lördag 22 augusti 2009

Krysstaket

Hejsan!

Idag har det varit loppisrundor och måleri! Loppisarna gav inte så mycket den här gången men det kommer en till imorgon! =O) Däremot tänkte jag visa er en liten glimt på hur fin verandan där fram håller på att bli. I veckan som gick har här varit snickare som snickrat oss fina krysstaket och idag har jag grundat det ena. Här kommer lite bilder från verandan:





Visst blir det vackert??? Nu är det bara den ena vindskenan kvar och så lite mer färg på kryssen så är den färdig! Vi har också byggt krysstaket vid groventrén, men det visar jag när det är färdigmålat!

Sedan har maken satt stängsel för hästarna runt vår trädgård så nu har vi hästarna nästan inpå huset! Det är verkligen jättemysigt att se dem utanför fönstren. Det är en dröm jag har haft sedan jag var liten! =O)


Kram!

fredag 14 augusti 2009

Den nya boken!

Hej på er!

Idag åkte jag och min mor med barnen till Malmö för att låta herrarna få vara lite i fred. Där var det festival och full halabalou! ;O)

Men, jag kan inte åka till Malmö utan att gå in i minst en av mina favisbutiker och den här gången blev det så klart Fiddeli och Konungen som fick sig ett besök och där låg den.... den nya boken som heter "Romantiska hem och inredning i vitt"! Jag kunde bara inte låta bli att köpa den... jag har precis bara öppnat pärmarna och kan redan lova er en massa fin inspiration! Jag hoppas att jag kan få lite egentid imorgon för att sätta tänderna i den!



Kramis!

torsdag 13 augusti 2009

Fynd och bröllopsdag!

Hejsan!

Ville bara visa er några av de fynd jag hittade på Filippos second hand i Osby härom sistens....

4 st jättefina köksstolar (som jag ska sätta nytt stolstyg på) och ett bord i Gustaviansk stil för 800:- samt en jättesöt pigtittare för 70:-. Den kommer nog att passa bra i lillans rum framöver.

Visst ser det fint ut???



Sedan tänkte jag berätta att jag och käre maken firade 9-årig bröllopsdag igår! Det firade vi med lite extra god middag samt en bra film på TV medan barnen sov! ;o)

Tusen tack D för att du finns i mitt liv och förgyller det på ett sätt som bara du kan! Jag älskar dig!

Här kommer ett snett och vint fotografi av ett fotografi från tillfället! =O)


Kramis!

måndag 10 augusti 2009

Ett smultronställe ni inte får missa!

Hej på er! Det var länge sedan nu igen, men det kan bara inte hjälpas....
Idag vill jag visa ett härligt smultronställe som vi "ramlade" över när vi var på en Österlenresa (Skåne) för någon vecka sedan.

Med en dags varsel satt jag och maken en kväll och skulle boka ett hotellrum i Ystad-trakten och det visade sig vara lättare sagt än gjort när allt var upptaget! Men tillslut så fanns det ett hotell som kunde ta oss två och våra två små barn:

Örums Nygård, Gårdshotell, spa och konferens hette det och ligger ute på slätten ett par mil från Simrishamn, Tomelilla och Ystad. Detta visade sig bli ett riktigt smultronställe för mig!




När vi kom dit så såg det kanske inte så där iögonfallande ut, men när vi kom in så var det jättemysigt. Vi mötes av mannen, Sven-Åke, som ägde stället tillsammans med sin fru Birgitta och han hälsade personligen oss välkomna och tog oss i hand. Vi fick ett fint och fräscht rum med en liten uteplats utanför. Rummet som vi fick hade även ett litet pentry... Perfekt när man har småbarn. På hotellet finns bara 15 rum och det gör stället extra gemytligt.


När vi funnit oss tillrätta så gick vi ut i matsalen, Där åt vi en fantastiskt god, hemgjord kladdkaka... men vi kunde också ha ätit en bit mat om vi nu inte redan hade gjort det. Vi satt ute på hotellets terrass och kunde därifrån blicka ut över de vackra sädesfälten.




Efter kladdkakan bestämde vi oss för att bada i hotellets spa-avdelning. Där fanns det både en pool, bastu och ett bubbelbad men det kostade ingenting extra! Under tiden som vi klädde om oss så gick Birgitta runt och tände ljus och kandelabrar överallt. Det blev sååå mysigt! Vår lilla familj blev snart alldeles själva i poolen och barnen njöt i fulla drag!








Efter en god natts sömn åt vi frukost ute på terrassen och då var det hembakt igen! Underbart! Allt på det här stället görs med fingertoppskänsla och man känner sig så välkommen så! Jag och ett par vänninor planerar redan för ett besök där till hösten när vinden blåser snål kring knutarna! =O)


Jag kan alltså varmt rekommendera att det är här ni ska bo ifall ni hamnar i krokarna. Det är så avkopplande och trevligt och inte heller speciellt dyrt. Det häftigaste är när man tänker på att huset man bor i har varit svinstallar så sent som i början på 2000-talet!
Tack Sven-Åke och Birgitta, vi kommer tillbaka!
Hoppas att ni alla har det bra så här på sensommaren. Det har jag... än är det lite, lite semester kvar för mig! =O)
Kramis!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails