måndag 25 januari 2010

Fest i rosa

Hejsan svejsan!

Igår hade vi ett 1-årskalas med "Rosenknopparna". Det är vår lilla förening som nu i dag faktiskt, har funnits till i precis ett år .


För lite mer än ett år sedan så sade min väninna Nettan att det skulle vara så kul att vara med i en trädgårdsförening och när vi hade pratat om det bara i en liten stund så bestämdes det att vi tillsammans skulle starta en. Rosenknopparna tyckte vi lät gulligt och visst är det väl så att vi alla i gruppen är mer eller mindre utslagna knoppar i vår strävan att bli en fulländad blomma. Fulländad blomma= blomsterexpert! ;O) Men saken är väl den att även den mest kunnige har mer att lära eller hur?! =O) Jag är i alla fall det tidigaste stadiet av en knopp! =O)


Åtta av våra tio medlemmar var alltså på plats här hemma hos mig igår klockan 13. Eller nästan alla åtta i alla fall... ;O) Vi började med en liten välkomstdrink och sedan åt vi en smaskig pastasallad.


Dukningen gick i vårliga toner, mest i rosa, men också i lite ljusgrönt. Istället för ljus så fick ljushållarna på tallrikarna en liten ros i sig.


För att alla skulle känna att vi sakta men säkert går mot ljusare tider och en vår... så köpte vi en mängd blommor att pynta med... här syns ett av våra tulpanfång. Den härliga, vita glasvasen har min syster Lina gjort när hon läste glasdesign!



Nettan gjorde några fina arrangemang, här med små påskliljor, pärlhyacinter, murgröna och trollhassel. Man blir verkligen glad i hela kroppen när man ser vårblommor, eller hur?!


Av Millan och Marina fick Nettan och jag varsin miniros... i rosa så klart! De vet nog hur mycket jag älskar rosa!!!! Tack!


Den här fina lilla blomman har Nina gjort till mig! Jag blev så glad... den ska bland annat få pryda den nya, vita vårkoftan.

Vi försökte oss också på "paketleken" som många gör i juletid... vi köpte varsin present för runt 30:- och så slog vi tärning och snodde paket från varann under tio minuter... men då inte alla fick ett paket när tiden var ute så fick vi göra ett gott slut så att alla fick varsin! ;O)

Jag fick den här härliga tvålen och nagelborsten från Millans paket! Tusen tack!

Vi avslutade med kaffe och födelsedagstårta!

Kram på er alla och tack alla Rosenknoppar för en härlig fest!

P.s Vill du läsa mer om festen så kan du läsa lite här hos Marina! D.s

onsdag 20 januari 2010

Vårblommor och loppisfynd

Hej!

Nu känns det faktiskt riktigt skönt när julen är ute... det är rent och ljust och pastellerna får tåga in i vardagen igen. Det är märkligt vad jag är svag för pastellfärger! =O)

Något arrangemang har jag hunnit med och här ser ni Pärlhyacint och murgröna tillsammans med några kvistar blåbärsris. Krukan fyndade jag på min favoritsecondhand Filippos i Osby!

En stor, rosa Azalea pryder nu fönstret där den röda adventsljusstaken stod. De är underbara, men kräver mycket vatten! =O)


I väntan på vårens loppisar så springer jag gärna i secondhand-butiker. Här ser ni tre av mina senaste fynd. Samma vita kruka som ovan och ett härligt silverfat från nyss nämnda Filippos och så den andra vita krukan som jag köpte på Erikshjälpen i Växjö. Perfekt att göra arrangemang i!


Visst är det maffigt! Gillar sådana här fat mycket!


Måste bara få visa er en helt annan sak också. Min underbara väninna Anneli, med Ateljé flitiga fingrar har gjort det här fina fodralet till mig. Det här är kamerafodralet, men hon har också gjort ett mobilfodral till mig i omvända färger! Sååå fint och praktiskt! Hör av er till mig om ni är intresserade att beställa ett eller fler! ;O)
Åhhh, på söndag är det äntligen dags att få träffa mina goa vänner i vår trädgårdsförening Rosenknopparna! Då ska vi ha 1-årskalas här hemma hos mig! Återkommer med bilder därifrån då. Nu måste jag ägna mig åt jobb i ett par dagar!
Kram Victoria

lördag 16 januari 2010

Ett pojkrum

Hejsan!

Just nu står julens sista amaryllisklocka i fönstret och ringer ut det sista av julen för den här gången. Adventsljustakarna har slocknat och granen har sagt adjö. Det blev lite mörkt och tomt efter dem.... men ändå ganska skönt och fräscht. Det tog inte speciellt lång tid tills att jag, snabbt som vinden, for till en blomsteraffär för att få tag i lite vårliga toner. Valet föll som vanligt på rosa... och så Pärlhyacint förstås! Rosa tulpaner, en rosa azalea och små rosa våreldar pryder nu mitt annars så vita kök! =O) Fler bilder en annan dag!

I dag blev det en djupdykning ibland barnens leksaker... jag tänkte att jag en gång för alla skulle ta tag i de där babyleksakerna som fortfarande finns kvar och alla de söndriga stackarna som nu får åka till ett "bättre ställe"... Oh, vad skönt det var... och ordning och reda blev det!


Igår var jag en sväng på IKEA och skulle handla lite småsaker och då blev det att jag kom hem med ett skrivbord till Johannes! Det var så fint, och lagom, och billigt (typ 650:-) så jag kunde bara inte motstå det! Dessutom har vi ju sagt att han ska få vår gamla dator på sitt rum att ha sina spel på (så att jag kan blogga t ex.) ;O) och till det passade det ju perfekt!


Så här ser skrivbordet ut!

Vi har inte hunnit sätta dit datorn än...

Här hänger J´s pyttiga små första gympaskor.


Som en liten myshörna så har J´fått vår gamla mörkblå fotölj, den passar så bra in i rummets "New England-fäger" Den vänstra trätavlan har jag fyndat för en tia på loppis och de två andra har jag fyndat på rea på Hemtex. Kudden i fotöljen är en Greengate från en tidigare kollektion.


Tomten "Magnus" (J´s egenhändigt påhittade namn) från Maileg får sitta kvar trots att julen är slut för han har också "rätt färger"! ;O)


Den här lösningen tyckte jag blev väldigt bra! Jag tog vår gamla skoförvaring från IKEA och målade träet vitt. Nu fungerar den perfekt till förvaring av trätågbanan och dess tillbehör!



Nu är jag ganska trött... men plockandet fortsätter imorgon! Snart är här så rent, så rent och det tycker jag är så skönt, så skönt!

Hoppas att ni har det bra!


Kramis!

lördag 9 januari 2010

Vinterdrömmar

Hej på er!

Ja, då var alla helger över för den här gången och vardagen står för dörren! Det är med lätt vemod man börjar tänka på jobbet igen.... men visst ska det bli roligt!

Sådana här iskalla och blåsiga dagar så blir det naturligt att mest sitta inne och kura... det är inte många, långa stunder som man klarar av att vara ute när det är som värst, men det är mycket vackert att titta på inifrån! ;O)

I några dagar nu har vi haft flitigt besök av rådjur i trädgården, även under dagtid. I går var det som mest 6 stycken rådjur på en gång! Vi matar dem med havrekross och lite annat för att de inte ska äta upp hela vår trädgård! ;O) De har redan tagit sig stora munsbitar av syrener, björnbär och annat. Suck!

Maken och jag är annars i full färd med att planera årets trädgårdsarbeten. Vårt största projekt där ute kommer att bli vårt orangeri/växthus som mest ska byggas av gamla spröjsade fönster och en gammal parytterdörr. Vi har räknat lite på det och tror att vi har vad som krävs. Det ska bli mycket roligt! Ett uterum där vi både kan odla och sitta. Kanske sätter vi även in en liten kamin så att vi kan hålla värmen där längre! Här följer ett par av våra förebilder:

Det här fina lilla orangeriet/växthuset hittade vi i boken "Tildas Landsted" (Panduro) Det är något liknande som vi kommer att bygga. Rött och vitt.... och även likt följande hus till sin form:

Det är "Under en vind" som redan har byggt sitt fina, lilla lusthus!. Hon är så gullig och ger mig bilder, tips och råd! Tusen tack vännen!

En sak till som jag har kölden att tacka för är elräkningarna!!! Ja, hur man nu kan tacka för dem med ett eluppvärmt hus i dessa tider. Jo, det är när maken fick nog härom dagen och genast bestämde sig för att vi ska köpa en kakelugn! ÅÅÅ, wow! Gissa vilken som nästan svimmade av lycka! Som jag har kämpat för att lägga in små väl valda ord för att vi ska köpa en kakelugn... och NU säger han det själv! Haleluja! =O)


Denna kakelugn tycker jag själv bäst om. Den kommer från Cronspisen. Tyvärr har de just nu leveranssvårigheter p g a sitt kakel... men jag hoppas att det kan bli från dem i alla fall!

Sååå mysigt det ska bli!

Här är en bild på några som tar sig en liten matpaus! Det är gårdens två nordsvenskar Lennon och Malou.
Kramis!

söndag 3 januari 2010

En blomma och en präst!

Hejsan!

Härom dagen fick jag en sådan pyssellust och jag visste inte riktigt vad jag skulle hitta på! Då kom jag på att jag ju inte har några figurer till min nyligen inköpta adventskyrka! Jag satte genast igång med en präst! För en präst måste ju en kyrka ha! =O) Han blev faktiskt ganska gullig och jag gjorde en identisk till min kusin också som letar "kyrkofolk"!



Det blir säkert fler olika figurer, för det här var roligt!!!

Nu ska vi bege oss till kusinens föräldrar, alltså min moster och hennes man för lite mys! De bor i ett jättefint korsvirkeshus med halmtak i Skåne! Här är en liten blomma som jag gjorde åt dem.


Vi hörs snart igen!
Kramis!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails