söndag 29 mars 2009

Ännu en vecka har gått!

Hej mina goa vänner! Tack för att ni troget väntar på inlägg från mig.
Veckorna bara rusar iväg och jag med dem... jag kan inte förstå hur fort det går och hur outsägligt trött jag är när helgen kommer. Bloggandet har fått komma längre ner på listan och därför har jag inte alls hunnit med det den senaste tiden.

Men i fredags var det tid för egen tid, då jag åkte med min syster Lina på gården och två kusiner till Wallmans i Köpenhamn. Det var jättemysigt och de som uppträdde var otroligt skickliga. För övrigt så sker det lite förändringar här hemma... Några nya hyllsystem har inhandlats till tvättrummet och en beganad soffa har flyttats hit, den ska kläs om när det finns tid över och stå uppe i hallen. ;O)

Den här veckan ser jag fram emot:
* Att det ska bli april
* Att det är trädgårdsföreningsdags på söndag
* Att det är en lugnare arbetsvecka den här veckan.

Andra saker som jag ser fram emot är det nya programmet Tinas Trädgård som startar på skärtorsdag i tv 4+.

Ett annat litet glädje ämne är att det i skrivande stund rasslade över 20000 besök här på bloggen sedan räknaren sattes in i augusti-08. Jättekul! Tack snälla alla ni underbara människor som ständigt förgyller min vardag. Jag önskar att jag hade mycket mer tid att besöka er... men det kanske kan bli annorlunda i fall jag snart köper en bärbar dator. Då är jag lite friare att blogga var jag än är! ;O)

Jättekram från lilla mig till er alla.

söndag 22 mars 2009

Ho ho var är jag?!


Ja, var är jag? Det kan man verkligen undra!

Har haft en jättehektisk vecka med en mängd vardagsbestyr och så lite jobb och sjuka barn ovanpå det! Sedan gick min nya kamera sönder ( typ, samma fel som på den förra av samma model som jag fick en ny på försäkringen för) SUCK! Så den måste skickas in på lagning och nu har jag ingenting att fotografera med heller.... ohh, vad det är tråkigt!

Bild: www.newsdesk.se


Annars mår jag bara bra... är lite vintertrött men det är helt okej. I helgen har vi sått lite fröer både inne och ute samt eldat en massa gamla kvistar som har legat ett helt år nu. I morgon tänkte jag försöka mig på att göra lite vårfint i krukorna här utanför. Vi får väl hoppas att blommorna inte fryser sönder utan klarar sig någon iskall natt om det skulle bli så. ;O)


Bild: http://www.adastra.org/

Oh, I helgen ska jag till Wallmans i Köpenhamn. Det ska verkligen bli kul! Roligt att göra något helt annat för en gångs skull. Hoppas att det blir någon tid över för shopping också.


Kramis!

söndag 15 mars 2009

Trädgårdsmässan i Malmö

Hej på er!

Idag tänkte jag visa några bilder som vi tog igår när vi var på trädgårdsmässn Trädgårdsliv i Malmö. Vi som åkte dit var fem stycken medlemmar från den lilla trädgårdsföreningen Rosenknopparna.
Bild: Anne Geddes

Men innan det blev mässdags så åkte vi ut en sväng till Svågertorp och besökte där butikerna Ilva, Stoff och stil samt Plantagen. Efter att ha inhandlat diverse saker så for vi in till stan för lite mat och ett besök i den danska butiken Söstrene Grene. Men tyvärr hittade jag inget roligt där den här gången.

Vid halv två kom vi till mässan och här kommer lite bilder därifrån:

En del av mässhallen var uppbygd som en trädgård med levande Magnoliaträd, Julrosor etc. Där kändes det verkligen som vår!

Det här underbara växthuset hade jag gärna köpt men jag hade inte 199 000:- på fickan! ;O)

En av tjejerna som ställde ut hade en egen butik som heter Saras saker och ting. Hon har ganska nyligen startat en egen blogg och har också en webshop. Hon har jättemycket fint så titta gärna in där.

Även denna bild är från hennes monter. Tack Sara för en trevlig pratstund, hälsa också den trevliga damen som var med dig... din mamma kanske?


I Saras monter stod också fotografen Annika Christensen som har bloggen Naturliga ting och signerade den bok som hon och Eva Robild har gjort tillsammans. Denna bok är underbart fin och verkligen jättebra och praktisk så den rekommenderar jag varmt. Just nu kan ni vinna den boken på Annikas blogg här! Annika är verkligen precis lika go i verkligheten som när hon skriver på bloggarna.

Här ser ni Annika och mig samt ett par av de fina kort som vi fick av Annika!
Tusen tack...sååå kul att träffa dig!

Bilderna i den här rutan är tagna av Nina, Ninas Garden-tankar.

Här var det ett fint växthus på mässan.


Någon som vill gifta sig i den här klänningen kanske?

Oj, visst är det ett underbart planteringsbord det här! Det skull jag gärna äga! ;O)


Här är tre av oss fem som var med. Från vänster Malin, Nina och Nettan. Nina känner ni säkert från den härliga bloggen Ninas Garden-tankar.

Med hem från mässan kom den här söta lilla Julrosen som nu står i en kruka på trappan där ute. Tänk att den klarar frost och kyla så pass bra! Det är min första Julros någonsin... men någon gång måste ju bli den första! ;O)



Det fanns som ni ser en hel del fint på mässan, men den kunde ha varit sååå mycket bättre. Tänk vad knepigt att det inte fanns mer än pelargonfrön i fröväg att köpa på hela mässan så vi fick gå in på Coop Forum mitt emot för att köpa frön, sättlökar m.m. Inte helt lyckat kan man ju tycka! De borde nog sänka priset på monterplatserna något så att fler har råd att stå där.



På kvällen var det sedan dags för Schlagerfinalen! Jag tror nog att Sarah Dawn Finer hade funkat väldigt bra i Europafinalen men jag gillar Malena och hennes låt jättemycket också! GRATTIS MALENA ERNMAN och Lycka till!



Kramis!

fredag 13 mars 2009

Ni har väl inte missat?

Hej på er!

Ni har väl inte missat att boka er för de första två numrena av den nya tidningen Leilas country living. De har just nu ett erbjudande där man får de första två tidningarna för 59:- (ord. 99:-). För att få detta erbjudande tryck här!






Ohhh, just nu längtar jag bara till imorgon när jag och några trädgårdsvänner i Rosenknopparna ska åka till Malmö. Först blir det lite shopping på Ilva, Stoff och stil samt Plantagen... sedan bär det av in till stan för att besöka den roliga butiken Söstrene Grene innan det är dags för resans egentliga mål: Trädgårdsmässan Trädgårdsliv! Det bär av tidigt imorgon så det är bäst att jag går och plockar ihop det som ska med! Vi hörs!

De här underbara måtten var det senaste som jag köpte hos Söstrarne Grene i slutet på sommaren -08.

Kramis!

onsdag 11 mars 2009

Äntligen!

Äntligen så kan jag nu få avsöja att det under våren kommer en ny svensk inredningsbok i lantlig shabby chic-stil! Det är Anna Örnberg med fotografen Tommy Durath som har gjort boken som släpps den 15 maj i år. Anledningen till att jag känner till denna lilla hemlighet är att jag har fått den äran att ha med en liten del av mitt kök i den boken. Min underbara talrikshylla och det fina avlastningsbordet är snickrat av Anna och kommer att visas i boken. Ohh, det är knappt att man kan hålla sig i två månader till!! Missa inte att köpa denna lilla guldklimp! Om du vill förbeställa den så kan du göra det genom Butik Unik.






Här under ser ni en suddig liten teaser från tillfället.... ;O)




Kramis!

1-årskalas!

Hejsan!

I söndags fyllde vår lilla pärla L. 1 år och samtidigt så passade även maken på att fylla år! Kunde inte han valt en annan dag?! ;O) I vilket fall blev det fest för lite släktingar och maken fick tyvärr verkligen gå åtsidan för det rosa prinsessliknande tema som blev. Jag frågade om han ville ha sitt namn med på tårtan... men det ville han inte. När det ändå var fest och släkten var samlad så passade vi även på att ha barnvälsignelse för lilla L. Vi har valt att ha det i stället för dop för våra barn. Allt blev jättelyckat och både L och D var glada och nöjda när dagen var slut.










Jag gör ett inlägg lite senare där jag visar lite av vad hon fick!

Kramis!

torsdag 5 mars 2009

Vita gåvor-09, köksswapen!

Då vill jag gärna visa er vad jag fick av min hemlige vän i vårens swap som handlade om kök! För er som undrar vad det handlar om så är jag med i något som heter Vita gåvor! Det går ut på att man ska ge och få en gåva 4 gånger om året. Varje omgång får man reda på en bloggerska i gänget som man ska köpa gåvan till. Då gäller det att leka detektiv på hennes blogg och försöka klura ut vad det är för stil och smak hon har och sedan gå och köpa en gåva till henne för en viss summa. Någon annan eller som det blev den här gången = samma person, ska då köpa något till mig. I går kom paketet och det var något som passade mig PRECIS där i! Tusen tack Linnea-Maria!!!!! Titta så fina....

Det var precis vad jag hade önskat mig en längre tid... hur kunde du veta det? ;O)



Tackeli tack! Kramis!



Jag har också, för ett litet tag sedan, fått en ny utmärkelse av underbara Susanne med bloggen Mitt liv i fare. Jag blev verkligen såååå glad! Ska se sedan vem som ska få den vidare av mig!

Idag ska det sedan ordnas och donas inför helgens dubbelfödelsedag och barnvälsignelsen här hemma... så det blir full rulle i några dagar! Vi hörs!

Kramis!

onsdag 4 mars 2009

Tebaks!

Hej på er mina gullklimpar!

Tack för att ni troget väntar på inlägg från mig dag efter dag och nu är jag äntligen här en sväng igen. De största anledningarna till min ofrivilliga bloggpaus är hektiska dagsscheman. Och förr, när lillan bara vaknade hela nätterna så kunde jag då sitta inne hos henne i hennes rum/kontoret och blogga. Men nu har den lilla ängeln lärt sig sova hela nätterna och då vill jag inte störa henne på kvällar och nätter längre, så klart ;O) Kommer framöver troligen att skaffa en bärbar dator och då är problemet ju löst! Tyvärr har den lilla gått och fått vattkoppor i dagarna så nu väntar jag bara på att den store ska få det också! Även om man vill att de ska få vattkoppor tidigt i livet så blev det ändå lite tokigt då L fyller 1 år på söndag och ska ha fest. Barnkalaset hade vi i lördags... så då blev nog några små barn säkert ofrivilligt smittade!


Ja ja... just nu längtar jag sååå efter vår och värme! Här skiner solen på ganska friskt så våren kanske inte är så långt borta ändå, men de senaste dagarna har varit fulla av snö.
Fotografi: expressen.se
I söndags var det dags för en ny träff med vår lilla trädgårdsförening Rosenknopparna! Gissa om man blev sugen på att ut och gräva i landen. Vi fikade, pratade, rekomenderade trädgårdsböcker och inspirerade varandra på många olika sätt. Några av oss ska åka till mässan "Trädgårdsliv" i Malmö den 14 mars så det blir nog riktigt kul. Lite annan shopping har vi också tänkt att hinna med när vi ändå är där! ;O) På nästa träff ska vi lära oss att gjuta saker i cement. Det ska bli roligt! Tack tjejer för den här gången och välkomna nästa gång!
Något som jag också har sett fram emot kommer på tv ikväll klockan 21.00 i 4:an: Leila på landet! Jag är inte speciellt intresserad av matlagning, men jag tänkte att jag kanske kan bli det om matlagningen inramas av en sådan härlig miljö som Leila befinner sig i! Riktigt lantligt och mysigt!

Ha det så skönt nu så ska jag återgå till jobb och en sjuk liten pärla.

Kramis!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails