onsdag 29 april 2009

Glad Valborg!

Hej och glad Valborg på er! Tänk att vi går in i maj månad nu! =O)

Precis när min kamera gick sönder så höll jag på att ta bilder av det som vår dotter fick i ettårs- och barnvälsignelsepresenter, jag kunde inte visa det då och därför får det bli ett litet inlägg om det nu istället. Lillan fick lite annat också... men här är några av gåvorna:



En jättesöt gungstol ...

och en gullig, uppiffad läragå-vagn av mormor och morfar.



Ett sött litet matset av en av L´s tjejkompisar



En riktigt tjejig bil av oss föräldrar... det är Askungen som dansar med prinsen där fram! ;O)



Det här söta kökssetet fick hon också av oss .



Ett sött silverhjärta fick hon från en av killkompisarna och hans storasyster.



Av en annan killkompis fick hon den här gosiga bebisängeln.. såå söta kinder och rumpa!



Av Moster fick hon ett par lantliga och söta klänningar som passar precis till en lantlig och söt liten flicka!


Tack alla ni som förgyllde L´s första stora dag i livet!
Innan ni lämnar min blogg så missa inte mitt förra inlägg om trädgården som ni troligtvis inte heller har läst ....

Kramis!

Liten trädgårdsrunda

Ohhh, vad glad man är när man äntligen kan börja lägga ut lite trädgårdsbilder från den egna trädgården här på bloggen. Fram tills nu har vi ju inte haft så mycket trädgård att tala om men nu börjar den ta form och blommorna börjar slå ut! Det är en lycklig Madicken som på kvällarna står och vattnar sina nya plantor.



Så här ser jag nu mera ut om dagarna! ;O)


Underbart! Efter bara fyra dagar i jorden så slår vårt nya plommonträd ut sina ljuvliga små knoppar! Fruktträdens blommor är det vackraste jag vet!





Här ser ni lite av våra nya Löjtnandshjärtsplantor.


Lite fusk har vi också haft för oss... vi fick hämta två stora New Dawn-rosor från en annan trädgård och plantera i vår. Hoppas att de fortsatt kommer att trivas hos oss... Det blev så bra när de kom upp för nu ser det ut som om huset har funnits här längre än det har...



Det ska börjas i tid! Lilla L är en duktig liten elev i mammas trädgårdsskola. ;O)



Nu ikväll var det så här fantastiskt utanför vår dörr... Bokbacken har valborgsfyrverkerier med sina ljuvligt gröna blad.
Det var en liten trädgårdsrunda det... vi får se om det blir mer planterat under helgen!
Kramis!

tisdag 28 april 2009

Det tar visst aldrig slut!

Hejsan!

Ohhh, vad jag är trött på kläder!!!! I normala fall så brukar jag tycka att kläder är kul men idag var det allt annat än kul. När vi skulle flytta från den senaste lägenheten till vårt hus så lovade jag mig själv i ett svagt ögonblick att INGET som inte skulle vara i huset skulle in i huset! Det betydde att jag till en början var väldigt noga med vad som skulle packas ned och vad som skulle skänkas bort eller slängas. Men som oftast i mitt liv så finns inte tiden på min sida och min goda plan gick i stöpet. Till sist slängde vi ner resterande prylar och kläder i lådor och sopsäckar för att sortera senare. Idag, två år senare var det dags att ta tag i klädpåsarna och äntligen få lite struktur på alla våra kläder i hemmet. Som tur var så fanns min mamma med mig för att hjälpa till med både kläder och barn ... klädhögarna tog ju aldrig slut!!! Nu låter det som om vi är värsta modenissarna som alltid köper en massa nytt, men så är inte fallet! Vårt problem är att vi nästan aldrig gör av med några kläder! I dag hittade jag trevliga plagg i högarna som var minst 10 år gamla och såg ändå helt okej ut. ;O) Stackars mor fick nästan ryggskott av allt strykande som hon hjälpte till med! Tusen tack mamma! Nu blev de två stora, osorterade sopsäckarna utbytta mot en som innehöll plagg att slänga och en som innehöll kläder att skänka. Puh, det kändes faktiskt riktigt skönt och ordning har det blivit i våra klädgarderober också!

Men fy så jobbigt och tråkigt det var! =O)
Vi hörs!
Kramis!

söndag 26 april 2009

En underbar dag!

Hejsan!

Vilken härlig dag det har varit idag! Solen har skinit nästan hela dagen och det har varit runt 20 grader varmt... vad mer kan man önska? Jo, en härlig shoppingresa med goa trädgårdsvänner kanske?! Och det var precis det jag gjorde idag också! ;O)
Klockan 08.00 i morse rullade bilen iväg norr ut, med 4 glada pinglor som längtade uuuuut som kossor på grönbete ungefär! ;O) Först for bilen genom ett sydsmåländskt landskap med jättefina hos och gårdar och senare ut på E 4:an en sväng. Nästan framme i Värnamo så snirklade vi iväg ut på landet och kom förbi ännu vackrare hus. Snart nådde vi fram till vårt första mål på resan som var butik Unik! På lång väg syntes den lilla underbara affären som jag så många gånger sett på bild men aldrig i verkligheten. Ut ur affären kom den sötaste lilla bakelse fram och vinkade glatt mot oss. Det var Malin som var så go och öppnade enbart för oss den här dagen. Tack för det! Tänk att man aldrig har träffats, men när man ses så känns det som den naturligaste sak i världen att krama varandra?! Visst är det fantastiskt! Tänk att bloggandet verkligen bygger vänskapsbroar som man aldrig kunde drömma om för tio år sedan!


Glad som en lärka och söt som en prinsessa var Malin i sin vita tunika och mamelucker. Det senare kommer troligtvis att bli den nya trenden om vi får välja, hur fint som helst. Hon öppnade butiken för oss och vi handlade och babblade.


Bild: Malin/Butik Unik


TACK vännen för stunden tillsammans idag... jag kan inte förstå hur jag kunde glömma att fotografera men så är det när man är så uppslukad av nuet! =O) Vi ses den 17 maj!


Efter butik Unik så for vi mot Östregård Antik och loppmarknad. Där var vi i god tid för att hinna springa in när klockan ringde. Ohhh, vad det var mycket man skulle ha velat ha men det var inte mycket som kunde rymmas i en kombi med redan fyra personer i. Men lite fick vi med oss och jag fick med mig en vacker stol som snart kommer att bli vit... ja, vad trodde ni? ;O)


Mina goa vänner och medresenärer Jennie, Malin P och Nettan tar en fikapaus i vitsippsbacken.


Nästa anhalt blev det lilla samhället Öhr lite norr om Växjö och dess fina lantcafé och trädgårdsbutik. Här försvann ytterligare lite rara slantar innan vi kände att det var dags att fara hemmåt. På hemvägen blev det ännu en Antik och loppisaffär som vi kikade in i... men nu var dagskassan så gått som slut och vi var också ganska slut.



Hemma hade gubben åter varit flitig med spaden och hade idag ordnat med ett nytt land och planterat ett plommonträd och ett körsbärsträd. Jag satte också genast igång med planterandet och fick löjtnandshjärtanen och de nyinköpta vårplantorna i jorden.


Ohhhh, vilken härlig dag! Här ser ni vad som följde med mig hem:


En vacker stol, ett silverfat, ett monogramlakan och ett strykjärnsunderlägg från Östregård. En ljuvlig, vit påse, ett &-tecken och ett plåt B från butik Unik samt en ljuslila sjal från Öhr.




Vi hörs imorgon igen... då vankas här städning så det ryker så som Bamses farmor på höga berget brukar göra! ;O)

Jättekramis!

lördag 25 april 2009

Nu är jag ÄNTLIGEN tillbaka!

Hejsan på er alla!

Efter en månads rejäl bloggpaus så är jag nu tillbaka hos er vare sig ni vill eller inte! ;O) Nu är energin på topp igen, kameran lagad och jag riktigt bloggsugen. *mums* Inte vet jag vad som hänt här inne under de senaste veckorna, men om det är något viktigt som jag har missat så får ni gärna uppdatera mig. Det var egentligen inte tänkt att det skulle bli en sådan lång paus för min del men det bara blev så... och det var nog välbehövligt tror jag. En sak är i alla fall säker... jag har saknat ER väldigt mycket!




Våren är nu här ordentligt och hos oss nästan sommarlika temperaturer, underbart. Hela dagen har ängnats åt trädgården som nu mer och mer börjar likna en trädgård. ;O) Dagen började med att vi inhandlade 2 äppelträd, 1 körsbärsträd, 1 plommonträd, 4 syréner, 2 pioner, 2 löjtnandshjärtan och björnbärs- o hallonbuskar. Sedan blev det lite andra blommor som ska pryda krukorna här utanför också.


Maken har varit den flitigaste av oss under dagen, som har grävt ner fruktträden och planterat om några rosor. Jag själv har mest sett till barnen, men har även hunnit skola om mina små pelargon och pumpa-sticklingar som nu hade det lite för trångt om benen i sålådan. ;O)





Gissa om jag är stolt som en tupp när jag har lyckats med det här!!!! Är ju verkligen en nybörjare på området!

I morgon ska jag och tre andra av mina goa Rosenknoppskompisar (trädgårdsföreningen) åka på en spännande tur norröver. Vi har tre härliga stopp på vägen (här varnas känsliga läsare för att inte klara av listan) ;O)

Första stoppet på resan är hos Malin med butik Unik utanför Värnamo, detta är min drömbutik alla kategorier och det är första gången som jag kommer dit! LÄNGTAR!!!!!




Andra stoppet är Östregård antik och loppis utanför Moheda! Ett oerhört härligt ställe för oss som älskar gammalt och slitet! Det är jättestort och billigt! ;O)


Tredje stoppet är en samling av bra ställen kan man säga som ligger i Öhr, lite norr om Växjö. Där hittar ni ett jättecharmigt gammalt lantcafé, en trädgårdsbutik, en presentbutik i shabby-stil och en delikatessaffär. Här ska vi fika och shoppa loss ännu mer om det finns pengar kvar! Läs gärna mina tidigare inlägg om dessa tre fantastiska resemål här och här.


Så imorgon återkommer jag med en härlig summering av en troligtvis fantastisk dag.


Vi ses då!

Jättekramar från mig!
/Victoria

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails