!!!! Vi trodde ju att entrén var vid salong 1.

Biograf Entré är så pass nybyggd så att den inte står med på Eniro ens och hur skulle vi två lantisar kunna veta det???!!! ;O) Äsch, det var ingen annan råd än att ringa taxi. Det blev 8 minuters evig väntan på den och sedan blev det "bilstöldsfärd" i 180 minst! ;O) Taxichauffören var otroligt schyst och trampade verkligen gasen i botten. Klockan 10 över 9 gled vi ner i våra mittenfotöljer på biografen och var inte människor på flera minuter sedan... men tack gode Gud för bioreklam!!! Biofilmen var för övrigt fantastisk och mycket sevärd, framför allt i 3D! Vi fick alltså tillslut ett bra slut på kvällen.

På fredagmorgonen fick jag 1, 5 timme på mig att springa runt på stan! Jag började med underbara "Fiddeli och Konungen" men de hade stängt pga. renovering av elen. Suck! =O(
Då fick det bli Laura Ashley istället och där köpte jag en matta till lillans blivande rum. En rosa och vit-rutig!

Lite senare åkte vi sedan till en trädgårdsmässa: Skånska trädgårdars "Trådgårdsliv" samt Hus och hem-mässan som pågick samtidigt. Där fanns det mycket fint. Avslutar med några bilder därifrån:











I morgon fyller maken och dottern år. Då blir det paket på sängen!

God natt!
Kramis!

torsdag 4 mars 2010

Vita gåvor - presenten

Hej på er!

Igår låg det ett stort paket i min brevlåda och jag blev så glad så att det pirrade i hela kroppen! Det var mitt efterlängtade paket från Vita Gåvor! Och ännu mer spännande var det när jag såg att där fanns fimärken från Norge på det!!! I paketet låg ett annat paket... ett sött presentpaket!



Åhhh, vad glad jag blev när jag öppnade paketet! Där fanns ett jättefint mått i porslin, en underbar kökshandduk, en slickepott i matchande färg samt något som jag tror är en citruspress??? Rätta mig om jag har fel! ;O)
Tusen tack min hemlige vän!
Kramis Victoria

onsdag 3 mars 2010

Stort avslöjande: Ännu en ny bok på gång!



I går kom ett mail till mig.... I vår, närmare bestämt den 3 maj, släpps det en ny härlig bok på Bonnierförlagen av Anna Örnberg:

"Loppisfynd, arvegods, zink, rost, lite skavt och skevt med charmig patina … Shabby chic kallas den ljusa, lantliga inredningsstil som innehåller allt detta och passar lika bra i svenska hem som på den franska landsbygden.

I denna fantastiska bok finns en massa inspirerande bilder och roliga idéer, för såväl sommar som vinter, ute som inne. Även trädgårdens gröna rum kan inredas i shabby chic stil! Men framför allt innehåller boken handfasta tips och beskrivningar till hur du fixar de finaste detaljerna, skapar stilen och fångar stämningen. Anna Örnberg har rätta känslan för hur du ska göra det lantligt och mysigt hemma, hela året om!"

Releasedatum är alltså den 3 maj! Håll ögonen öppna och missa inte denna lilla skatt! Detta är Anna Örnbergs andra bok om den här stilen. Du har väl inte missat den första? Inred och dekorera ljust och lantligt.

Kramis Victoria

tisdag 2 mars 2010

Victorianska drömmar del 2


Hejsan!

Idag är det lite ögoninflammation här hemma, så det blir väl att vabba några dagar.
Vilket väder det är! Klarblå himmel och sol! Det har man inte sett på LÄNGE. =o)

I mitt förra inlägg så skrev jag ju att jag längtade efter att göra vårt sovrum lite victorianskt. Redan samma kväll började jag stöka om här hemma för att få till en så bra känsla som möjligt och lite bättre blev det allt! Jag fick ju ta det jag hade och det räckte ganska långt... det enda som jag längtar efter är ett nytt överkast och kuddar till sängen och en byrå. Just nu är det alldeles för mycket rosentyg i rummet! ;O) På sikt skulle jag också vilja göra rummet ljusare på väggarna... visst är det mysigt och ombonat som vi har det med grågrönt när man ska skapa sovmys... men jag älskar ju ljuset!

Välkommen att titta in en sväng...








Det var kul att ändra lite där hemma!
Kramis!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails