söndag 28 februari 2010

Victorianska drömmar

Hej igen!
Nu duggar inläggen tätt för en gångs skull! ;O) Det är nog för att det idag har varit vår i luften.. solen har skinit och snön droppar smältande ner från taken. Meterdjupet har nog halverats på ett par dagar. Jiiihooo!

När våren nu är i antågande så blir jag extra pysslig och börjar smida stora planer. Lilla L´s rum ska göras inom några veckor... men så fick jag också sådan längtan att göra om lite i vårt sovrum som aldrig har hunnit bli riktigt färdigt. Tankarna började formas för ett par veckor sedan när jag och maken satt och tittade på ett gäng med kostymfilmer. De utspelar ju sig på 1800-talet och när jag då såg vissa interiörer så var det klippt! Jag vill göra vårt sovrum i Victoriansk stil!
Problemet är nu bara... var ska jag få tag i sådana överkast, kuddar och tyger? När jag tittar i Laura Ashley´s kataloger från 2006 och 2007 så inser jag att jag är 3-4 år försent ute! Titta själva: (men lite i samma stil finns ju kvar... dock lite i dyraste laget för mig) ;O)



(Alla bilder är fotograferade ur Laura Ashleys kataloger från 2006 och 2007)








Åhhh, visst är det underbart! Jag måste börja så smått redan idag tror jag! *Fniss*
Vet ni kanske några bra webbutiker som säljer den här stilen???
Kram Victorianska Victoria

lördag 27 februari 2010

Inför lillans kalas

Hej mina sötnosvänner!

Idag har det varit en sådan där förberedardag inför L´s 2-årsdag. Jag har beställt lite på nätet och knåpat ihop tårtdekorationen redan nu. (Tänkte inte att vi skulle äta upp den)

Mormor och morfar vill köpa ett lektält till lillan och det har vi beställt också. Drömmen hade kanske varit något av följande... men de kostar flera tusen! ;O)

Visst är de söta? Lite färre krussiduller kanske... men annars superfina!
När jag var i butiken Tusen ting (se förra inlägget) så hittade jag det här söta baksetet från Lisbeth Dahl till Linnea. Jag kunde givetvis inte motstå det och glad blev jag, för det var dessutom på rea!

Den här lilla söta galgen från Ib Laursen hittade jag också där!
Så här blev han... den lilla nalleponnyn som ska pryda lillans tårta! Den blev ju inte så dum för att vara första försöket! =O) Han är gjord i sockerpasta. Ni ska få se tårtan när den är klar om någon vecka eller så... det är verkligen en kul, ny hobby!


Ikväll hejar jag på Neo!!!
Kramis!

fredag 26 februari 2010

Rosenknoppsträff hos Nina och Tusen ting

Hejsan!
Som vanligt så flyger dagarna i väg och det är redan fredag igen! I söndags var jag hemma hos Nina tillsammans med vår trädgårdsförening Rosenknopparna och hade en jättemysig stund. Nina bjöd på thé med gammeldags scones och sockerkaka. Gotteligott! Vi pratade trädgård, smidde vår- och sommarplaner och bytte fröer. Jag hade tyvärr glömt kameran hemma och tog därför kort med min mobil. Dessvärre hittar jag inte överföringskabeln i nuläget.

Träffen började dock med ett besök i en underbar affär som ligger i Broby i nordöstra Skåne. Butiken heter Tusen ting och har en egen webshop här! Där handlade vi var och en lite olika saker. En helt underbar butik som jag rekommenderar varmt för er som har vägarna förbi. Här lånade jag Ninas kamera:

Visst är butiken underbar???






Tusen ting skulle få in många härliga nyheter fr o m mars så det blir väl till att snarast därefter ge sig dit igen! =O) Roligt att hitta en ny butik på så nära håll!
Kramis!

lördag 20 februari 2010

Åhhhh, vad snö!

Hej på er goa vänner!

Här kommer lite vinterhälsningar från ett djupvitt, supersnöigt, nordligaste Skåne och aldrig blir det mindre med snö heller! ;O)

Igår hade vi en jättemysig kusinträff. Min syster, jag och två av våra kusiner (som har hängt ihop större delen av livet) kom på en superbra julklapp till varandra den här julen. Vi bestämde att vi ska träffas (minst) fyra gånger om året och så ska vi, var och en, vara värd för en sådan gång. Igår var första gången och syrran var värd. Hon tog med oss på en härlig, guidad tur runt sin arbetsplats Ikea Communication (där katalogen, reklamblad, webben etc. görs). Wow, vad häftigt det var! Där har de bland annat Europas näst största fotostudio och alla lägenhets-/interiörbilder som ni ser från Ikea byggs upp och fotas där! Det var såklart strängeligen förbjudet för oss att ta några bilder, så det fick vi allt låta bli... men jag kan ju säga att det just nu fotograferas en miljö (ett sovrum med en dörr in till ett arbetsrum) som är SÅÅÅ fint! Jag bara smälte.... Ljusturkosa väggar, en vacker, vit dubbelsäng, ljusgrått trägolv och fina detaljer i vår stil! Tänk att de till och med får till ett riktigt sommarkvällsljus med hjälp av lampor. Jag ville knappt gå därifrån! Ljusterapi för min solsucktande själ!

När vi körde hem till mina föräldrar för att äta m.m så snöade det igen... precis som det hade gjort hela den dagen och sedan fortsatte det hela natten. På morgonen när jag skulle köra hem till D. och barnen höll jag inte på att komma loss ur all snön och det var ett mirakel att jag kom hela vägen hem utan att fastna. Det var knappt skottat någonstans!

Det här är ett av mina senaste secondhand fynd! Söt va?!

Här ser ni hur mycket snö det är på taken och istapparna hänger halvmeter-/ meterlånga. Vi har inte haft så här mycket snö här på minst 23 år sägs det.


Snön är lika djup som mina ben är långa! Ni ser här att vårt lilla äppelträd har stammen helt under snö! =O)


Den här lilla dagssländan sitter i ett arrangemang som min kompis Nettan gjorde till mig på vår senaste trädgårdsföreningsträff. Imorgon är det dags för en ny träff med "Rosenknopparna". Det ska bli jätteroligt!


Jag avslutar med en bild på en av de enkla, men goda bakelser som jag bakade till min lilla familj på Alla hjärtans dag. Det är bara en sockerkaksbotten som jag tryckte ut hjärtan ur och så dekorerade jag dem med grädde, strössel, silverkulor och en sockerkristyrdekoration.
Ikväll är det nog Darin som vinner! =O)
Ha det så bra, så hörs vi snart!
Kram Victoria

söndag 14 februari 2010

Alla hjärtans dag!

Ville bara säga puss och kram på Alla hjärtans dag!
Ni är så underbara och ni gör mig alltid så glad!
Jättekram!

lördag 13 februari 2010

Lite mer om Vita gåvor - önskelistan

Hej!

Ännu en vecka har gått och jag hinner typ ingenting! ;O) Jag lovade ju att göra en liten önskelista till Vita gåvor... och sent om sidor så har jag hittat några saker som jag tycker om. Kanske har min hemlige vän redan köpt något till mig, men om inte så får hon kanske några uppslag här:


Den här fina servisen säljs på Mixin.se och är helt i min smak!

Jag har ingenting i den ännu, men jag skulle gärna samla på den!

Här är tre av de nya burkarna från Greengate! Just de här är jag mycket svag för! Bilden är hämtad från Elsas hem.se

Den här underbara servetten är också därifrån!

Jag tycker också om förra årets lavender-ruta och lavender-dots från Greengate. Här ser ni "rutan" i en kökshanduk.
Andra saker som jag gärna skulle vilja ha är skålar, fat etc. i pressglas. Jag älskar också virkade små bakelser och skulle också gärna få riktiga tårtdekoreringsverktyg eller söta, romantiska formar då jag tycker mycket om att baka.
Hoppas att det här har varit till någon hjälp för den som ska handla! ;O)
Jag blir givetvis väldigt glad för vad jag än får! Det ska bli jättespännande!
Ikväll hejar jag på melodi nummer 1 och 6 i schlagern! De är bäst! Förra omgången blev det riktigt bra låtar som gick vidare... gillar Salems låt mycket... och låten Road salt som gick till andra chansen!
Ha en underbar alla hjärtans dag i morgon!
Kramis!

lördag 6 februari 2010

Vita gåvor och Schlagerfestival!

Hej på er mina goa vänner...
och tack för alla fina och uppmuntrande kommentarer som ni ger mig! Jag blir så glad!

Nu är det åter igen dags för swapen Vita gåvor. Vill ni veta vad det är så kan ni klicka på namnet och läsa mer om det där. Den här omgången är det matlagning och bakning som ska utgöra underlaget för presenten så jag tänkte här hjälpa min "hemlige vän" lite, genom att lägga upp sådant som jag tycker om i mitt kök.


Söta kannor blir jag alltid knäsvag för. Antingen dukar jag med dem, eller sätter jag blommor i dem!

Här är två favismuggar som jag hittade på loppis! Den här kollektionen heter "Hälsingland" och är designad av Lill Babs och jag skulle gärna vilja ha fler av dessa. Vet någon var man kan få tag i dem? Porslin med vita, lite romantiska detaljer är jag också svag för! =O)


Plåtburkar älskar jag också! Speciellt så här fina som denna från Greengate! Söta Greengate-saker finns det ganska gott om här hemma!


Den här lilla frukostskålen hittade jag också på en loppis! Vet ni var det finns fler sådana att köpa så får ni också gärna säga till!


Den här fina bakskålen i melanim hittade jag på GeKås i Ullared! Den gillar jag skarpt!


Vitt och åter vitt! Tallrikshyllan är mig mycket kär och där finns det en del tallrikar. Jag gillar att duka med vitt så att jag kan ha färgade servetter och dukar om jag vill!



Ja, det här var lite sådant som jag tycker mycket om.. och kanske ringar det in min stil en del! Det kanske också är bra att veta att jag inte gillar att laga mat så mycket (det gör min gubbe så bra) men jag älskar att baka, duka och göra fint!!!
Jag tänkte att jag också snart lägger upp en liten "önskelista" på saker som jag skulle vilja ha, så kan den som ska köpa något till mig se om hon vill hitta på något själv, eller ta till hjälpen! ;O)



Nu är det snart dags för Schlagerfestivalen! I alla år har jag varit en riktig schlagernörd och även i år kommer jag att sitta klistrad varje lördagkväll framöver! ;O)
Må bäste bidrag vinna!


Jättekram!

tisdag 2 februari 2010

Bubbliga bakelser!

Hej!

Här kommer äntligen ett litet livstecken från mig! Det har varit en ganska hektisk vecka den senaste veckan med bland annat en Stockholmsresa. Jag fick chansen att där gå på den så kallade Matematikbiennalen. För er som inte vet om det så jobbar jag just med att vidareutbilda, framför allt, förskollärare i hur man kan arbeta med matematik och små barn. Hade ni frågat mig för 6 år sedan om jag skulle vilja jobba med matematik så hade jag svarat "aldrig i livet", men på vägen blev jag, mycket överraskande, helt omvänd och tycker att det är jättekul! Men det beror ju på allt positivt som jag har sett och hört samt alla de underbara människor som faktiskt mer eller mindre har överbevisat mig! =O) I fredagsnatt kom jag hem efter en tågresa som tog 6 timmar istället för 3 så jag var sedan ganska trött och utslagen resten av helgen! ;O)

Så här i Semletider så tänkte jag visa upp lite andra bakelser som finns här i huset. De flesta av dem finns faktiskt i badrummet! ;O) De härliga badmuffinsen fick jag av min svåger och min blivande svägerska i julklapp! Tack än en gång!









I burken finns det fler bubblande bakelser!


En söt tvålkopp med en liten pudervippa finns där också!

Sköt om er!

Kramis!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails