tisdag 28 juli 2009

Här i min målarrock....

... rock and rollar jag... (Robert Broberg)

Ja, äntligen lite extra ork och ohhhh, så vackra de blir mina gamla furumöbler! Tänk vad lite vit färg gör susen!


Krameli kram!

lördag 25 juli 2009

Kantarelldröm

Hejsan!

Måste bara visa er lite av skogens underbara skatter! Igår var vi ute på en kantarellrunda och hittade faktiskt lite grand. På kvällen blev det sedan smörstekta kantareller på mackan! Mums!!!




Kramis!


torsdag 23 juli 2009

Lite smått och gott

Hejsan alla goa vänner! Hoppas ni har det skönt trots regn och rusk... fy! =O)

Jag kunde inte låta bli att skratta lite åt mina senaste blogginlägg.... det var typ 10 dagar mellan varje inlägg och så råkade det bli den här gången också! Trots dåligt väder så hinner jag inte blogga så mycket nu på sommaren, känner ni andra bloggare likadant eller är det bara jag som är ineffektiv?! ;O)

Den senaste 10 dagarsperioden så har jag försökt att besöka några riktigt somriga platser här i söder. Jag har myst i Hällevik utanför Sölvesborg, spelat minigolf i Tylösand utanför Halmstad och badat på Sibbarpsbadet vid Limhamn/Malmö men jag har också hunnit med en riktigt härlig trädgårdsresa med de kära Rosenknopparna (vår trädgårdsförening) till underbara Österlen-Skåne. Här följer några bilder från den resan:

Här besökte vi Raskarums plantskola som har specialiserat sig på rosor av alla de slag. Tyvärr fanns inte de rosor som jag önskade köpa kvar så jag får återvända i oktober igen när de nya plantorna är till försäljning! =O)


Här är en interiörbild från ett växthus i butiken "Haven" i Gärsnäs. Jättefint var det där!



Där fanns också detta fina lusthus! Något att kika lite närmre på när vi ska bygga vårt orangeri om ett tag... eller något år... får se när det kan bli! =O)


Vi var på många fler platser men dagen avslutades i den här vackra, privata trädgården. Några kanske känner igen hos vem vi är... men jag tänker inte avsöja det. I alla fall var det underbart roligt att få lära känna denna mysiga kvinna och ta del av hennes fantastiska skapelser i trädgården. Tack för mat, fika och mys! ;O)




Kvällen avslutades här i detta vackra orangeri/växthus


Nu blev jag sugen på att visa er lite hur det ser ut här hemma nu för tiden:

Vårt hus har fått en ny solstol, ett segeltak över utemöblerna och en lite finare trädgård. Om ett par månader kommer det äntligen några snickare och fixar till det som fortfarande fattas, några vita knutar, vindskenor och krysstaketen. Det ska bli skönt!

Nu blommar våra fina klätterrosor som vi har fått från en annan trädgård. Tyvärr vet jag inte vad de heter men jag ska kolla upp vad det kan vara för en sort!

Här är den lite mer soliga rabatten framför huset... där blommar det lite grand men det saknas lite växter... jag hoppas på att snart få dit lite rosa malvor som jag ska hämta nu inom några dagar hos Nina. Vad tycker ni om min temporära rosklätterställning då? En gammal grind... lite sött tycker jag! ;O)

Här är den skuggiga rabatten på framsidan av huset.... jag har länge funderat på vad jag ska sätta där och nu när jag var i väg på vår resa så handlade jag följande på Åbergs/Öja utanför Ystad: Skuggviolruta, Brokbladig skuggröna och Höstfunkia. Jag hoppas att det blir bra!

Kram på er!

måndag 13 juli 2009

Hallsoffa, blommor och Rosenknoppar

Hej på er!

Hoppas att ni har det skönt och förhoppningsvis lite ledigt! Här börjar solen att titta fram igen efter mågra mulna och småregniga dagar så det är skönt! Längtar till stranden....

För någon vecka sedan fick vi hem vår nya hallmöbel- en träsoffa med lock från företaget Kayenne. Den blev verkligen jättefin i vår hall. På den har jag för tillfället lagt en strandfilt från Green Gate och en liten kanin från Maileg.



Ute i trädgården blommar det nu ordentligt här hos oss och det är verkligen hur roligt som helst att se då trädgården är knappt ett år gammal!

Större Blåklocka

Bionca

och en jättesöt ros som jag förtillfället har glömt namnet på...

I den här plåthinken trodde vi att vi hade satt en "New Dawn" för det stod det på lappen som satt i... men jag börjar faktiskt undra om det inte är någon annan sort? Vad tror ni? Rosorna är ganska stora och börjar dra mer åt vitt än åt rosa. Många av bladen är också mer runda än musöronformade.


Bild: Millan
Igår var vi också på en liten träff med vår trädgårdsförening. Den här gången var vi hemma i Nina H´s underbara rosenträdgård. Nina har bloggen Ninas Garden-tankar. Här ser ni henne i full fart med att berätta om alla hennes fantastiska blommor med lika fantastiska namn. ;O)


Bild: Nina
Här är vi fem, av de sex som var hos Nina.
Från vänster: Marina, Millan, Birgitta, Malin och så jag.
Kramis!

fredag 3 juli 2009

Underbart med semester!!!

Ohhh, nu är det äntligen semester på riktigt för både maken och mig! Den här veckan har gått åt till att återhämta krafterna efter den urladdning som jag hade under den gångna helgen med två midnattskonsterter på raken, mellan klockan 00.00 - 03.00. Inte någon av nätterna var jag i säng förrän halv fem!



Veckan började sedan med lite egentid tillsammans med två vänninor ute på "Blekingska rivieran". Det var verkligen såååå skönt att bara få va.... bada i utomhusjacuzzi och fnittra halva natten! Tusen tack tjejer... det behövde jag verkligen!



Onsdag till idag har mest bjudit på avkoppling hemma i trädgården. Lite bad med barnen har det också blivit... På verandan börjar vi nu att komma iordning lite mer. Dels har vi köpt en segelduk som vi har som tak över utemöblerna och dels så har jag äntligen köpt en härlig, vit däckstol! Till den beställde jag en strandmadrass från Green Gate och den tyckte jag blev helt perfekt till stolen! Har fått sitta där och njuta en liten stund i alla fall med en egenhändigt gjord milkshake i handen... innan det var dags att springa efter dottern igen som nyligen lärt sig gå!







Visst blev det fint?!


Lite om Songs from the wood:
C.a 3900 personer såg oss under de två nätterna när vi sjöng och dansade i Songs from the wood. Det var verkligen hur roligt och maxat som helst! Här ser ni oss i dansen till "Umbrella". Det är jag som är lite för snabb ner med paraplyet! I mitten ser ni syrran... Lina på gården!





En bild över en del av det härliga publikhavet i lördags! Tack alla ni som kom och förgyllde vår show!

Kramis!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails