söndag 30 november 2008

En helg av projekt!

Hej och glad första advent på er!!!

Puh, det här var jobbigt men ohhh så kul! I helgen har vi försökt att få till lite sådana där projekt som man har tänkt göra i evigheter men inte har gjort! Först och främst har nu vårt piano äntligen kommit in i vårt hus! En make, en far, en svärfar och en härlig granne krävdes det för att flytta hit det! Ni skulle bara sett när pianot kom åkandes hit i skopan på en grävmaskin innan idag! Det var en rolig och annorlunda syn! ;O)
Nu är det i alla fall på plats och ska snart pyntas lite extra fint!
Tack Anna för fin inviginingskonsert och tack C, T och H för flytten! =O)




Helgens andra projekt har varit att försöka komma i ordning något i lekrummet! Och lite har det hänt i alla fall! Gästsängen är nu på plats!




I helgen som kommer så fyller vår älskade lille son 3 år och på fredag blir det barnkalas! Till det behövdes det göras några inbjudningskort och mina scrap-prylar åkte fram! Jag är verkligen en nybörjare när det gäller det där men ganska fina tycker jag nog att de blev!




I fredags köpte jag också äntligen de lyktor som skulle pryda verandan där fram! Det blev de här fina, vita från Växtmästaren för 198:-/st. Inte så fasligt dyrt tycker jag!





Det var allt för idag! Imorgon är det december och då börjar min lilla adventskalender här på bloggen! (Om nu kameran fungerar... både den nya och gamla har åkt i golvet så att batteriluckan har gått av på båda suck!)
Kram på er!

fredag 28 november 2008

Vinst och loppisfynd!!!!

Nu ikväll när jag satte mig vid datorn så blev jag så överraskad och glad! För första gången här i bloggvärlden så har JAG vunnit!! Det var i Brunkullan med Mosipperötternas tävling om små söta tygmöss. Den randiga är det som ska få flytta hem till oss! Gissa om jag blev överlycklig?!



Ikväll var det också dags för oss att starta julen! Maken kom hem från sin jobbvecka och då satte vi full fart på julmusiken och så tände vi alla adventsljusstakar, stjärnor och så utomhusgranen! För varje sak som tändes så jublade vi tillsammans med vår lille (snart) 3 åring och hans 8 månader gamla lillasyster! Det var sååå mysigt och lille J gick runt och sa att "- Nu har julen kommit!"




Helgens övningar blir annars att försöka få rätt julmyssak på rätt plats! =O)

I dag har jag varit i Osby igen och sprungit runt på de vanliga loppisrundorna som jag brukar ta! Då är det först och främst Filippos och Hyllan jag pratar om... och där kan man verkligen fynda MASSOR nu i dagarna! Förrutom ett par kängor till J, några pussel, ett par hängare som ska målas vita och lite annat smått och gott... så fyndade jag de här sakerna:

En urna som jag ska ha en hyacint i för 10:-, en lampa (Ikea) som ska vara över sängen i
gäst-/lekrummet för 25:-, söta skridskor som jag ska ha som dekoration för 50:-, ett Siahjärta för 10:-, ett ljusfat för 5:- och ljusmanschetter i plåt, gratis av mamma samt ett par vita muggar!



Muggarna heter Hälsingland och är signerade av Lill-Babs! Jag vet inte om de är dyra att köpa nya... men de här var nya och kostade 35:-/st. Jättfina tycker jag!


Skridskorna var också fina då det var ett "snyggt" märke och inte ett klumpigt Jofa elle så!



Jag hade verkligen tur med den här urnan! För någon månad sedan så fyndade jag en exakt likadan i guld som jag ska måla vit! Då har jag ju två fina, vita hyacintkrukor!
Ohhh, vilken bra och rolig dag det här har varit!
Kramis!

onsdag 26 november 2008

Har ni varit hos Tomten?



Nu är det ett antal år sedan jag hörde att Tomten bor i Mora och allt sedan dess har jag varje jul velat åka dit för att besöka honom! I dag när jag googlade in i Tomteland så såg jag ju att stället verkar ha utvecklats helt fantastiskt! Hur mysigt som helst! Vi måste ju bara ta dit barnen en gång... men, vilken ålder är mest idealisk tror ni? Har ni varit där? Är det lika mysigt som det ser ut på bilderna? Skriv gärna en kommentar! ;O)


I bland kommer Tomten till ett ställe i närheten av oss i alla fall! Då bosätter han sig några helger i sitt andra hus på BRIO Lekoseum i Osby. Där är det också ganska mysigt och hans nissar jobbar som bara den med att tillverka BRIO-leksaker i långa leksaksparader! Men trots det lyser snön med sin frånvaro här hos oss... den regnade bort under dagen.... =O( Synd! Där försvann lite av julkänslan...

Nu har jag i alla fall rotat fram lekrummet ur högen av allt bråte och alla kartonger! Det var ett digert jobb må jag säga! Visst sätter 12 år tillsammans sina spår! He he! Men ohhhh så fint det blir! I helgen ska en säng, lite leksaker och annat pynt komma på plats. Det blir nog jättebra! Min kära mor har varit helt OTROLIG hemma hos oss i ett par dagar nu! Hon har hjälpt mig att få alla adventsljusstakar och stjärnor på plats, hon har avfrostat frysen, putsat och fejat och bakat samtidigt som hon har tagit hand om mina två små! TUSEN TACK säger jag och bockar djupt! I morgon kommer maken hem och då blir det ljuständning för hela slanten! Då startar julen hos oss! =O) Äntligen!

tisdag 25 november 2008

Ni har väl inte missat....


... den här tidningen???? Här finns de mest underbara tips och inspiration! Den kommer att komma till användning nu i dagarna när det är dags för adventspyntande här hemma! Men först, måste jag försöka få undan allt stök jag håller på med...
Just nu håller jag på med att rensa bort och ut alla resterande lådor vars innehåll fortfarande är osorterat efter flytten hit till huset i aug. -07! Det är ju inte klokt! De har bara fått stå och stå! Först var hela J´s rum full av dessa kartonger och då var det blivande lekrummet fullt med byggmaterial! Nu är byggmaterialet borta men alla kartonger ditburna i stället!!!! J. fick sitt rum klart i februari i år! NU är det alltså dags att få i ordning i det som ska bli lekrum på nedervåningen! Som tur är så bor mamma här i två dagar och hjälper mig med de små under tiden! Annars hade det ALDRIG gått! Man blir ju ständigt avbruten för att ta hand om barnen som behöver sitt såklart! Men målet är att rummet ska bli tomt imorgon och lekrummet klart under helgen! Imorgon ska också allt advenstsmys upp... men det ska inte tändas något förrän på torsdagkväll när maken kommer hem... men DÅ ska det spelas julmusik och med pompa och ståt ska utegranen tändas och alla ljus här inne lika så! Då kommer jag att myyyyyyysa! ;O)
Kramis på er!

söndag 23 november 2008

Julblogg


Hejsan!


Från och med nu och fram till efter jul så kommer min blogg att bli en "Julblogg" där det mesta kommer att handla om julen så klart! Sidan kommer också att kryddas med julmusik av lite olika slag och när det blir december så förvandlas bloggen även till en bloggkalender med "luckor"... vad det finns i dem får så klart bli en hemlighet! Men tips och mys utlovas! ;O)

Välkomna att hänga här så mycket ni vill!

Här är en bild på vår älskade lille son J som jag tog julen-06

KRAMIS!

lördag 22 november 2008

Ett underbart jultips!

Hejsan!

Ett av mina absolut bästa resemål både sommar och vid juletid är Systrarna Skogströms Lantcafé i Öhr. Det ligger ca 2 mil norr om Växjö om man kör mot Lammhult. När man kommer in genom de fina, gamla dörrarna så ser man en gammeldags köpmansdisk med tidsenliga karamellstrutar och annat mys. Sedan kommer man in i några rum som är direkt som hämtade ur Gubben Pettsons hus. Längre in finns ett större rum med öppenspis och lite presentartiklar och längre in finns ett fint inglasat rum där man har utsikt över den mysiga trädgården där man också kan sitta på sommaren!






Öppettider: Tisdag - Lördag 10.00 - 17.00, Söndagar 11.00 - 17.00, Onsdagar till 21.00,
Måndagar STÄNGT.
Cafét STÄNGT 24-26 dec, 31 dec och 1 jan.Vi har sedan öppet tom 4 jan 2009 och stänger därefter för säsongen för att öppna åter under vecka 14.

Det här stället är verkligen värt ett besök! Men inte nog med det....


för vägg i vägg ligger en helt ljuvlig trädgårdsbutik som heter Klockaregårdens trädgårdsbutik! Ohhh, säger jag bara! Här säljer de ljuvliga inom- och utomhusväxter och har fina trädgårdstillbehör av olika slag! De har bla sina varor i fina växthus!




Men som om inte det vore nog så ligger följande underbara pärla vägg i vägg med växterna:

Det är klockaregårdens presentbutik i lantlig stil som ligger i det gamla kyrkstallet!
Väldoftande tvålar, evighetsljus med invävda äkta blommor, filtar och plädar, vackra krukor, krukväxter och mycket mer finner du här. Stallet byter skepnad efter säsong och bruksföremålen dukas upp på smakfyllt vis. Lugn musik och vackra saker gör det gamla kyrkstallet till en njutning för själen. Välkommen in!

Öppettider för Klockargårdens båda butiker: Alla dagar 10-17 men onsdagar är det öppet till 19. OBS! Stängt:24/12 - 17/3!

Så här ser det ut om man ser det på en kartbild:


Bilderna är hämtade från resp. hemsida!

Där det står Lanthandel finner du en utsökt delikatessbutik med en massa livsmedel, härliga frukter, choklader, marmelader, sylter etc. etc. En upplevelse för både synen och smaken!



För att ni bara MÅSTE åka hit så kan jag ju säga att det här smultronstället bara ligger någon mil från den välkända, stora sommarloppisen Östregård vid Moheda!



Östregård är en jättestor loppis som hålls varje söndag 12-18 från april till september men även alla söndagar i november! På sommaren, vid fint väder, så är även hela gårdsplanen full med saker och bredvid ligger ett annat mysigt café. Hit måste ni bara åka till sommaren! Billigt är det också!

Där fick ni något att planera in framöver eller???? ;O)

KRAMIS!

Åter från Växjö-turen!


Hej!

Nu har vi varit i Växjö igen, i dagarna två, och hittat på lite bus! Igår var vi mest på stan och idag har vi varit och fotograferat barnen hos MLI-foto. Hon är verkligen superduktig och det gick nog lika bra den här gången också! Det ska bli spännande att se bilderna om ett par veckor!

Dagen avslutades med några timmar igen på Leo´s mysiga lekland!


Något nytt blev det också... som vanligt blev det Änglabacken som fick sig ett nytt besök! Här kommer ett par bilder!

En söt liten strut med fransk text på!

Två små söta flaskor! Här är en av dem!


och två små minilyktor i zink... ca 5x5x10 cm

När jag kom hem så hade jag fått ett brev innehållande bl a en present av min vän Anna Ö.

En liten, fin vimpelrad! Tack så jättemycket!

Sedan kunde jag inte låta bli att tända mina fina zinkhus från Walther och Co ett litet tag för att drömma lite om julen!

Kramis!

onsdag 19 november 2008

Lister!

Hej hopp!

Idag har vi äntligen fått lite hjälp med våra lister igen! Jag kan inte förstå hur svårt det kan vara att ta itu med dessa små detaljer i ett hus! Ha ha! ;O)

Den här gången blev det vardagsrummet, köket och badrummet som fick sig en liten uppryckning, men ni får bara se detaljer idag... rummen var inte fotograferingsvänliga alls just nu!
Här har då dekorlisten under skåpen i köket kommit upp!
Här den fina stukaturlisten i vardagsrummet!

Samt här... en list som delar av två olika våtrumstapeter i badrummet! Ett smart sätt att få en gammeldags känsla!

Helheterna får ni se en annan dag!

Kramis!

tisdag 18 november 2008

Använd det du har - utmaningen!

Hejsan!

I natt har jag varit vaken ett bra tag för att ta tag i novemberutmaningen som jag är med i! Jag har fått sy färdigt en sak som jag har funderat på länge nu! Det är en paketkalender i tyg med plats för bara fyra paket... ett för varje advent! Jag kom på idén när min kompis T. köpte något liknande till sina barn. Sedan tog jag och blandade det med inspiration ur Tildas Julehus (Panduro) och andra Tildaböcker som jag har och så här blev resultatet... Bättre bilder kan ni få imorgon när det är ljust ute igen! Det blir så otroligt platt med blixten! ;O)


Här är kalendern... jag ska verkligen hitta en snyggare galge till den! ;O)

Paketen hänger man tillsammans med siffran i en säkerhetsnål på stjärnorna.
Här är inspirationsboken...

... och några sidor ur den!


Kramis!


söndag 16 november 2008

Lillans rum

Idag har de första stapplande tonerna från våra julskivor hörts ifrån köket! Mmmmm, så mysigt! Det är som om man nästan ser adventsljusstakarna i fönstren fast de inte är där! ;O)
Julstämningen kryddade jag med en tur ner på byns julmarknad som pågick igår och idag och där blev det köpt en gosehund till lillan i julklapp!

I helgen har jag också försökt jobba lite med det "förbjudna rummet"! Det är vårt tidigare så stökiga och hemska kontor som till hälften håller på att bli Lillans rum! Hon sov där första natten i natt!

Här kommer lite bilder på mina senaste inköp samt på rummet som är på G...


Den efterlängtade grisen från Maileg har kommit hem! Men det fick bli den i frotté i alla fall! Den var finare i verkligeheten än på en del bilder som jag sett!

Ett större hus från Walter o co. är också inköpt! Tänkte göra något fint med det till jul!

Här är hunden som lillan ska få i julklapp! Den är supermjuk och len!


Den här lådan från Green Gate kunde jag inte motstå då jag var i butiken Anna K i Jönköping här om dagen!


Nu över till rummet....

Här är lillans halva av rummet... men det fattas fortfarande en hel del! Har tänkt att sy en vimpelrad även till henne samt sätta upp lite annat fint på väggarna!


Den här dockan har jag faktiskt själv gjort när jag läste Konsthantverk på en folkhögskola!


Här ser ni grisen och lådan, just nu i fönstret!


och ett par bilder till....



Hoppas att ni har haft det bra i helgen! Det har vi! Framför oss ligger en något hektisk, men mysig vecka!
Kramis så länge!

fredag 14 november 2008

Butiktips igen!

Hej på er!
Idag har vi varit i Jönköping och hälsat på både lite släkt och bekanta! Tack snälla ni! Det var supermysigt!

Väl i Jönköping så hade vi fått nys om en butik! Vår vän D. berättade att när butiken öppnade för något år sedan, så förstod han direkt att det var en butik helt i min smak och tipsade mig om den! Vilken koll! Man blir ju bara superglad! Min mans kusin tipsade också om butiken Lustfyllt i Habo... men det får vi ta nästa gång! ;O) Längtar redan! Se även blogg här!

Här kommer lite bilder inifrån dagens ena utflyktsmål:
Anna-K Heminredning i Jönköping







Visst är det mysigt! Det är väl värt ett besök om ni har vägarna förbi! Jag köpte ett par ljuskoppar och en superfin plåtburk i blommigt från Grene Gate! Men den visar jag en annan dag!


Imorgon ska jag ta itu med vårt kontor... jag tror det är dags att göra en sovhörna där inne till lillan då hon sover allt för dåligt på nätterna! Det kan kanske hjälpa med att hon sover i "eget rum". Vi får väl se... Jag får väl göra det lite mysigt! Återkommer om det!


Kram på er!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails