lördag 30 augusti 2008

Bloggträff

Hejsan!
I dag har solen skinit från en nästan klarblå himmel och jag har varit iväg på en "Trädgårdsdag" på Bäckaskogsslott tillsammans med tre andra bloggare:
Marinas trädgård http://marinastradgard.blogspot.com, Camillas balkongblogg http://camilla.tradgardsblogg.se/ och Gittans trädgårdsblogg http://gittans.tradgardsblogg.se/. Efteråt åkte vi hem till Marina och hennes underbara trädgård. Varje liten del av trädgården är ett konstverk i sig och man kan inte annat än att bara beundra!!!! Här kan ni se lite:

Hos Marina finns t ex en damm. Den skänker verkligen harmoni i trädgården.

Överallt finns också små oaser, sittplatser, där man bara kan få ta det lungt.



Växthuset är nyligen färdigbyggt och hur fint som helst! Det är inte dumt att ha en make som är snickare Marina! ;o)


Här är en bild inifrån växthuset som man också kan sitta i!


Marina är verkligen de små detaljernas mästare... hon kan göra underverk med allt möjligt, både fina saker men även sånt som andra kanske betraktar som skräp.
Jag blev i alla fall full av inspiration för att börja sätta tänderna i vår, ganska icke existerande trädgård. Så med ett gäng goda råd ifrån tre supermysiga och kunniga tjejer samt med ett par påsar med diverse växter i så styrde jag resan hemmåt.
1000-tack tjejer för en härlig dag och speciellt tack till dig Marina för gästfriheten och den supergoda fikan! Kul att få träffa er!
JÄTTEKRAM!


fredag 29 augusti 2008

Paket!!!

Ohhh, idag gick bilen till Stockholm och Formex-mässan och jag som inte kunde följa med den här gången! SUCK! Nu får jag vänta till Vår-Formex i januari istället!

Men... som plåster på såren så låg det två stycken paket och väntade på mig här hemma när jag kom hem från en liten utflykt på ett par dagar. I det ena låg tavlorna av Sarah Kay som jag nämnde om i förra inlägget och i det andra paketet var det min gåva från en hemlig vän i "Vita Gåvor swapen" Spännande!...

Så här såg paketet ut:

Redan på pappret såg man att den här tjejen har spanat in min smak väl... urgulligt!!!

och i paketet låg de här jättefina sakerna! Helt i min smak förstås!

1000-tack du "hemlige vän"! KRAM till dig!

I morgon bär det av till Bäckaskogslott och en trädgårdsdag där med ett gäng bloggare! Och efteråt blir det en bloggträff hos Marina "Marinas trädgård".... det ska bli sååå roligt att få se lite ansikten bakom bloggandet. Återkommer med bilder ifrån den utflykten och träffen i morgon!

Nu väntar jag bara på maken som är på väg hem från Island! Planet var 4 timmar försenat! FY!

KRAMIS på er alla!

torsdag 28 augusti 2008

Sarah Kay och Holly Hobbie

Hejsan!

I början av 80-talet så älskade jag allt som hade med Sarah Kay att göra! Jag hade en docka, tavlor, brevpapper m.m av hennes underbara figurer. Nu har jag fått en känsla av att hennes numera klassiska bilder kommer att komma tillbaka till glädje för oss och "våra" barn. Inom Scrapbook-världen t ex. är hennes flickor nu omåttligt populära och används flitigt, framför allt i stämpelform.

När jag härom dagen satt och mindes mina tavlor och var ledsen för att de inte fanns kvar längre så gick jag in på tradera... och DÄR, just då, så fanns exakt lika dana till försäljning och jag vann dem båda för 20:-... ser med spänning fram emot att få se dem och sätta in dem i nya ramar...för de gamla var inte så snygga! ;O)

Här ska ni få njuta lite av några av hennes superfina alster. Alla bilder och informationen om konstnärinnan är hämtade från sidan: http://www.hellasmultimedia.com/



Sarah Kay

Sarah Kay kommer i från Australien... men det är inte så mycket man vet om henne då hon lever ett tillbakadraget liv och inte ger intervjuer. Det man vet är att hon är utbildad i konst och arbetade på en reklambyrå vid den här tiden. En dag när hennes dotter var sjuk så började hon rita glada barn till dottern för att muntra upp henne. Inspirationen till motiven hämtade Sarah från sin egen barndom på mormorns och morfarns farm.


När hon hade gjort 20 bilder så tog hon med dem till ett företag som gör gratulationskort och de nappade genast! Succen var ett faktum och bilderna spreds över världen och blev mycket populära, speciellt i Europa i början av 80-talet. Motiven trycktes på en mängd olika produkter och de som var små flickor då önskar att de trycker nya saker nu när de blivit mammor själva.


Länge trodde jag att Sahra Kay låg bakom den här figuren också:


Men det visade sig vara fel utan denna flickan heter Holly Hobbie och bär samma namn som sin tecknerska. Men visst påminner de mycket om varandra i stilen? Den här damen bor i alla fall i USA och mer om henne kan man läsa om här: http://www.hollyhobbieworld.com/artwork.htm . En sådan här docka hade jag i alla fall! =O)


Kram på er!

onsdag 27 augusti 2008

Loppisfynd!!!

Hej hopp!

Idag är det en sådan där lycklig dag när man får gå in på ett "loppishus" alldeles själv och i lugn och ro bara få titta runt. Till min stora glädje så fyndade jag väldigt fina saker... se själva:





De här änglarna skulle de slänga för att de båda fattas en vinge. Men vad gör det om man ställer dem lite så här på sidan??? Jag fick dem i alla fall gratis! Tack tack! =O)


Visst är de söta!!!



De här tavlorna fanns också på loppisen... de såldes ju på Ikea för ett par år sedan! Och tröttnar man på motivet så är ju ramarna superfina!!!



Ohh, vad det är kul när man hittar så här bra saker för en billig peng! =o)


Loppisen heter Filippos secondhand och ligger i Osby/Marklunda. De har massor med fint utspritt på tre våningar!!!


Kramis!

tisdag 26 augusti 2008

Vita Gåvor

Goddagens!

Är lite pirrig nu för tiden för rätt vad det är kan det dyka upp en present i min brevlåda! Jo, jag har blivit medlem i swapen "Vita Gåvor" och nu är det min första omgång... höst! I fredags var jag på posten med ett paket till någon här bland bloggarna.... än får jag inte säga vilken.... men jag hoppas att hon har fått paketet vid det här laget och tycker om det jag har köpt! Tihi! För det är ju inte alltid så lätt att leka detetktiv och gissa vad folk uppskattar för present.


För er som inte vet vad "Vita Gåvor" går ut på så kan jag berätta att man först måste få en plats bland 50 st andra bloggare. Fyra gånger om året, en omgång per årstid, så blir vi alla tilldelade en hemlig bloggvän och ska då försöka lista ut dennes inredningsstil med hjälp av hennes blogg. Sedan är det bara att ge sig ut och köpa något som man tror den här personen tycker om för 100 kr och skicka presenten innan ett visst datum... i det här fallet 31 aug. Alltså är det någon som är ute och handlar till mig just nu... Hi hi...det är ju det som är så spännande! Jag lägger ut det jag har fått så fort jag har fått det! ;O)

För mer information gå in på http://vitagavor.blogspot.com

Kramis!

söndag 24 augusti 2008

Pysselhörna på G.

Hejsan!
Igår bloggade jag om tid... och idag fick jag ganska mycket tid för mig själv för omväxlings skull. Visst är det lite komiskt?

Och nu när tid äntligen blev given så satte jag fart att måla mitt gamla köksbord i furu och så blev det till ett fint skrivbord i min pysselhörna. Bokhyllan är också nyligen ommålad från att också ha varit i furu tidigare. Och så här blev det.... det är nästan klart! Det fattas lite mer på väggarna och jag ska snart klä om den gamla anslagstavlan i tyg och sätta upp... men det får ni se en annan dag!













Oh, vad man är glad och nöjd när man har gjort ett sådant dagsverke!
Vi ses snart igen!
Kramis!

lördag 23 augusti 2008

Ibland behövs det inte så mycket tid!

Hej på er!
Hoppas att ni mår bra! Det gör jag! =o)
Jag är normalt av den uppfattningen att ska man ge sig på ett projekt så behöver man TID! Men i mitt liv finns det inga sådana där trevliga stunder av "projekttid" som varar i mer än en halvtimma med små barn som behöver sin mamma titt som tätt och då blir det ju så att man heller aldrig ger sig på något nytt i första taget.

Men idag tänkte jag, när jag fick en timme för mig själv, att jag skulle ge mig på att sy en ny gardin till mitt ena köksfönster. Och med hjälp av lite bloggtips ifrån er kära vänner så kom jag på att jag hade ett fint gammalt lakan som jag kunde använda och vips... på en halvtimma var gardinen klar och uppsatt! Och det blev ju ganska så bra eller hur???!

Så dagens lilla tanke blev...att ibland behövs det faktiskt inte så mycket tid för att piffa till här hemma! Det ska bli fler sådana små "microprojekt" framöver... hoppas jag! För man blir så glad! ;O)


När det gäller tråden som hjärat sitter i så ska den bytas ut till ett sådant där fint typ knypplat band i vitt... när jag har köpt ett! hi hi
Kram på er mina små godisvänner!

torsdag 21 augusti 2008

Lite nya inköp!

Hej!

Nu känns det som om jag tillfälligt har lite bättre med tid igen! ;o)

Innan så lovade jag er att visa vad jag hade hittat för fint i butiken "Söstrarne Greene" i Malmö och här kommer några av de sakerna:


Ett kuddfodral för ca 55:-

Grytlappar till barnspis 7:-/st


Söta "decilitermått" i hårdplast som rymmer 125 ml resp. 250 ml.
De kostar typ 11:- och 15:-

I går var jag på möhippa i Malmö och då sparang jag in det fortaste jag kunde på sydsveriges finaste möbel och presentbutik Ilva för att köpa en lampskärm till den här lampfoten som jag tidigare köpt där. Lampfoten kostar bara 250:- och skärmen 119:- inte så farligt tycker jag!


Till sist måste jag visa det här ursöta lammet som jag har köpt till mina barn på Öland. Den kommer från Teddykompaniet i Båstad. Det företag som, enligt mig, gör de absolut sötaste gosedjuren!


Ska nu gå och nana och vila min trötta kropp efter kraftansträngningarna på Utmaningarnas hus i Malmö igår. Det var bla där vi hade möhippan! Superkul! Fungerar ungefär som Fångarna på fortet med knåp man ska lösa i olika rum och få poäng!
Vi ses snart igen!
Kramis!

tisdag 19 augusti 2008

Två bröllop, en möhippa och lite till!

Om ni undrar vad jag håller hus och varför jag inte bloggar för tillfället så beror det på ett hektiskt schema med bröllop, möhippa och ovanpå det lite tråkigt trassel i familjen. Men jag återkommer snart till er mina trogna vänner....

Tjingeling så länge!

tisdag 12 augusti 2008

Fler butiker!

Oj, vad tiden går! Och jag som inte har haft en sekund över sedan senast att blogga på!!! ;o)


♥♥♥ Idag firar vi bröllopsdag!!! ♥♥♥
12/8 2000

...tänkte se om man kunde ge er någon bild från det tillfället... men det får bli i morgon!

Älskar dig så högt min käre make!


I går var jag och syrran (Lina på gården) och gjorde Malmö med barnen! Även om vi fokuserade på J, 2, 5 år så "råkade" vi slinka in i några butiker också! ;o)

Den första butiken blev Charlotte Trend och för att fortsätta min nya lilla egna trend så fick jag slå mig ner och amma det första jag gjorde. Ha ha! (har behövt göra det i många inredningsbutiker den senaste tiden)

Charlotte Trend är en härlig butik med massor av olika leverantörer som Sia, Miljöhuset och Himla t ex. Men där finns också lite modernare stuk på produkter. Så här kan det se ut inne hos dem:


Foto: http://lavendelkvisten.blogspot.com


Nästa butik ligger nästan bredvid och det är Laura Ashleys butik. Där köpte jag en tuff emaljskylt till sonens rum... men den får ni se en annan dag!

Foto: http://lavendelkvisten.blogspot.com


Ett kvarter längre bort ligger den ljuvliga butiken Fideli och Konungen, men den har jag inte hittat någon bra bild ifrån ännu... (hade ingen kamera) Där kan man gå och mysa hur länge som helst!!!



Efter att ha varit på en hel del lekattraktioner så kom syrran på att den fantastiska butiken "Söstrene Grene" från Danmark har öppnat i Malmö! Med bara en halvtimme kvar till stängning så kastade vi oss dit och fick tyvärr bara en kvart i detta virrvarr av billiga små juveler... jag hann inte se en bråkdel av allt fint innan det kom en ur personalen och sa att de stänger om fem minuter! FYYYY, vilken besvikelse det var! De har såååå mycket fint! Rafsade i alla fall åt mig ett par saker som jag kan visa en annan dag!

foto: http://jennyk.blogg.se

Ohhh, vad det är kul att gå i sådana här butiker... men mindre roligt är det när ekonomin skralar... men som plåster på såren så fick jag mig ett härligt gapskratt i bollhavet på Busfabriken med min lille son! ;o)



Ha det så bra!

Kramis!

fredag 8 augusti 2008

Butiktips Kalmar/Öland

Hejsan!
Sista semesterdagen på Öland och vi kom äntligen till stranden!!!! Mysigt!

I morgon bär det hemmåt och då kanske vi hinner in i någon av mina älsklingsbutiker på Öland och i Kalmar.

Här tipsar jag om dem:

Mormors fönster i Kalmar

Topiary i Kalmar
http://www.topiary.se/

Paradisverkstan i Färjestaden/Öland
På Öland finns också butiken Vic&Mic i Löt och bloggen "Flitiga Fredrika"s sommarbutik i Södra Kvinne by

Ha det så bra! Vi ses snart!
Kramis!



torsdag 7 augusti 2008

Blir det en vit jul i år???

Utomhus? Ja, det vet i sjutton, men inomhus kommer det så att vara till 80% ungefär....resten är nog rött och grönt för min del. ;o)

Hittade underbar inspiration inför julen på Jeanne d´arc livings hemsida. (Ja vem börjar inte drömma om julen i det här ruttna sommarvädret????) Följande bilder är hämtade, dels från en bok som heter "Jul" (ungefär som boken Franska stämningar), och dels från Jeanne d´arc livings bilder över kommande julkollektion. Titta och njut.....









alla bilder är tagna från Jeanne d´arc livings hemsida:
Kramis!

tisdag 5 augusti 2008

Det blev en dag på stranden....

NOT!!!! =o)

Nej inte idag heller... och väskan som står typ packad i hallen! Var är solen???
Väskan förresten var dock en bra investering! Den kommer från "Au Maison" och är tillverkad i vaxdukstyg. Jag "fyndade" den i början av sommaren för 30%, i butiken som ligger vid sidan om Öhrs lantcafé i Ör, på vägen mellan Växjö och Lammhult. En perfekt strandväska!





Om ni undrade vad jag köpte på den där campingen här om dagen så var det de här sakerna:
En liten väska, typ sminkväska och ett fint hjärta gjort av små blad. Väskan tänkte jag ha som en liten medicinväska, typ för plåster etc.

I morgon bär det av ut på lite loppisar tror jag...då får vi se om jag har hittat något kul... men chanserna kanske inte är så stora så här sent på sommaren! Vi får väl se?! Hoppas att ni alla mår väl... det gör jag!

Kramis!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails